Отговори
# 45
Много зависи от хората, а ние не знаем какви са нашите герои. Моята свекърва никога не е обичала котки, защото били досадни и ръсели косми. Но мъжът ми в един момент си е взел котка, много тиха и спокойна, тя толкова я харесала с времето, че като си събираше той нещата да ходим да живеем заедно, тя категорично заяви, че котката остава при нея, привързала се и не искала да живее сама. И си я гледа, оставихме ѝ я. Разбрали сме се ако размисли да ни каже и ще си я вземем при нас, но като гледам двете доста добре си гукат. Свят широк, хора всякакви.

# 46
Ами да! Куче е, като това не става, ще си вземат ново. Това е на роднина, не са го гледали и възпитавали. Не знам защо само сравнявате кучетата с децата, за нормалните хора не попадат в една и съща категория. Животните са си животни! Съмнявам се мъжът да си вземе кучето и да си тръгне. За какво да си го връща жената? Що за мъж ще предпочете животно пред жената, в която уж е влюбен. Аз не вярвам, че доживях да чуя, че животно е по-важно от човек....

'Де да знам, за мен попадат в категория "живи същества". Все си мислех, че за всички е тъй. Те реално погледнато и хората са животни (шок и ужас).

# 47
Ами да! Куче е, като това не става, ще си вземат ново. Това е на роднина, не са го гледали и възпитавали. Не знам защо само сравнявате кучетата с децата, за нормалните хора не попадат в една и съща категория. Животните са си животни! Съмнявам се мъжът да си вземе кучето и да си тръгне. За какво да си го връща жената? Що за мъж ще предпочете животно пред жената, в която уж е влюбен. Аз не вярвам, че доживях да чуя, че животно е по-важно от човек....

'Де да знам, за мен попадат в категория "живи същества". Все си мислех, че за всички е тъй. Те реално погледнато и хората са животни (шок и ужас).
Прасетата, агнетата и кокошките също са животни като нас и кучетата, но си похапвате нали... Прасето не заслужавали да живее както кучето? Някак двулично ми се вижда.

Не, не съм веган или вегетарянец!!

# 48
Не си и човек, чието мнение да има някаква тежест. Само глупости.

# 49
Не си и човек, чието мнение да има някаква тежест. Само глупости.
Кое е глупост? Че всички животни носят душа, но защитавате само тези, който ви допадат, а другите ги убивате...

# 50
Повтаряш този рефрен, поради липса на собствени размишления. Кравите и прасетата нямат никакво отношение към ситуацията, просто се чудиш как да блеснеш с изтъркани фрази.

# 51
Всъщност Pastelka кучетата и котките от хилядолетия са домашни любимци докато животни, от които се изхранваме или се трудят за нас (като крави, прасета, кози, коне …) винаги са били полезни животни, но никога домашни любимци. За това и хората напълно нормално имат предпочитания към тези, с които живеят в една къща, спят в едно легло и прекарват свободното си време - кучета и котки. Не забравяй също, че и хората и кучетата и котките се изхранват с месо (не основно, но предимно).
Ако имаш деца или са наблюдавала такива ще знаеш, че те задават въпроса “откъде идва месото?” и дори им става тъжно когато разберат. Възрастните им обясняваме и за децата става напълно нормално, че на масата се поставя шницел от пиле и кравешка пържола. За това представата за бутче от кокершпаньол или филе от хъски е отблъскваща и неприемлива, защото преминава извън границите и представите, които човек е добил като дете и расте с тях.

Уважавам правото ти да се пънеш да си права и да имаш последната дума, но със същият успех можеш да обвиниш в двуличие хората, че обичат собствените си деца повече от чуждите или пък, че обичат повече членовете на семейството си спрямо останалите членове на обществото. Нали все пак всички сме хора и носим душа?

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 21:35 от Di Soleil

# 52
  • Банско
Никога не е късно да възпиташ куче, стига да не е от най-тъпите породи като френски булдог например. Вкъщи имаме 16 годишна пинчърка, която е още пъргава и направо свети за годините си. Преди година съпругът ми реши да я научи, като падне нещо на земята от масата, да не го взима. Ами научи я за половин час и даже го помни и изпълнява винаги. Пробвай да го учиш кое е позволено и кое не с лакомства. Сигурна съм, че ще имаш успех и съжителството ви ще стане много по-лесно.

# 53
Темата май е по-скоро за семейните отношения. Останах с впечатление, че мъжът на авторката не полага достатъчно грижи за животинчето, което е меко казано недопустимо, след като той е довел това животинче. Аз също бих се дразнила, а обичам и гушкам всичко, което има 4 крака и козина. Само че и чистя тоалетни, храня, поя, обновявам набора играчки, реша, къпя, нося на вет... Че този господин, ако така 'гледа' куче, как ще гледа евентуално дете? Жена, я ела, че ти пò му разбираш...

# 54
Кучето реално не е на младежа,  той го гледа в момента. Абсурдно е да се мъчат да превъзпитават чуждо куче. Явно роднината при който живее няма против да му ходи по мебелите и да проси храна. Вече ако ще остане за постоянно с тях кучето, тогава има смисъл да се работи за превъзпитание.

# 55
Виждала съм кучета на солидна възраст тотално превъзпитани поради стечение на обстоятелствата . Най-често нещо се случва на собствениците  и те попадат при нови стопани. Метаморфозите им са удивителни ( примерно дворно куче на 9 години  , което се научи да живее в апартамент и да не лае срещу всичко което влиза и излиза) и доказателство за това какво може да се направи с балансиране между строгост и любов, стига да има добро желание.

# 56
Авторке, съвсем нормално е да не можеш да свикнеш с кучето. Все пак не си си го избирала ти, нито е твоя идея да живеете с куче, нали така. То не е точно невъзпитано, напротив - възпитано е да се държи по този начин от стопанина си, който е истинския му собственик - явно на него така му е харесвало. Дали има изгледи скоро да си го вземе и проблемът да се реши от самосебе си? Ако да, стискай зъби. Ако не, приятелят ти, който се е наел да гледа кучето, би трябвало да поеме и грижата, така че къщата да не се превръща в кочина. И също да възпита кучето, стига да съвпадат идеите ви за това, как трябва да се държи едно куче.
Общо взето, обясни му пак как се чувстваш и се разберете. Едва ли той желае ти да бъдеш раздразнителна и недоволна и това да съсипе връзката ви.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 19:52 от Uncommon

# 57
Кучето просто трябва да се възпира от някои прояви, какво значение има дали утре ще е у тях, или не? И то физически да се възпира - като идва например до масата да проси, приятелят става , хваща го под мишка и го занася встрани, вместо да му прави забележка. Животните така се научат, не с приказки.
Ако ще те успокои, авторке, кучето наистина много те харесва, затова иска при теб. Пробвахте ли да му вземете някаква играчка да я гушка нощем? Някои животни обичат такива неща.

# 58
  • София
Не само кучета и котки са домашни любимци. Някои хора са скроени по друг начин.

Магаре, пони, прасе и куче.

# 59
Какво ви пречи животинката? Не разбирам...

Общи условия

Активация на акаунт