На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 63 839
  • 656
  •   1
Отговори
# 420
  • Димитровград
Към момента имали такси на КА? Ако има какви са и как се плащат(в брой с карта..)?

Не!
А когато имаше такси дезинфекция - бяха 150 лири и 7лв. Можеше да се плаща в брой и с карта.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 22:09 от papaone

# 421
  • Стара Загора
Към момента имали такси на КА? Ако има какви са и как се плащат(в брой с карта..)?

Вчера минахме и няма никакви такси - нито на нашата, нито на турската граница.
Ако имате предвид дезинфекция, отпаднаха. За други ако е имало доскоро, не мога да кажа.

Ние свършихме работата за която отидохме и изпълнихме всичко от списъка. Магазините са добре заредени, както винаги и поне откъм спално бельо, декорация и домакинска посуда, имаше големи попадения вкл. страхотни намаления. В Мадам Коко имаше промоции на хавлии за ръце, глава и за тяло, спално бельо и някои възлгавници. Ozdilek също ме изненадаха приятно. Имат богат избор на халати - купих си техен преди 3 год., който така и още не съм разпечатала. Предлагат го и сега. Цените можете да видите в сайта.Този път от там си взехме хавлии за баня - трите размера, страхотни меки и красиви. Както и две възглавници Visco Tombol

Скрит текст:

Първата ни задача беше да минем до складовете за някои перилни, но купихме определени продукти.
Направих снимки, ще докача после. Спрямо курса на лирата, не мисля че има значително увеличение.

Скрит текст:

Установих и както баща ми отбеляза, в магазина в който ме заведе и пазарувал той вече, бяло сирене с крема и кашкавали на познатите ни марки като Icim, Muratbey, Sutas са с поне 20 % надолу от цените в Мигрос. Мислех си че е по-скъпо но уви. Купих масло на Icim 1 кг за 450 тл (от дядото), а в Мигрос по спомен е 650 тл.

Муратбей кашкавал 1 кг за 350-380 тл. Крема сирене 400 гр Pinar Labne за 85 тл срещу намалено в Мигрос 99 тл.
Омекотителите на Yumos там са по 150 тл (в Мигрос 200 тл). Паста за зъби Oral B 70 tl, препарат за тоалетна по спомен взех за 80-85 тл. Напазарувах си малко любими продукти и от Мигрос де, да не мислите че ги храня.
Имаха намаления на чайовете на dogadan, та сложих 5 вида в кошницата. Пакет с 15 бр. бакпулвер на Йоткер, какао на Мигрос и на Kenton, слънчогледи (2-ри на 50 %), любимият на мен и половинката айрян Сюташ, киселото мляко на Мигрос 1,5 кг кофа, шоколад Ulker 80 % (и тук промо втори на 50 %). От тук купихме и възглавници. Намалени на 400 тл от 750 тл, за която промоция сме щастливи че попаднахме. Simple Smile

Разбира се, нашият дядо ни посрещна с усмивка, прегръдки и ме нацелува Laughing черпи ни с чай, подари ми една голяма тава от халвите, уж каза че ставала за печене във фурната. От него си взехме прясно сирене, маслото на Icim, любимия ни кашкавал на Cebeci, печено кашу, маслини, орехов оцет.

За закуска преди да обикаляме в Ераста, седнахме в Мадо. Нямат вече катмер там и хапнахме по една къпана баница с чай. Вкусни бяха, но сякаш съм се наситила. Преди да си тръгнем, от една уличка на главната взех с бяло сирене по 100 тл порцията, докато в Мадо са по 220 тл. Сан Себастиан видях че имат, както и малка хладилна витрина с техни сирена и tel peyniri, може би продават и от тях.

Следобяда преди да тръгнем минах през това на центъра за сладолед - за малка кутийка с около 120-140 гр платих 180 тл (шам фъстък и ванилия).

