Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 505
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Много рязко почнаха жегите, малката се оплака онзи ден, че и се вие свят като бяхме навън. Пи водичка и премина, но от снощи пак се оплаква. През нощта става до тоалетна и каза, че още и се вие свят. Сега я чакам да се събуди и да видя как е. Тя има още 2 градински дни и край, направо ми идва да почерпя по тоя повод 🤣
Хахха, и аз така, малкият приключи преди две седмици с поредно боледуване и антибиотик.

# 151
Олеее, ние пък бяхме учтиво помолени да измислим нещо за лятото и ми е голяма мъка за седмиците, които си изкрънкаха. Изобщо не знам къде ще ходим в жегите, какво ще ги правя... Поне да бяха пролетни температури. А то мор, мажеш се, потиш се, пуфтиш, докато две деца те мамосват през минута, карат се и си посягат....

# 152
Моето цяло лято ще ходи на детска градина до 13 август. После излизам в отпуска и ще се гледаме.
Ненавиждам жегите. Тук е нон-стоп мор. При нас от сега е 35 градуса. Облаци няма.
Детето като излезнем не иска да се прибира. Bowtie

Още подсмърча чат-пат. Упорито нищо не давам.... Да видим.

Относно ЛЛ. Нашият има договор с Медицински център в Стара Загора. Та пътуваме по 30 минути, ако ЛЛ го няма. Но той винаги е там. Почти не отсъства. Детото си е зачислено на частната педиатърка. Тя го лекува. Болничен вземам с направление от ЛЛ и местният педиатър.

# 153
Случвало ли ви се е след вирус (без температура, без зачервено гърло, само сополи и кашлица с храчки), след като мине на детето да му се зачерви гърлото и да има бяла точка? Направо ще се побъркам вече... късно е за гърлен секрет, пи вода, яде. Може ли да е от вируса нещо остатъчно, а не бактерия?

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 12:59 от Dentz

# 154
Dentz според мен е лепнало нещо друго детето. Моето дете с такова гърло ми е вдигал висока Т и ми е правил гнойна ангина.
Дано не е и при Вас така. Бързо да се оправя детето.

# 155
Случвало ли ви се е след вирус (без температура, без зачервено гърло, само сополи и кашлица с храчки), след като мине на детето да му се зачерви гърлото и да има бяла точка? Направо ще се побъркам вече... късно е за гърлен секрет, пи вода, яде. Може ли да е от вируса нещо остатъчно, а не бактерия?

Случвало се е, даже сега дъщеря ми е така.. Миналата седмица я водих на лекар, кашляше влажно и имаше хрема. Като я прегледаха, казаха че гърлото е леко зачервено и има нещо като налепи по сливиците.  Но тя беше на АБ допреди 5 дни и според педито няма как да е бактерия. Мина и замина всичко, не е вдигала Т, нищо не давах за гърлото. Гърлото и е слабо място, ако беше  със сериозно възпаление 100% щеше да вдигне.

# 156
Как протича конюктивита? Вчера я болеше коремче и беше с температура 38,3. Днес няма Т и коремчето не я боли, но говори носово без  да издухва нищи, гърлото я боли и от следобед има зелено гурелче в едното оченце и я пари.

# 157
Това прилича на аденовирус той е гаден, защото включва всички симптоми - температура, гадене, повръщане, болки в корема, гърло, хрема, кашлица, възпаление на очите. Може да вземете тест ако намерите в аптеката, в някои комбинирани е включен и аденовирус. И май не минава много бързо. Моят син миналия месец беше с конюнктивит, имаше червени очи и секрети, но след 1 ден на  АБ капки всичко отшумя, но капките трябва да се слагат поне 7-10 дни иначе може да се появи пак.

# 158
  • shumen
Ваня,как е малечка?
Офф,и при нас е мор навън,а излезе ли моя не му се прибира.Днес цял ден беше навън,прибра се,яде,легна и заспа веднага.Носа му е запушен,но как няма като цял ден са навън и се пръскат с водни пистолети.И цяло лято са ваканция не знам как ще се търпим.
Емоция,при конюктевит очите се зачервяват.
Dentz,може и нов вирус да сте лепнали.Да минава бързо каквото и да е.
Барбалена,до болка ми е познато туй мамосване.Като излезехме с него и чуех мамо направо лошо ми ставаше.

# 159
Дани, добре е, вчера се оплака и от главоболие, пи един панадол и това беше. Опитва да свикне със силиконовия трейнър за изправяне на зъбките, но е трудно,болят я зъбките.

# 160
  • shumen
Ваня,явно от жегите е било.
Моя също свикна трудно със брекетите,че зъбите все го боляха.

# 161
Дани, а сега си представи мамосването, "искам, искам" и "моооооже ли" по две. Понякога не си чувам мислите.

Вчера влязохме в ДМ набързо, чувам "мааааамо" и вдигам глава, то пък се оказа друго дете.

Иначе засега са здр... Айде няма да го казвам, да не дърпам дявола за опашката 😁

# 162
Едното беше миналата седмица на градина и се почувствах много разтоварена психически само с другото,  изтрещявка си е - единия тегли, другия иска същото, докато първия вече взел нещото дразни или налага брат си.

След седмица градина, има задни секрети, гъгне нещо и му почнах инхалации сутрин и вечер с физиологичен разтвор

# 163
  • shumen
Барбалена,аз още рядко влизам с него в магазина.Веднъж влязох и съжалих хиляди пъти.
Щефи,дано се разминете само с това.

# 164
И ние след седмица градина сме пак със сополи (жълти). Днес започваме поредната физиотерапия, ще изчакам няколко дни за да пусна носен секрет, че до скоро слагах моксифлоксан

Общи условия

Активация на акаунт