Сполучливи имитации на маркови парфюми - 62

• 40 103
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Minerva, Lattafa Mayar наистина е много хубав, днес го тествах в Duglas, с една идея по-сладък от Заг варианта, за жалост нямаха тестер на оригинала и нямаше как да направя сравнение, но спрямо Заг е ужасно нетраен... Сега след 3 часа и половина на лакът в ямката го пръснах и няма и помен на моята кожа, а Заг ухае над 6 часа и някак си малините му са по-нежни, в Mayar усетих една пудрено кремова нотка, малко тежка след време.
D-Frag12 да питам тези Just Jack парфюмчета знаеш ли кое на какво отговаря, че цените им са много примамливи Simple Smile.

# 571
  • BG-DE
Върху мен вече не е чак толкова нетраен Mayar, когато го купих траеше 2-3 часа, сега 2 седмици по-късно трайността му доста се подобри, върху дреха държи два-три дни, а на кожа (коса🙂) вчера издържа близо 8часа. Казват във Фрагрантика, че му трябва масерация и ставал много траен но аз не обичам да чакам, 🙂 Нямам представа как е Ейнджъл Нова на Заг но Mayar не е точно копие, а в духа на Ейнджъла, макар и много близък. Аз имам оригинала и правих паралелен тест тогава разликите се забелязват но иначе трудно може да кажеш, че не е Нова 🙂 При мен по-пудрен към края става точно оригинала, а арабчето ми е по-свежо и звънливо, затова ми харесва повече.
На Just Jack имам имитация на Soleil blanc, много близък и страшно нетраен.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 09:04 от Menerva

# 572
Minerva, Lattafa Mayar наистина е много хубав, днес го тествах в Duglas, с една идея по-сладък от Заг варианта, за жалост нямаха тестер на оригинала и нямаше как да направя сравнение, но спрямо Заг е ужасно нетраен... Сега след 3 часа и половина на лакът в ямката го пръснах и няма и помен на моята кожа, а Заг ухае над 6 часа и някак си малините му са по-нежни, в Mayar усетих една пудрено кремова нотка, малко тежка след време.
D-Frag12 да питам тези Just Jack парфюмчета знаеш ли кое на какво отговаря, че цените им са много примамливи Simple Smile.
За съжаление моите впечатления са същите. Всички "арабчета", които съм пробвала и ползвала до сега са били така: гръмко и обещаващо начало и после - греда! Както са започнали, така изведнъж изчезват. На Заг Angel Nova е супер сочен, жизнерадостен, освежаващ и зареждащ! Ама, точно така го усещам. Имала съм и оригинала и мога да кажа, че не са едно към едно, но не е и нужно. И двата са страхотни! Аз в последно време съм се поотдръпнала от имитациите, за сметка на два, три оригинала (не обичам да трупам много парфюми), но Angel Nova на Заг е отлично попадение, което винаги ще имам предвид, когато реша отново да се обърна към имитационната алтернатива.

# 573
Аз от арабски парфюми имам впечетления ,че са много силни, чак задушаващи теб самия, а шлейфа е нула.
Не знам как става това , ти ще се "отровиш",но не мърда от кожата Grinning

# 574
Аз от арабски парфюми имам впечетления ,че са много силни, чак задушаващи теб самия, а шлейфа е нула.
Точно!

# 575
  • BG-DE
Според мен най-големият минус на арабската парфюмерия е, че никога не знаеш на каква партида ще попаднеш. Преди време в YT бях попаднала на една дама която жи8ее в Дубай и спомена за това но тогава малко невероятно ми се видя докато не попаднах на Armaf Club de nuit imperial white, който миришеше ужасно и имаше някаква силна бензинова нотка която дори и след повече от година не изчезна и се наложи да го изхвърля. Иначе за шлейфа май си зависи от самия аромат и броя апликации, имам една позната която ползва някакъв Армаф имитация на Ерба Пюра и този парфюм имам чувството, че две пресечки след нея се носи, сега като си бях в София имахме среща в едно заведение в центъра и по парфюма я намерих къде е седнала 😂

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 10:17 от Menerva

# 576
Според мен шлефът на парфюма зависи много наистина от броя апликации и от това доколко кожата излъчва, но принципно тази фаза не трае повече час, когато искам парфюмът ми да е по-силен и излъчващ дълго време просто го подновявам по-често. Арабските парфюми са като всички други някои са по-шлейфови други седят по-близо до кожата.

# 577
Това е неразгадана тема за мен Grinning
Има парфюм на момиче мирише страшно много,  като влезе в стая после 10 минути усещам аромата след нея. На мен въобще няма такъв ефект същия парфюм.
Но пък при същото момиче друг парфюм не ухае така, тоест и тук не е до кожа или подновяване.
Уж трябвало да си намериш точния парфюм ама аз толкова съм пробвала,че къде е моя точен Grinning

# 578
Почти съм изхабила опаковката на Club de Nuit Untold на Armaf и просто нямаше как да не споделя мнението си – това е ИЗВЪНЗЕМЕН парфюм. Миризмата му е наситена, елегантна и разпознаваема от километри. Казват, че е dupe на Baccarat Rouge – не мога да потвърдя 1:1, но по трайност направо ги отвява всички.