Намаления имаше в Karaca, като ние купихме завивки за спалня мисля с алое вера по 1200 тл бройката.
Разбира се има избор - с памук, с вълна и са малко скъпи.
Табелите с до -80 % красяха витрините и на English Home, където имаше най-много хора. Колкото и пъти да влезна в техни магазини обаче, все не мога да си избера. Разочаровах се, че бюджетните спални комплекти за спалня, намалени на 1100 лири (за единично легло са по 900), бяха изкуствени и тънки. Погледнах състава и както предполагах, основно полиестер. Не взимам такава материя и пари да ми дават.

Отбих се и в Linens, но там стоките са поскъпнали доста. Разбирайте нямаше почти никакъв индирим и памучен сатен спални комплекти са по 7000 тл, малки хавлии за лице с бродерия елхички от сорта на 800 тл.

Чаршафи обаче колкото и да обикаляхме, в мола с много малки изключения, освен рехав памук или с полиестер под 110-1600 тл за спалня няма. Затова и си казах че ще влезнем в закрития пазар на центъра. Добре и сторихме. Тръгнахме от най-долната част, малко след Ondo до рибната улица и веднага щом видяха на втора и трета маса магазин с комплекти, влезнахме. Купихме 3 броя х 1400 тл памучен сатен за спалня, едноцветни на райе. Избрах бяло (крем) и сиво. Останалите бяха тъмносин, розов, лилав и кремав. Дано и да са издръжливи. Една мила жена на средна възраст продава. Имаше и на ТАС при нея - памук ранфорс и няколко разцветки памучен сатен по 3000 тл.

Малко по-притъпено розово в същия модел в Madame Coco бях харесала и там беше намален на 2200-2300 тл. Имам доста комплекти и се въздържах, тук на практика купих почти наполовина.

Някой тук наскоро пита за АДЛ - страхотни костюми имат сега и в рокля ми останаха очите, но няма ли индирим, не бих си купила. Като знам колко бързо масово започнаха да се скапват дрехите независимо от цената - имам граница, която не прекрачвам. Панталоните по 3000 тл, елек без ръкав също, роклите по 5000 тл и нагоре.

Koton е по-добре откъм цени, но и там за мен са от класа на Zara. Харесаха ми едни тънки блузки-пуловери, но са по 1600 тл. Реално не е толкова скъпо, обаче виждам материята като за сезон. Пола каре, красива наистина и изглежда с добро качество - 1800 лири по спомен.

В Waikiki все още има попадения, по-евтино е и избора голям, но пък и аз съм пълна така че пасувах.
Детските им рафтове са пълни, чудесни модели на якета, сукмани, комплекти от горна и долна част. Струват си.

Индирими има и в магазините за бельо. Особено в Suwen на някои стигана до 40 + 22 % и така се сдобих с два невероятно удобно сутиена /тип бралети/ за по 850 тл всеки. Имаше също в Penti (някакви колела бяха закачени на табелки, които може би през апп-а се въртят и можеш да спечелиш до 40 %), както и при още една марка.

Влезнах и в Watsons по традиция - скромно си взех кутия с колаген таблетки за 150 тл по спомен, крем за ръце Frudia малък за 80 тл и за бащата шампоани Head & shoulders Classic от малките, че бяха намалени на 70 тл бройката.

Половинката ми поръча парфюмчета на Мусцент и се прибрах с 3 големи + 3 малки за него, за себе си нищо не взех че съм зарината. Обаче си заплюх два за следващ път. Направиха ми отстъпка от около 300-330 тл, така на практика едното малко 15 мл ми излезна безплатно. Simple Smile

На центъра имаше страшно много хора в Айдън следобяда и опашка от поне 30 души за маса, така че не седнахме там и избрахме място долу, малко под Ондо се пада от другата страна. Поръчахме си кюфтета, но бяха агнешки и малко се разочаровах. На касата ми поискаха 700 и няколко лири, но понеже не знам всички цифри и попитах на турски, съответно ми каза 800 тл. Дадох и излезнах, обаче не бих се върнала заради отношението.
360 тл беше порцията, като с 2 айряна и хляба, 800 тл.

