Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Дани, ходихме на лекар. Гнойна ангина и започна Ксимебак.

Още не не свалил температурата. Цяла вечер беше и продължава. Нурофен само я задържа да не вдига. Изплю хексалхина. В 4:30 сутринта помислих, че ще получи гърч, тъй като се тресеше целият. Изкара ми акъла. Глава го боли, гърло го боли, лежи, трепери, не иска да яде.

Снощи поне 10 кърпи със спирт и вода изсъхнаха на челото му.

Направо ви се чудя как нищо не давате при такава Т... И давате съвете да не се дава нищо... Моето дете направо става парцал. Бях на ръба да извикам линейка снощи. Беше ужасно просто.

Снощи изуши 10 кърпи със спирт и вода. Изобщо някакъв кошмар беше. Тук говорим за Т 37,5-38,8.

П.с. Съжалявам за хаоса в писането ми, но прекарах отвратителна вечер.

# 691
  • shumen
Емилия,аз не давам,но ако не е парцал.При гнойна ангина се вдига висока Т докато избият налепите.Щом се тресе значи вдига още Т.
I.R.да минава скоро при твоята.
Аз започвам да се чудя дали като се върне да не започна да му давам пробиотик и какъв да е,че предстои морето.

# 692
Аз от днес давам този като подготовка за почивката
https://omnibiotic.bg/omnibiotic-travel/

# 693
Емилия, ужасно е това, което разказваш!!! Милото дете.. Милата ти..
Както писах на предната страница и аз съм с гнойна ангина и разбирам детенцето. Ужасно е. Болка в главата, в гърлото постоянна болка, пък за преглъщане да не говорим. Втрисането е ужасно, кучи студ изпитвам. Сега май пак се мъчи да ме втриса. Абе за възрастен е ужас, за дете направо не знам.

Иначе аз на детето си му давам нещо като има температура, независимо че се чувства добре.. Да няма да го чакам да става дроб.

# 694
Спирт и вода не се слага, особено на главата при температура. Първо кожата е най-големият орган и спиртът отива в кръвта на детето, може да се натрови от алкохола, ако количеството е по-голямо, макар че за малко дете и 20мл спирт 70% са достатъчни, да му подействат все едно се е напило. Второ загрява, а не охлажда, въпреки че усещането първоначално е като охлаждане. Прави се компрес с оцет и вода 1:1 или повече вода и се слага на сгъвките на ръцете и на краката, не на главата, а най-добре чорапки на краката. На челото може да слагате лепенки cool patch.

# 695
Нашата педиатърка ми е казвала, че втрисането е по-характерно за бактериална инфекция, отколкото за вирусна. Дали е така, не знам.
Емилия, от написаното останах с впечатление, че даваш през 4 часа нурофен, което е прекалено често, той се дава на 8 часа. Скоро ще се повлияе от антибиотика и ще се оправи.

# 696
Благодаря Ви момичета. Да снощи давах на 4 часа. Но това е съгласувано с педиатърката ни при такива ситуации, та съм спокойна. Днес съм дала само веднъж, когато писах тук.

Силно ви пожелавам да не изпитвате това, което аз снощи докато го гледах как трепери и се мъчи. Направо незнам родителите на деца, склонни към гърчове как издържат. Искрено им съчувствам.

# 697
Моите и двете са вдигали адски високи температури, 41 и нагоре, само аз си знам какво ми е било, и вие като родители за вашите деца знаете какво е, особено, ако са малки, и още повече пък бебе на 8 месеца. И двете с бъбречни инфекции и в болница. Мисля, че животът ми се е съкратил с години от тия моменти. Специално за бебето миналата година не бях спала 48 часа и не бях мръдвала от леглото до нея, мислех, че ще пукна от ужас и притеснение там. Не знам как съм изглеждала, но мина Моника Богданова, която е психолог в болницата (в Токуда се развива действието) и стоя в стаята с мен половин час да ми говори. Ад!

# 698
Големият ми син е вдигал и 42 градуса, като видях термометъра изтръпнах, беше ангина тогава, но той попринцип като вдигнеше и все беше около и над 40. При грип съм мерила 39,7 час след максимална доза Аналгин…Втрисане се получава при рязко вдигане на темп, при него винаги температурата се съпътстваше с втрисане и ледени ръце, понякога и посиняване на устните. Но и ми се е случвало да измеря примерно 37,5 и след 10 Мин вече да е 39+.

# 699
Все едно не знаете какво е да те втриса и трепериш от студ като вдигаш температура.
Какви съгласувания с педиатър при "такива ситуации" на 4 часа нурофен при 37,5°. Какви са тези педиатри, не мислят ли за последствия на бъбреци, черен дроб преди да дават такива съвети? Изумена съм.
Детето ми в рамките на 2 години изкара около 20 ангини с 41°-42°, 5-6 болнични престоя и накрая абцез и операция. Ако така реагирах на всяка ангина не знам какво щеше да е с мен...

# 700
  • до най-прекрасния мъж
И за мен Нурофен на толкова често е много. Редувам винаги при нужда. Последно давах Фервекс, перфектно се справи с Т от около 38.5. Както я свали Нурофена, така я свали и Фервекса. Ако са минали 8 часа, да, няма проблем и само Нурофен да дам. Но ако не са, както беше миналия път (тогава вдигаше на 5-6 часа над 38°С), си редувах. На 37.5 не давам нищо, само следя Т през 15-20 Мин в каква тенденция се движи. Дори и при 38.2-3 не съм давала, ако детето е в кондиция и не е преди нощен сън. Много пъти си я е сваляла сама.
При нас се усили хъркането, през целият обеден сън хърка. Тази вечер отново се оплака от запушен нос. Май на респираторно отиват нещата. Но много странна клиника. 5 дни след първата Т дойде хремата. Предните дни хъркаше само при заспиване. Ще се влачим пак две седмици болни...Точно мислех, ако няма нищо, в сряда да върви на градина.

# 701
  • shumen
Нурофен се дава на 8 часа.Аз веднъж бях давала на по-често и като казах на педи ми се скара,че съм го давала толкова на често.При моето дете Панадол не помага и затова съм давала Фервекс и е помагал.
Емилия,моя първата си гнойна ангина е направи на 2.Взех си го с Т 39,5 тогава от ясла и никои не го беше забелязал.Кои знае колко ли време е седял с тази Т.
Sweet memory,и аз съм имала такива случаи.Меря 37,5 и след малко бам 39.
The doors,при бъбречни инфекции се вдига висока Т.Аз от опит го знам.
При мен сега няма Т,но тия чести бактерии не са за добро според доки и ме изпраща на нефролог.Успях да запиша час за Четвъртък,но дотогава ще пукна от притеснение.

# 702
Леле като ви чета направо ми става лошо. Какво е това лято… дано да се оправят бързо всички. Моята пак е с хрема и лаеща кашлица, аха да я пусна на ясла и сопола тръгна. Пак чакаме микробиология, ясно ми е че пак е мораксела и пак не се е изчистила от тъпите капки. Вече не знам при кого да я водя да изпише някакво адекватно лечение. За капак и някакъв дерматит й се появи по врата дето ту изчезва ту се появява и се чеше.
Видях по- назад за проблеми с изхождането. Откакто февруари беше със стомашен вирус в болница и лепна и грип тогава, имахме страхотен проблем със стомаха. През ден изхождане на топчета като коза. Консултирах се с гастро, изписа едно сиропче, което тъкмо да започнем и се нормализира стомаха. Каза тогава, че много често след грип и стомашни вируси се влачат после сума време с проблеми с изхождането.

# 703
  • София
Аз знам за прием на Нурофен от 6-8 часа. Сега ако ми е с някаква бомбастична температура няма да чакам 8-мия час

# 704
Ако не са минали 8 часа се дава друго, или нещо с парацетамол или в краен случай Аналгин (ако няма алергия). Иначе се предозира дневната доза, ако даваш на 4 часа, за 24ч ще е двойно повече от допустимата доза, което натоварва черния дроб.

Общи условия

Активация на акаунт