Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 721
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
И аз не бих рискувала без АБ, бих давала антибиотик по Антибиограмата, защото тези бактерии, ако не се лекуват увреждат ставите и дори сърцето, нищо че за момента изглеждат потиснати от лечението. Само с мечетата няма да стане, но вие си знаете, само че лошото е, че може и да заразява други хора.

# 181
  • shumen
И аз не бих рискувала да лекувам бактерия без АБ още повече,че тази е на скарлатината.
Тони,и аз съм с цистит за пореден път.То аз по начало си имам проблеми с бъбреците,но тия бактерии ми идват в повече.Преди 2 месеца бях с Ешерехия коли в урината и пих АБ.Оправих се от него и контролната урина беше чиста.Утре ще пусна една стерилна урина и ще видя като излезе да ми изпишат нещо,а дотогава ще пия Неоренал.

# 182
Нашият син беше със същата бактерия, но бързия тест беше отрицателен. Така и не пи антибиотик, защото докато излезе резултат от гърления секрет, той вече беше здрав. Затова и правихме бърз тест. Беше преди 2 години мисля.

# 183
Конкретно тази бактерия (на скарлатината) трябва да се лекува с АБ, дори да няма симптоми, а да е само преносител детето. Има доста статии до какви усложнения може да доведе ако се остави нелекувана. Неслучайно след боледуване от скарлатина се пускат доста контролни изследвания. Освен задължителния секрет, се пускат и кръвни.

# 184
Бяхме в същата ситуация. Бледа черта, детето взе да се оправя и му спестих АБ. За което после съжалих. Това беше в края на февруари, не дадох АБ, малко след това се зарази и с РСВ, за микоплазма също беше положителна в болницата. Все ме гложди, ако бях дала АБ, дали нямаше да се размине престоят в болницата, защото така се натрупаха много неща... Дали нямаше да изтрепе и микоплазмата. За капак, скоро след това, аз също позитивирах за стрептокока и си пих АБ, за да не го предам и на другите вкъщи най-малкото

# 185
Не ми напомняйте за този РСВ, беше ужасен! Всички пламнаха от него, млади и стари. Вчера видях 1 майка на площадката, едното дете е на 2 и нещо и е в яслата на сина ми, другото е бебе, на няколко месеца. Скоро след раждането са се разболели всички - голямото дете, бебето и майката, лежали са в болница накуп.
Барбалена, може би АБ щеше да помогне за по-лекото протичане, но вече е минало, недей да се обвиняваш. Добре си направила, че си пила ти АБ...

# 186
Началото на месец май, когато и при двете деца се изолираха от носа пневмококи, педиатъра не изписа антибиотик, следеше общото състояние и дали вдигат температура, дали е зачервено гърлото
Впоследствие заради секретите и сливицата при единия +мораксела се наложи антибиотик.
Мнението беше, че не може за всичко антибиотик върху антибиотик. Не съм се замисляла жената е с много опит и текуща работа в детско отделение

На мен ми направи впечатление, че когато донесоха  месец по-рано нещото в нас при мен започна с остра болка от едната, после другата страна на гърлото, после болка в едното ухо за два дни и влачих кашлица 20 дни

# 187
Стрептококите могат да се отразят и след години. Да, не за всичко трябва да се пие АБ, но заради това че си пил напразно, да не пиеш, когато наистина има нужда, за мен е грешка. За Мораксела, аз лично не бих дала антибиотик, ако не води до сериозни симптоми, но за стрептококи задължително ще дам, дори да няма симптоми.

# 188
Да, точно че не трябва да се компенсира взимането на АБ при нужда, защото преди това е бил изписан без.

So close, просто ми е обица на ухото и ще знам следващия път. Изчаквах и аз, виждах, че детето се оправя и исках да му спестя АБ. И така, този път ме е яд, че не дадох, не че дадох 😁

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 11:31 от Барбалена

# 189
  • shumen
За мораксела,ако няма усложнения детето АБ не бих дала,но за стрептокок бих.
Аз ходих си пуснах стерилна урина.В Петък след обяд ще е готова,но ще мога чак Понеделник да я взема и да я занеса на доки.

# 190
Стрептококите могат да се отразят и след години. Да, не за всичко трябва да се пие АБ, но заради това че си пил напразно, да не пиеш, когато наистина има нужда, за мен е грешка. За Мораксела, аз лично не бих дала антибиотик, ако не води до сериозни симптоми, но за стрептококи задължително ще дам, дори да няма симптоми.

АБСОЛЮТНО!! Ако имаше как да закача този коментар някъде, щях!
Моето дете в момента е със Streptococcus pneumoniae в носа. Започнаха едни готини зелени мазни сополи и педиатърката му изписа гентазон докато излезе секрета и в последствие го смени според антибиограмата. Въпреки че видях подобрение! Вече уж минаха, но докапваме според периода, за който е изписала. Вчера тръгна на ясла и очаквам отново бомбата със закъснител 🥲

# 191
FrozenBubble, същото се случи с нас. Скоро изолирахме същата бактерия в носа, започнах да капя капки с аб и сега ходи вече на ясла, но се надявам вече да е по-дълго, защото все се развива нещо....Докапването е много важно, аз направих грешка на 5тия ден да разредя капането (бяхме навън 2 дни уикенда и пропуснахме обяд), капах само сутрин и вечер - пак тръгна секрет....Явно си трябва постоянство и капане 10 дни.

# 192
Колко дни след АБ капки можеше да се пусне секрет? Утре е 5 ден без и личната каза че може

# 193
Аз чаках 5 пълни дни и пусках на 6 или 7 ден.

# 194
На нас УНГ ни изписа Коларгол и Тобрадекс 2 пъти по 3 капки. И се чудех дали вместо 3 пъти по 2 капки, така не ни спести едно капане. На база 24-часов период, броят капки е равен. Повече ми харесва два пъти на ден, една борба за капане по-малко Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт