Според две различни ... (обидна дума) от форума, а вероятно и според много други в него и извън, аз съм направила зло на дъщеря си и сина си, като съм ги родила и ги отглеждам, защото съм имала наглостта преди тях да имам дете с увреждане и сега те са обречени или да си съсипят живота с него, или да страдат от угризения, че са го зарязали в ужасна българска институция - иначе пак ще е в такава, но поне тях няма да ги има, за да имат угризения, нещо такова беше извратената логика. Нали се сещате съответно колко смятам за допустимо някой да се бърка в чужди решения за размножаване...
Да не говорим за упреците в темите за възрастни родители (над 40
), за многодетни семейства с примерно 4 деца, за сами жени, които искат да родят дете, за схващането "ако не му дадеш на това дете най-най-доброто образование и придобивки, си се провалил като родител" (оттам и повече от едно дете не е реалистична задача, ако искаш да си добър родител) и прочие.Има, да, за съжаление, понеже очевидно няма как да им се забрани, и лоши хора, които стават родители, както и безотговорни (и понякога децата и на двата вида са със съсипано детство или лошо възпитание, а друг път просто приличат на тях поради причина наследственост), но дайте да видим какво правят, не така гьотере.
НЕма угодия, както е казал поетът. Какъв родител си се разбира едва когато имаш дете, всички са неподготвени като се появи бебето и се учат в крачка, затова и природата е създала инстинкти. А и не на последно място - личните разбирания определят личната нин преценка кой какъв родител е, само че не сме инстанция и никой не ни пита. за крайните случаи - има сужби, които да се намесят, всичко останало е общоприето. Така де, мнението на Катрин може да се окаже, че не е важно за никого, освен партньора ѝ, както и детето ѝ. Останалите... нито им е работа да дават оценки, нито пък ги интересува мнението на Катрин. Нищо лично.