Дрехите ми след пране все още имат аромат. Преди морето се напръсках с него, влязох във водата не един, а няколко пъти – и въпреки това, все още ухаех на него. Все едно се е впива в кожата ми.

Имам и скъпи парфюми, но честно – този е най-трайният от всички. За парите си е направо злато.

# 579
Аз продължавам със сравнителния анализ. Вчера още тествах и A Man T. Mugler в оригинал, бях взела на ММ и едни 15 мл. от Заг и този парфюм на него прави адски добър шлейф и е много траен. Реално и на мен, и на ММ версията на Заг повече ни харесва, малко по-топъл, по-сладък го усещаме, за разлика от уж оригинала в Дъглас, който ме уби с една спиртна начална нотка, което все повече ме навежда на мисълта, че чат пат Дъглас зареждат и ментета, а и честно казано този оригинал беше доста различен от версията на Заг, която е повече от страхотна. Който харесва дървесните топли аромати, ще хареса и този. В тази връзка има ли арабски парфюм, който да имитира A Man?
Черешката на тортата при мъжките парфюми е един нов на Montblanc Black Meisterstuck, парфюм само с 3 съставки, но него едва ли някога някой ще го имитира, много лимитиран, от миналата година по случай 100 год от химикалката със същото име на марката.
Направо отвяващ главата парфюм с пушен тамян, кехлибар и ветивер, от който лъха лукс. Вече над 16 часа усещам аромата от блотера и то от метър разстояние.
Също така тествах в оригинал Aqua Alegoria Floralbloom Guerlain, който ухае на много много скъп крем за лице, флорален, пудрен плътен аромат. Та който харесва такива аромати, може да види дали някой вече не го имитира.

# 580
Почти съм изхабила опаковката на Club de Nuit Untold на Armaf и просто нямаше как да не споделя мнението си – това е ИЗВЪНЗЕМЕН парфюм. Миризмата му е наситена, елегантна и разпознаваема от километри. Казват, че е dupe на Baccarat Rouge – не мога да потвърдя 1:1, но по трайност направо ги отвява всички.

Дрехите ми след пране все още имат аромат. Преди морето се напръсках с него, влязох във водата не един, а няколко пъти – и въпреки това, все още ухаех на него. Все едно се е впива в кожата ми.

Имам и скъпи парфюми, но честно – този е най-трайният от всички. За парите си е направо злато.

При мен baccarat rouge e само пудра и този ли е така ? Не че е лошо пудрата,която усещам превид коментарите,които съм чела.

# 581
Аз продължавам със сравнителния анализ. Вчера още тествах и A Man T. Mugler в оригинал, бях взела на ММ и едни 15 мл. от Заг и този парфюм на него прави адски добър шлейф и е много траен. Реално и на мен, и на ММ версията на Заг повече ни харесва, малко по-топъл, по-сладък го усещаме, за разлика от уж оригинала в Дъглас, който ме уби с една спиртна начална нотка, което все повече ме навежда на мисълта, че чат пат Дъглас зареждат и ментета, а и честно казано този оригинал беше доста различен от версията на Заг, която е повече от страхотна. Който харесва дървесните топли аромати, ще хареса и този. В тази връзка има ли арабски парфюм, който да имитира A Man?
Черешката на тортата при мъжките парфюми е един нов на Montblanc Black Meisterstuck, парфюм само с 3 съставки, но него едва ли някога някой ще го имитира, много лимитиран, от миналата година по случай 100 год от химикалката със същото име на марката.
Направо отвяващ главата парфюм с пушен тамян, кехлибар и ветивер, от който лъха лукс. Вече над 16 часа усещам аромата от блотера и то от метър разстояние.
Също така тествах в оригинал Aqua Alegoria Floralbloom Guerlain, който ухае на много много скъп крем за лице, флорален, пудрен плътен аромат. Та който харесва такива аромати, може да види дали някой вече не го имитира.
Ааа, хиляди благодарности за споделеното! Отдавна съм хвърлила око/нос на A Man и след прочетеното със сигурност ще пробвам на Заг.

# 582
  • Варна

Във fragrantica присъстват повечето техни парфюми.
Аз имам само два - Noir Endurance(TF Noir Extreme)  и съответно Ombre Suede. Сега като се замислям, са доста стари, дори над 3 години. Но пък в ревюта и оценки се вижда, че не всичко им е добро попадение.

# 583
Menerva, днес пробвах Zen Shiseido в Лили, на едната китка пръснах от него, на другата Donna Trussardi, последният, знам, че е нетраен, но ми харесва и е намален в момента на 100 лв./100 мл., честно не знам кой от двата се изпари по-бързо, но след два часа въобще не ги усещах, дъщеря ми - също.
Иначе парфюмът ми хареса, красив аромат, ще му дам шанс наесен, този път обаче ще пръсна и върху дрехите, не само на китката.
В един магазин за арабски парфюми ми дадоха блотери на имитация на J'adore и двете листчета миришеха на Baccarat Rouge Joy, този парфюм не дава шанс на никой друг.

# 584
  • BG-DE
Много благодаря, че си се сетила ❤️ Красив парфюм е Зен но и аз реших да изчакам да видя наесен как ще е с трайността, че сега никакъв го няма 🙂

Общи условия

Активация на акаунт