Печено пиле купихме за 220 тл. Аз не хапвам, но родителите чат пат ядат и за тях. При нас, на едно място близко до вкъщи (Ст. Загора), продават за 15 лв бройката. Тази вечер точно пак по Новините си изпяха за хиляден път песничката кои цени били повишени и кои надолу, в Монтана най-евтино се продавало за 9,92 лв охладено. Дали говореха за хранителна верига или на едро не помня.

Взех си и от най-хубавите за нас кори на Мехмет Чече, но от баклавата повече няма да купя. Защо ли изобщо реших да купя от там. Днес хапнах едва две парченца - много сладка за мен, сиропирана и с малко шам фъстък. Затова предпочитам да дам двойно за кг, но да е хрупкава и с ядки.

Преди границата заредихме дизел, защото лампата светна червено и на Лукойл, беше 54 тл/литър или 2,17 лв. На някои други видяхме 51,50 или 53,50 тл. Най-скъпо ни се стори на Шел - 58,22 тл по спомен. На влизане в града тук, на нашия Лукойл дизела струва 2,83 лв.

По повод курса на лирата - по препоръка тук си заредих Револют и плащах с него. Курс - 0,040018 или 1 лв=24,99 тл. На бензиностанцията обаче докато го видя момчето, че е насочил ПОС терминала към телефона ми и за секунди, транзакцията на Лукойл мина с картата ми на Прокредит, та курса с нея беше 0,0405 ст.

Лекарства също купухме от 2-3 различни аптеки, докато изпълним списъка. В две от тях близо до борсите, ни направиха по 200-250 тл отстъпка. Предпочитат кеша обаче. Още са архаични в това отношение. Но пък факт, че тук подобно отношение не съм видяла. Масово сърдити лелки и със самочувствие.

Ще докача снимки от телефона, че пиша от лаптопа, а заради размера.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 22:47 от iv4enceto_91

# 422
Здравейте, позволете ми да задам въпрос страничен от темата.
Предния пост се спомена за карта Револют, простете за незнанието ми, но как се сдобива с такава карта?
Извинявам се отново за глупавия въпрос!

# 423
# 424
  • here and now
Сваляте си приложението и следвате стъпките. Ако имате познат, може да ви прати линк, с което той печели някаква сума, ако изпълните условията(да поръчате пластика и да направите няколко плащания за определена сума в определен срок).
Зарежда се с дебитна карта на която и да е банка, повечето са без такса.
Има тема за Револют, може да попитате там, ако имате други въпроси.

# 425
Здравейте. Може ли помощ кои са дежурни аптеки в Одрин утре?

# 426
  • Димитровград
Заповядай!
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 22:36 от papaone

# 427
Заповядай!
Скрит текст:
Много благодаря!

# 428
iv4enceto_91, може ли да споделиш кой е магазинът, от който пазарува баща ти и къде се намира дядото.
Благодаря предварително!

# 429
И аз вчера бях в Одрин.Напазарувах доволно.С автобус и падна мъкнене,ама нищо.На мен ми се видя евтино.Много хора имаше по центъра ,мисля че има някакъв празник.Много местни имаше по заведенията.Мисля че пак си струва пазаруването. iv4enceto липсваха ни твоите подробни разкази.

# 430
  • Стара Загора
Успях да кача в албум някои снимки. По-късно ще се включа пак. Дайте знак, ако се отварят.

https://myalbum.com/album/EvrrVyrMoUHXB3

# 431
  • Димитровград

# 432
  • Стара Загора
Благодаря. Направих го публичен, сега трябва да може  се отваря.

# 433
  • у нас
Отваря се, Ивче. Добре си се завърнала!

# 434
Благодаря. Направих го публичен, сега трябва да може  се отваря.

И аз да си кажа, че много често си мислех, какво ли правиш и защо не пишеш. Много се радвам! Постовете винаги са супер и страшно информативни! Simple Smile
Всъщност имаше и една съфорумка от морето, която също беше много активна. Не й помня името, но сигурно се сещате. Мисля, че беше учителка. Някой знае ли какво се случва с нея и защо не пише вече тук?

Общи условия

Активация на акаунт