Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 501
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Няма как с едно направление. Като си дадете ЕГН-то лекарят образно казано “отваря” в системата издаденото направление и то вече се води “използвано” един вид. За да посетите друг специалист със същата специалност с направление трябва ново такова от личния лекар.

# 136
Моето с варицала е пило Нурофен и нищо не се е случвало. Това за първи път го чувам.

Чета, че доста често при вас изписват Аугументин за възпалени уши. На нас веднъж ни го бяха изписали и помолих педи да го смени, тъй като детето го повърна заради отвратителен вкус и повече не са. Изписват ни основно Панцеф, Сумамед и Ксимебак, като последните два са на таблетки.

Аугментин е много подходящ точно за отити, също така има мн слаба резистентност срещу него заради клавуновата киселина, която го "пази". На вкус не знам как е сиропа, но мирише много хубаво - на банани.

Масово гледам че не се е схванало това, което казвам.
Да климатика, вятъра или студената вода няма да разболеят човек. Но носят предпоставки да се разболееш по-лесно. Мед.лица до знаят много добре.

# 137
Детето вече втори ден го пие, не се е оплакал. Даже при първия прием каза, че бил вкусен Grinning ама той не е за пример, с толкова чести боледувания и изпити антибиотици за година Grinning

# 138
Вкусен е аугментин, да, у дома се приема добре без дърпане

Клацид има горчива жилка, мерех и давах със спринцовка на части да не се плюе

За направление, трябва да минат и 30 дни от първото за да може ЛЛ да издаде пак.

# 139
И при нас Аугментин се приема без протест. Клацид е горчив на вкус като отмине първоначалната сладост. Панцеф мисля също беше без горчив послевкус.

# 140
  • shumen
Мимчо,не може с едно направление.А и за друго трябва да са минали 30 дни.
Аугументин моя го пие с малко зор,но по добре него отколкото Клацид или Зинат.

# 141
Длъжен ли е всеки личен лекар да има заместник, когато отсъства? И освен от самия него, мога ли да разбера другаде кой му е заместник?

# 142
  • shumen
Tooclose,трябва да има заместник всеки ЛЛ.Аз разбирам на нашата кои я замества като отида при нея,но я няма,на вратата и има бележка кои я замества.

# 143
И при нас Аугментин се приема без протест. Клацид е горчив на вкус като отмине първоначалната сладост. Панцеф мисля също беше без горчив послевкус.

Панцеф е като сокче. Много е вкусен. Единственият АБ на сироп, който се приема без проблем. Клацид моето е пило само на таблетки, но от него много го боли корем и му се гади и казах на педи да не го изписва повече.

# 144
  • София
Длъжен ли е всеки личен лекар да има заместник, когато отсъства? И освен от самия него, мога ли да разбера другаде кой му е заместник?
Не е длъжен. Нашата има договор с някакъв медицински център.

# 145
Момичета, от сутринта ни боли коремче и сме с температура. Почнаха ли летните вируси ...☹ пък и носово говорим...уф

# 146
  • shumen
В тая жега започнаха летните вируси според мен.

# 147
В тая жега започнаха летните вируси според мен.
Че те зимните изобщо тръгвали ли са си 😀

# 148
  • shumen
Бръм,не са си тръгвали и зимните май май ми се струва.В тея горещини и летните започнаха за разкош.

# 149
Много рязко почнаха жегите, малката се оплака онзи ден, че и се вие свят като бяхме навън. Пи водичка и премина, но от снощи пак се оплаква. През нощта става до тоалетна и каза, че още и се вие свят. Сега я чакам да се събуди и да видя как е. Тя има още 2 градински дни и край, направо ми идва да почерпя по тоя повод 🤣

Общи условия

Активация на акаунт