Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 477
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И моя син цяла седмица беше с бистър сопол. Размина му още в събота или поне така си мислех.. Неделя имаше рожден ден, понеделник отиде на градина и вчера се оплака от ухо.. Отидохме на УНГ и възпаление на ушите.. Какво е това чудо не знам и аз. Сега капем капки в носа, ушите и ако не размине до петък ще пие Аугментин. И така чудно лято.. мисля да го спирам от градина до Септември ама то надали ще има ефект.. Септември пак ще почне с болестите
Аз спирах така децата като имах възможност и поне няколко месеца имахме почивка иначе беше едно след друго...

# 121
У нас духат климатици, ходят боси, даже нямаха въобще чорапи първата година след раждането, обменят си вируси в градината и това е.

Единствено последния път преди да се разболеят и останат за дълго в нас, спомням си беше 14 март и времето беше уж слънце със студен бръснещ  вятър, отивам да ги взимам гледам мръсни обувки. Попитах защо ги изкарват като времето не е подходящо, така били преценили, може да се подлъгали, но факт като ги подпука  после кашлица....

Тази седмица чак пуснах единия, другия в нас си хърка със сливицата докато я решим

# 122
  • shumen
И в училище не е по друго съм казвала хиляди пъти.Там контрол няма никакъв.Връщат се само деца с Т.
Bloodflowers,да се оправяте скоро и дано се разминете с АБ.
То и това шантаво време лъже.Докато беше студ изведнъж стана жега.
Моя нещо и той подсмърча тая вечер.Разсъблече се,вътре е хладно и резултата е налице.

# 123
Аз лично нямам търпение да видя какво тази рязка промяна на времето ще ни донесе... Миналата седмица беше 8 градуса, днес 34. Мисля, че тъкмо за морето може да се разболеят от какво ли не. Ей така, за разкош.

# 124
Изобщо не съм съгласна, че в училище е същото. Дъщеря ми изкара последната година в предучилищна в училище - прекрасна година!!! Много ясно, че и там има болни деца, то болни хора има навсякъде, ама не си стоим нон стоп под похлупак вкъщи, нали? Има си деца, които много късно придобиват имунитет, има родители, които умишлено замитат под килима здравословните им проблеми и после мрънкат, че тоя болен, оня болен, вместо да решат проблемите на своето дете. Не си го представям да живея нон стоп набутала в носа тест номер 1471 за не знам коя си болест, не знам..ако си бях оставила детето в детска градина сигурно вече щях да съм умряла от безсилие. И по тази причина препоръка от мен за всяко много, много боледуващо дете в градина - преместете го в предучилищна, разликата е очевидна и е мноооого хубаво!!!

# 125
Моят син в първи клас се спука да боледува, като първото му боледуване беше няма и 2 седмици от началото на учебната година, а в градината последната година се беше позакрепил. Не знам от какво точно зависи, но най-здрав беше в 3та група. И в училище се закрепи след 3 клас. Тази година в 6ти клас пак много боледува. Малкият е на ясла за първа година и мога да кажа, че боледуват абсолютно наравно с шестокласника. Моите деца излизат при всякакво време, включително в дъжд, сняг и студ. Избягвам излизането само при много гъста мъгла, порой и гръмотевична буря. Та не е от извеждането в студено време, след последните дъждове покрая 24ти май беше играл доста в локвите и се прибра вир вода, нищо му нямаше. Били сме навън поне 2 часа (това беше следобедното излизане, сутринта също бяхме навън, но за по-кратко). Отделно в нашия квартал винаги духа вятър.

# 126
Не навсякъде има предучилищна в училище. Иначе и аз съм за. С фъщеря ни бях много доволна.

# 127
Той ми заяви, че му се ходи на градина и лятото Grinning Та като оздравее ще го пратя, пък каквото такова. Аз знам, че никой не ми е виновен, че моето дете боледува често. Такъв е, примирила съм се. Сега УНГ каза, че има леко увеличена трета сливица. Не съм питала сега от това боледуване ли е или по принцип си е такава. Каза ми, нека излекуваме ушите и ще помислим и за честите му сополи. Дано да ни помогне и там. От днес е на антибиотика вече, че изкарва гной, чувам го как му ври от секрети и вчера вечерта се събуди по някое време вир вода, явно беше вдигнал доста висока температура. Та с антибиотик ще се оправи до 10дни надявам се. Стискам палци

# 128
  • shumen
Моя също е от много боледуващите деца.Беше се позакрепил малко в градината,но в 3 група изкара варицела и след нея имунитета му пак падна.В училище в 1 клас беше добре,но във 2 изкара Ковид и всичко се повтори отново.Не знам дали го беше израстнал,дали от ходенето в Трявна,но доста време изкарваше здрав.От миналата година влезе в пубертета и всичко се започна отново.
Bloodflowers,аз уши без АБ не лекувам.
The doors,и аз тръпна да видя какво ще ни донесе тази рязка промяна.

# 129
Да попитам извън темата септември ще сме първи клас и трябва да и се прави манту.Звънях в Тубдиспансера и ми казаха да трябва да се направи питах дали трябва да има 7 навършени години тя е ноември и ми казаха може сега,но позната ми каза,че сега не може и съвсем се обърках.

# 130
  • София
Може, дъщеря ми живот и здраве също ще и се прави, но от личната лекарка.

# 131
Да попитам извън темата септември ще сме първи клас и трябва да и се прави манту.Звънях в Тубдиспансера и ми казаха да трябва да се направи питах дали трябва да има 7 навършени години тя е ноември и ми казаха може сега,но позната ми каза,че сега не може и съвсем се обърках.
Можете сега!При личния лекар се прави.Аз съм мед.сестра и работя в кабинет ,и вече направихме на почти всички подлежащи деца!

# 132
  • shumen
Ооор,може.Моя е септември и му го направиха по рано.

# 133
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ.В РУСЕ ГИ ПРАВЯТ В ТУБДИСПАНСЕРА

# 134
Здравейте момичета, може би въпроса ми е малко глупав ноо не съм наясно с направленията и искам да ви попитам нещо. Може ли с едно направление да се посетят двама различни УНГ в рамките на месец или мога само при един?

Общи условия

Активация на акаунт