Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 010
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Аз съм давала Нурофен на 8 часа.
През другото време компреси.
Моето момченце е на 4 г и 8 месеца.

Гледах да спазвам интервала на даване за да не се прикачи с лекарствата.

Нали Юни месец си сменихме личната лекарка.
Малкия е във Овча купел 1 .
И ни извика на преглед.
Прегледа Пусна му паразитология.
Дадени за градината здравната карта.
30.04.2025
Височина 113 см,22,4 кг
Гръдна обиколка 60 см

21.07.2025
Височина 116 см,23 кг
Гръдна обиколка 62см
За сега да чукна на дърво сме на пълно здрави.

# 706
  • shumen
Juicy Pigeon,не знам вече какво е това лято.Аман от вируси и болести.
Танче,дано и занапред е здрав малкия.Чудесни мерки за почти 5 годишно дете.

# 707
Говорите за лято. Ние живеем на морето, още не сме ходили на плаж. От болести. Днес ми смениха АБ. Не се подобрявам.

# 708
Говорите за лято. Ние живеем на морето, още не сме ходили на плаж. От болести. Днес ми смениха АБ. Не се подобрявам.
Какви симптоми имате и колко време се лекувате?

# 709

Играла съм го това със смяната на Аб. Изпих една кутия Панцеф - нищо, влоших се още повече, след това ми изписаха Аугументин и след 2-рото хапче светнах.

Пожелавам ти да се оправиш след смяната на антибиотика. Голямо гуш. Ще мине.

# 710
Айде, и мойто е с температура, изкара 1 седмица на ясла и пак отначало…

# 711
  • shumen
Това със смяната на АБ и аз съм го играла,че  не само с мен,а и с детето.Накрая и до инжекции бях стигнала.
Sweet memory,да се оправя скоро детенце.
Frozen,аз моя все със страх го пращам някъде или отиваме.И все съм на тръни да не се разболее точно преди почивка.Ето сега 10 дни го няма,но не ми е спокойно.

# 712

Играла съм го това със смяната на Аб. Изпих една кутия Панцеф - нищо, влоших се още повече, след това ми изписаха Аугументин и след 2-рото хапче светнах.

Пожелавам ти да се оправиш след смяната на антибиотика. Голямо гуш. Ще мине.

Благодаря! Как е детенцето? По-добре ли е?
При мен обратното - аугментин първо, даже на 8ч и нищо. Видях се в чудо. Вчера пих панцеф и вече налепа се прибира. Така става като е на сляпо, ама как да чака човек 3-5 антибиограма, ако изобщо изолират бацил 😵

Какви симптоми имате и колко време се лекувате?

Стандартното при гнойна ангина - налепи, температура, отпадналост.

# 713
Пробвайте Гранофурин за гнойните ангини. При моите деца върши чудеса. Даже мен миналата седмица ме болеше гърлото, много странна болка, направо до ухото стигаше. След 2 пръскания нищо ми нямаше.
Иначе, не мисля, че е голяма драма 1 ден примерно да се даде повече Нурофен. Като плюе Аналгина, а Панадола не действа какво да го правиш това дете..? Аз лично никога не съм успявала да сваля температура с компреси, белтъци, малини или други такива алтернативни методи.

# 714
  • София
+ 1 за Гранофорина на спрей

# 715
  • shumen
Грануфорин помага и за гърло,но стига детето да съдейства.Моя не стига,че не дава,а и ми беше блъснал ръката и го беше обърнал,а как цапа.
Емилия,дано е по-добре детенце днес.
Хоуп,и аз не успявам да сваля Т с бабешки методи.

# 716
Отново с възпалено ухо с едното. Явно нещо върлува пак в градината, вчера понеделник са върнали 4 деца на обяд със сопол.
При моите едното през нощта  неделя срещу понеделник се подкашляше и бях в очакване как ще ги взема, оказа се другия подкашлял къртещо в градината и да ги наблюдавам ме предупредиха.

Тази нощ всичко спокойно, и изведнъж сънувал кошмари и 2 часа си порева, сутринта будя за градина, никой не е кашлял и се почва пак рев, било му мъчно, боляло го ухото.
Оставям вкъщи, водя другия в градината.

Одеве до ЛЛ, издаде направление за УНГ било тръгнало било възпаление. Дребния като чува какво си говорим и после по телефона с мъжа ми сега реве - нищо не боли. Има 37,3 температура

Часове за д-р Халиде Сеидова няма в момента
За д-р Божидар Митев най - рано петък

Ако знаете някой свестен лекар с ранен час приемам препоръка за Пловдив

В петък най - накрая се добрахме до д-р Христо Петров УНГ
Констатира освен носна сливица, розова лигавица като предразположеност към алергия, изкривена носна преграда от едната страна. Все комплексни неща за да се заключи категорично веднага за махане на сливица.
Изписа една рецепта с хомеопатия и една рецепта при нужда с антибиотик +капки + комбинация хомеопатия за определени дни.
За срещата с последния не казах сега на ЛЛ, само загатнах, че сме правили консултация.
Последно преди месец и половина излизайки от Пълмед му  казах, че не съм доволна и ще трябва последващи сверки другаде клатейки се в стола с усмивка заяви, че щом имаме право на контролни прегледи да си ходим където сме ходили, а за консултации да си плащаме.
В крайна сметка още веднага детето беше прегледано безплатно, даже два пъти от лекар УНГ
Липсата на всякаква емпатия, когато става въпрос за дете и не е кой знае какво усилие ме отблъсна сега да споделям за срещата си с д-р Христо Петров - човек с призвание
Час за д-р Петров имаме за първите дни на септември, мисля да включвам рецептата с антибиотик, която ни изписа за при нужда

От друга страна ми се щеше да си минем с направнието от днес при някой свестен доктор, не просто поредния...

# 717
синът ми паднал и си прехапал горната устна в градината ..с какво мога да мажа?В къщи имах само гентамицин крем и го мазах снощи

# 718
  • София
С нищо не се маже! Дъщеря ми беше в същото положение преди няколко месеца. Заведохме я в спешното и там лекарят каза да не я мажем. Питах дали може поне лед да сложа....
Иначе имам и крем с невен дето си позволих да я мажа като заздравя вече раната.

# 719
  • Враца
Здравейте, има ли вирус в момента само с болки в корема? Сина ми от сутринта се оплаква, че го боли корема, леко е отпаднал, но няма температура или гадене. На лекар сме след няколко часа, но ми е доста неспокойно.

Общи условия

Активация на акаунт