Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 430
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
А, то голямо. Реших, че може да е хемангиом, но те май се появяват при по-малки деца.
Според личната не е, то почти не се забелязва,но аз като го знам все там ми е погледа

# 106
Сякаш това беше дмата, хемангиом... при нас беше в по-ранна възраст и се позадържа, но вече го няма.
Дани, учудващо добре е. Нищо не променшх в третирането на сопола и си номаля. Сига почтш няма. Ще продължим мупироназала до 14ти ден. В групата сега се разболяват децата с температура и сополки и се надявам да го пропуснем. Има още 3 градински дни..ден ходи, два не, да го избутаме до тържеството и край с детската градина. Утре ще водя малката за втори път на ортодонт, защото зъбите и са ужасно криви. Лекарката поръча силиконов трейнър и се ндявам да и пасне и да го носи, пък като порасне още малко, тогава скоби. Голямата е от зимата със скоби и зъбите и с много по-прави.

# 107
Здравейте, бърз въпрос, малката е трети ден .с варицела, за първи път вдига температура тази вечер , 38.2 , дали да дам нещо? И какво ? Лекаря нищо не каза , защото досега не беше вдигала

# 108
На 38 градуса се дава нещо за темпиратура ако детето изпитва дискомфорт. Иначе идете на лекар, за мен не е добре да вдигне на трети ден.

# 109
Чувала съм, че не се дава Нурофен при варицела, но не знам защо..

# 110
Да, и аз знам, че не се дава Нурофен при варицела. Аз давах Панадол.
Оффф в нашта група има скарлатина……. Дано ни се размине. 🫤

# 111
  • shumen
При варицела не се дава Нурофен,но не знам защо.
Тони,дано се размините със скарлатината.
Ваня,дано в училище е по добре малечка откъм боледувания.
Моя има още 10 дни училище и се моля да е здрав и да ходи.

# 112
Моят ходи 4 дни на ясла след 1м вкъщи и пак е сополив. Беше му леко запушен в началото, но от снощи почнах да вадя зеленяци. Тъкмо свикне и спре да реве сутрин и пак се почва...... Ей честно ви казвам нарочно го правят. На течение ли, климатиците ли пускат, карат ги да су кашлят ли, не знам ама тва не е реало, ба*и.😡 То се разсипа това дете. А една майка от другата казваше, че нейното 2 3 пъти е отсъствало. Нашият толкоз пък е ходил. Вече нито отпуски, нито болнични ми останаха. А е едва юни. На есен пък ще е първа градинска. Там какво ще е не знам. Уж имали филтър още при прием (в яслата до сега нямаха на входа). Направо се чувствам в безизходица, както много от вас вероятно. Почти нямаме помощ от роднини. Само в много редки случаи успява някой да дойде да го гледа и то сме в яки схеми.

# 113
  • София
Просто са кекави… Ние нямаме климатици. Същата я имам вкъщи…

# 114
Първите два дни почти нямаше пъпки, вчера избиха. Предполагам затова вдигна.
Свали я сама, обаче пъпките са много....
Има ли нещо ефективно, което ще помогне да минат по бързо или всичко е само за облекчаване на сърбежа ?
На 38 градуса се дава нещо за темпиратура ако детето изпитва дискомфорт. Иначе идете на лекар, за мен не е добре да вдигне на трети ден.

# 115
Фроузън, моите на есен ще са 3та група и още е същото положението. И на течение да седят, и климатици са им пускат, не се разболяват от това. Стоят по 20 деца (в добрия случай) затворени, едно да има болно и моите ще се заразят. Дори да приемем, че всички родители си пращат децата здрави (абсурд), те просто са заразни преди да имат симптоми. Аз се опитвам да се настроя, че до първи клас ще е така, дано да успеем да издържим финансово.

# 116
Моят ходи 4 дни на ясла след 1м вкъщи и пак е сополив. Беше му леко запушен в началото, но от снощи почнах да вадя зеленяци. Тъкмо свикне и спре да реве сутрин и пак се почва...... Ей честно ви казвам нарочно го правят. На течение ли, климатиците ли пускат, карат ги да су кашлят ли, не знам ама тва не е реало, ба*и.😡 То се разсипа това дете. А една майка от другата казваше, че нейното 2 3 пъти е отсъствало. Нашият толкоз пък е ходил. Вече нито отпуски, нито болнични ми останаха. А е едва юни. На есен пък ще е първа градинска. Там какво ще е не знам. Уж имали филтър още при прием (в яслата до сега нямаха на входа). Направо се чувствам в безизходица, както много от вас вероятно. Почти нямаме помощ от роднини. Само в много редки случаи успява някой да дойде да го гледа и то сме в яки схеми.
Преди години майка ми работеше в детска градина в Бургас. Имало дете, което много се разболява. Майката настоява да влезе,  за да види при какви условия се гледат децата без предупреждение. В спалнята имало мухъл.Беше ги попиляла. Може да видите  и вие

# 117
И моя син цяла седмица беше с бистър сопол. Размина му още в събота или поне така си мислех.. Неделя имаше рожден ден, понеделник отиде на градина и вчера се оплака от ухо.. Отидохме на УНГ и възпаление на ушите.. Какво е това чудо не знам и аз. Сега капем капки в носа, ушите и ако не размине до петък ще пие Аугментин. И така чудно лято.. мисля да го спирам от градина до Септември ама то надали ще има ефект.. Септември пак ще почне с болестите

# 118
Моето с варицала е пило Нурофен и нищо не се е случвало. Това за първи път го чувам.

Чета, че доста често при вас изписват Аугументин за възпалени уши. На нас веднъж ни го бяха изписали и помолих педи да го смени, тъй като детето го повърна заради отвратителен вкус и повече не са. Изписват ни основно Панцеф, Сумамед и Ксимебак, като последните два са на таблетки.

# 119
Докторът каза, че Панцеф нямало да оправи положението. Не разбирам аз. Иначе да, миналата година като лежахме в болница пак с отит беше на венозен и като излезнахме, тогава пи Ксимебак за финал. Дано не се наложи да пие въобще, да го пропуснем, ама ще видим. Сега не се е оплакал от ухо. Преди малко издухахме доста гной от носа. Дано да изкара всичко

Общи условия

Активация на акаунт