Боледуване на децата ни - тема 90

• 20 188
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Оле, ужас, това е кошмарно. Имате ли представа от какво е? Храна? Някой да се е нагълтал с морска вода?

Момичета, сливиците на каката са огромни! Аз дето не разбирам от гърло и сливици, виждам, че са огромни! Какво се прави в такъв случай? Няма температура, в петък я болеше гърлото сега казва, че не я боли. Нищо не съм й давала...

Въпреки че не съм фен на хомеопатията, ама - лимфомиозоот.

Ужас, много рано почнаха тия чревни. Днес бяхме на кратка разходка в съседен морски град и ядохме в заведение (много мразя лятото да ядем някъде си, но нямаше как). Малкото сега е със страшни газове, а мен леко ме наболна стомаха. 🥲🥲🥲 Мен от както се помня всяка година ме хващат такива вируси, че даже и в начална бременност, не стига че си повръщах принципно, а тоя вирус тогава свалих 4кг 🫨

Ваня, от София ли си? Приятелка там се оплака, че са с болно гърло и температура. Директно АБ бяха изписали на детето, че му било мн червенл гърлото. Първо се възмутих че от ден 1 го изписват, но бързо се повлия детето.
Допълвам се за вомитусхила, нула ефект от него и няма смисъл да се дава.

# 241
Ние сме си изкарвали чудно на морето юни. Тази година сме първата половина на юли... Август не обичам на нашето море заради мъртвото вълнение и аз... Септември ще сме в Гърция, дано нацелим хубаво време...

Доорс, разбирам те, и ние сме така като са двете деца вкъщи...

Фроузън, точно преди два дни отделих всичко хомеопатично в торбата за разделно събиране на опасни отпадъци Joy След онази публикация за живака в хонеопатията, спрях да я давам на децата. Пръснах Тантум верде и ще видим личният лекар какво ще каже.

Ние пък на почивка се храним основно по заведения и ми е много притеснено.. Досега не ни се е случвало да хващаме ентеровирус, но все съм на тръни.

# 242
Да се включа и аз вируса с гърло го изкарахме и всички около нас.
Температура почти нямаше но се включиха и сополи и тъкмо мине гърлото и хоп кашлица.
Много дълго продължава с гърлото около седмица,при някои не мина без антибиотик при малкия добре забравения Гранофурин, който съдържа Аб го спаси,надявам се....но е ревал от гърло първите дни.
И млади и стари всички се тръшнаха около нас.

# 243
Барбаленка, и аз съм така спрямо хомеопатията и преди публикацията с живака. Давала съм от немай къде в някакви ситуации, но никога не съм видяла ефект върху детето ми. Като дете майка ми даваше осцилокцинум и сякаш действаше, но може и ние децата да сме били "по-корави". Аз за себе си смятах, че съм била болнаво дете, докато не се сдобих със собствено. То ми преобърна всяка представа за "болнав човек".
Обаче за това лекарство, което ти казах по-нагоре, на моя син го изписа педиатър, на когото имам огромно доверие. Обаче понеже доверието ми към него, не е достатъчно естествено (нали съм си хипохондрик с тревожно разстройство) винаги се допитвам до мой близък човек (ама наистина близък, който няма да ме излъже никога и обича детето ми като че е свое Wink ). Та, този въпросен човек специалист с дълъг опит в медицината каза че лимфомиозоот-а помага. С натрупване. Дали е така или мина просто време в нашия случай, who knows.

# 244
Ние често хапваме навън, но горе долу в еднакви заведения. Иначе такива пици, закуски на крак - не.
И аз се моля дя сме здрави за отпуската ни след две седмици. 🙏

Барбалена, да не би да са й такива сливиците, но чак сега да ги виждаш? И аз гласувам за омни Д.

# 245
Барбалена, броях дните след края на градината, за да си отдъхна..минаха 4 и викам си това беше,здарава е и хоп на 5тия... Почнах от снощи изопринозин от страх...

# 246
Мен не ме притеснява хомеопатията - писано е какво съдържа и какъв процент са "вредните" вещества в нея - пренебрежително малък. Като цяло и телефоните ни, дори бебефоните с радиацията вредят на децата, но това не го мислим сякаш....
Ние трябва да тръгваме на море тия дни, мисля 2 дни по-рано да го спра от ясла, за да го наблюдавам вкъщи....Дано всичко е наред. В неговата ясла има 2 деца с нов вирус, само висока температура.

# 247
В Грануфорин има антибиотик? Не знаех.

# 248
  • София
И аз за първи път чувам

# 249
So close, имай предвид че медикаментите, които не са регистрирани като лекарсвени продукти в регистъра на лекарствата може да имат разминавания в състава. Също така някои концентрации "ако са под еди колко" може да не се упоменават на етикета. Същото и за хранителните добавки. Не искам да плаша никой, просто казвам.

# 250
Да, знам, но това не ме паникьосва, много рядко ползвам и давам хомеопатия. Предпочитам си конвенционалната медицина и от нея съм видяла най-голяма полза. Но определено не изтрещявам от страх кое какво съдържа - половината гадости по магазините (за хранене) са също толкова, ако не и по-вредни. Аз и тях гледам да не давам.

Как са днес болните? Дано темата започне да залязва, време е за почивки...

# 251
Едната ми дъщеря е с червено гърло и налепи. Водих я в петък до педиатърката за всеки случай, да не я мисля в почивните дни. Изписа АБ за всеки случай, ако вземе да вдига Т. Пръскам и аз с Гранофурин, налепите почти паднаха,  но още е червено гърлото. Чудя се ако я заведа за секрет, дали ще покаже нещо..
Лятото на морето много избягвам да ядем навън. Преди години като, бях студентка още, бях сервитьорка на морето. Хванах чревен вирус, нямаше кой да ми поеме смените и си сервирах на хората храната.. Сега не мога да си представя къде ми е бил акъла, и на шефовете се, ама тогава никой не го смяташе за проблем..

# 252
Да, аз също не се паникьосвам в това отношение, просто информативно  го написах.

Хоуп, няма да излезе адекватен резултата, само ще си дадеш парите на вятъра.
А за това което разказа... нямам думи. Сега според мен, повече си пазят ренометата и внимават. Но въпреки това пак може храната да я накаца муха, да се вкисне в жегата и т.н. и т.н.
Аз живея на морето от малко над 10години и моят съвет е да се храните само на места с добри оценки, вериги и известни места. Знам че малките китни ресторантчета са привлекателни, ама...

# 253
В Грануфорин има антибиотик? Не знаех.

Това е състава на Гранофурин който имаме вкъщи

Какво е Тубоцин?

Тубоцин  е антибиотик, съдържащ активната съставка доксициклин. Този медикамент принадлежи към групата на тетрациклините и има широк спектър на действие срещу различни бактериални инфекции. Тубоцин  е добре познат със своето ефективно действие и лесна употреба, което го прави предпочитан избор при множество инфекции.

# 254
Значи при леки гърлени инфекции Грануфорина може да избегне перорален АБ? Обща взето май нещото, които ни трябваше...

Общи условия

Активация на акаунт