Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 550
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • shumen
Мимчо,дано се разминете само със сополи.Според мен не бързай със носния секрет.Може да се повлияят и от физиотерапията.

# 166
А в нас върви вируса - крак, ръка, уста. Не знам от къде го лепна малкия, никой наоколо няма заразен.

# 167
  • до най-прекрасния мъж
А в нас върви вируса - крак, ръка, уста. Не знам от къде го лепна малкия, никой наоколо няма заразен.
Този вирус го изкарахме есента. Докато мъжът ми не се обрина, никой не разбра, че сме с него. При детето беше двукратно повръщане почти без Т, при мен 40°С, афти по сливиците и 5 пъпки по ръцете, които видях, като започнаха да се белят. Мъжът ми се обрина зверски по крака и ръце, но без никаква Т и нищо в устата. Та...не се знае кой къде е бил болен и как се е пренесло.
Да оздравявате бързо и имай предвид, че ако има обрив, после се свлича кожата, а също и до 6 м е възможно да паднат нокти. При мен нямаше, на ММ му паднаха два нокътя на краката около 5 м след боледуването.

# 168
Ох, данооо

Мимчо,дано се разминете само със сополи.Според мен не бързай със носния секрет.Може да се повлияят и от физиотерапията.

# 169
Ние сме май с лек чревен вирус - боли го глава, корем и има лека Т. Довечера ще го водим на частното педи.

# 170
Ние точно се връщаме от УНГ. По-добре е детето, каза че болното ухо е леко мътно само, каквото и да означава. Аз все не питам.. направо съм шах като влезна в тия кабинети. Ще си допие антибиотика, противоалергичното и ще доизкапем капките.
Исках да питам някоя от вас дали знае можем ли като се излекува отита да почнем да ползваме спрей за ушната кал, вместо клечки. Или при такива предразположени деца не е ок Thinking  Хич не зацепих да питам доктора..

# 171
Аз имам друг хроничен кожен проблем, но заради него кожата ми е адски суха. По този повод и ушната кал 😒 изписвали са ми пръскалки и всеки път ми казват да не бъркам с нищо.

Малкото ми няма белег от бцж и днес му правиха проба манту. В четвъртък, ако няма нужната реакция, ще слагат ново бцж. Някой да е минавал през това? Не стигат ми всички нерви покрай другите ваксини, ма сега и една допълнителна. (подчертавам, че не съм антиваксър, децата имат всичко по календар и не желая да влизам в подобна полемика за и против, просто се притеснявам)

# 172
  • София
Мен единственото, което ме дразни е, че тая процедура ще я вършим с куп болни деца пак пред кабинета.
Има ли друго място където да се бие освен при личният лекар? В РЗИ не можеше ли или се бъркам?

# 173
  • shumen
Да се оправят болните.
Нашето педи ваксините ги прави в часовете за детска консултация.Не съм сигурна,но мисля,че можеше и в РЗИ да се прави БЦЖ.
Bloodflowers,на мен УНГ ми каза да не бъркам с нищо.
Моя е добре,но аз съм с цистит.Започна да ме пари като пишкам и да пикая на често и си пуснах урина и хоп изненада-белтък в урината,масово левкоцити и бактерии.Утре няма да успея,но в Сряда ще отида да дам и стерилна и да видим каква бактерия ще лекуваме.

# 174
Нашето червено гърло се оказа стрептокок пиогенес. Лекарката е готова да дава  антибиотик за 10 дена, но от вчера пръскам с тантум верде и осезателно се оправя. Само една кашлица като от дразнене в гърлото има. Същата кашлица, която е била, когато съм слагала аб капки в носа за други бактерии преди и сякаш от чистенето им? Някой оправял ли е този бацил без аб?

# 175
Dentz, това е бактерията на скарлатината. Лекувайте си я с антибиок, нищо че виждате подобрение на симптомите от тантума. Има риск да рецидивира и да направи поразии.

Дани, пии червена боровинка, уринал например. Много бързо облекчава, а като излезе антибиограмата ще си изпиеш каквото изпишат.

Блъд, според мен не пръскай с нищо. На мен УНГ ми е казвал, че не е ок да се пръскат ушите с нищо. Други са ми казвали да пръскам. Аз смятам че няма нужда от спрейове, тоест печелбарски изделия. От както свят светува хората и животните имат ушна кал и тя не случайно е там. Дори с клечки не трябва да се бута на вътре, а да се обира само това което е във видината част. То е достатъчно. Препатила съм от уши. Като дете и в ранните 20s имах проблеми. От както спазвам горните неща се оправих (да чукна на дърво).

# 176
Въпреки подобрението, стрептококите се лекуват задължително с антибиотик поради опасност от сериозни усложенения. Не е приятно, но не рискувайте. Поне аз не бих.

# 177
Да се оправят болните.
Нашето педи ваксините ги прави в часовете за детска консултация.Не съм сигурна,но мисля,че можеше и в РЗИ да се прави БЦЖ.
Bloodflowers,на мен УНГ ми каза да не бъркам с нищо.
Моя е добре,но аз съм с цистит.Започна да ме пари като пишкам и да пикая на често и си пуснах урина и хоп изненада-белтък в урината,масово левкоцити и бактерии.Утре няма да успея,но в Сряда ще отида да дам и стерилна и да видим каква бактерия ще лекуваме.

Дани аз съм с цистит за трети път тази година.. пуснах урокултура и се изолира ешерихия коли в урината 😭 кошмар е

# 178
  • София
Моето момиче е на втори АБ така се усложни от streptococcus pneumoniae  след ушите и гърлото с налепи ни удари в зловеща кашлица. Сега е на инхалации с Пулмикорт и втори АБ.
Моля се да и минава вече, че е болна от 30 . 05.

# 179
Да, знам, че е бактерията на скарлатината, то и бърз тест направих от нетърпение преди да излезе гърления секрет и си показа бледа черта. Просто имаме поне няколко пъти даване на антибиотици, които бяха напълно излишни. Есента за мораксела в носа, която едва тепърва започваше, вместо да ни изпишат аб капки локално, случайна лекарка от супердок ни изписа аугментин за 10 дена и тя дори не мина, ами се върна с пълната си зелена сила след като го приключихме. По-назад във времето пък личната, дето вече не я посещаваме, по телефона без преглед изписа профикс, а то се оказа вирус, че детето даже се обрина от тоя аб и вече си знаем от неговата група да не пие. Действително, за 24 часа гърлото й вече не е червено от тантум вердето, не е вдигала Т. Смятам, че тази бактерия си е била там и преди, но може би сме я потискали с резиста форте мечетата, и сега в края на вируса, се изяви след паднал имунитет и защото ги спирам мечетата при разболяване. Лекарката каза, ако искаме, да опитаме пак да ги даваме и да видим.

Общи условия

Активация на акаунт