Сполучливи имитации на маркови парфюми - 62

• 40 675
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Имам ги всичките и много ги обичам, но са ми тежки за лятото. Няма нещо на Amouage, което да е лятно за мен. Иначе са мноооого хубави, стига да си ок с по-тежки аромати..
Момичета, споделете кой Amouage  става за лятото. Имам желание да гои пробвам, но да е по-лек, за сега.
Предварително благодаря!
за лятото според мен стават ухание на Гиза ( Guidance), любовна наслада на Гиза ( love delight) , омайна тубероза ( love tuberose) , и брилянт ( honour 43 woman) и четирите са цветя и нежност, и нещо още , но красиво и трайно.

# 226
  • София

От къде си купувате Аристея, които са шишетата с номерца?
Vmcosmetic.com

В София, Дружба на пазарчето до аптека Медея има магазинче за козметика и има Рефан, Мартин Лион, Аристеа, Роксан...може и др. да има. Може би не пълните каталози, но имаше добър асортимент.

# 227
И аз мисля,че Амуаж не са летни парфюми...

# 228
  • София
За мен от изброените на Amouage най-летен и свеж ми е Брилянт ( Honour 43 women )  Няма нищо тежко в него, само цветя и свежест.Омайна тубероза (Love tuberose) ми е доста тежък и през зимата, не бих го носила в никакъв случай сега.

# 229
Момичета, споделете кой Amouage  става за лятото. Имам желание да гои пробвам, но да е по-лек, за сега.
Предварително благодаря!

Може да пробвате това:
https://giza-perfumes.eu/drvesen/511-parfyum-m160-otblyask-ekskluziv.html

# 230
За мен от изброените на Amouage най-летен и свеж ми е Брилянт ( Honour 43 women ) 
Подкрепям:)

# 231
Не съм съгласна че омайната тубероза и другите са тежки за лятото, аз не обичам по принцип тежки парфюми , тежки са еклерът( много сладникав и лепнещ), тежки са за лятото Ангел в оригинал, alien в оригинал, scandal в оригинал и много други, и ако сте свикнали на въздушни водички, които лятото дори не се задържат, то тогава да тежки са. Омайната тубероза върху мен се разкрива чудесно като омайно цвете, но не е с морски аромат на бриз или лек полъх на вятър .

# 232
И аз мисля,че Амуаж не са летни парфюми...
Подкрепям👍!Тежки,задушливи…

# 233
И за мен Амуаж са доста тежки и задушливи аромати, лично аз трудно бих ги носила и зимата 🙂 Моя позната наскоро беше в Дубай и ми сподели, че и е направило впечатление, че там от хората се носят много по-финни и нежни парфюми отколкото в София 🙂

# 234
Аз ще се оплаквам на тема арабско копие на Cheirosa 62...
Обещавам си повече да не се връзвам на клипчета в интернет, които ме убеждават как даден аромат е чудесно копие на някой оригинал. Даже във Фрагрантика твърдяха същото, но, не мога да разбера кой усеща сходство между Cheirosa 62 и Paris Corner - Minya. Ако има нещо общо, то идва в драйдауна, след 1 час, и то толкова бегло напомня, че ако не съм чула някой да твърди, че са идентични - няма никога да направя връзка между двата аромата Sob
Още по-абсурдното е, че Minya ми е абсолютно същата като Ajmal - Enya - без пикантните нотки. Сега имам един парфюм в летен и в зимен вариант, ужас.

# 235
  • BG-DE
Много неприятно, аз също много пъти съм се чудила във Фрагрантика на асоциациите, които правят хората по отношение приликата с даден парфюм, понякога даже се чудя едно и също нещо ли сме мирисали 😂

# 236
А тези летни Амуажи, имат ли добър шлейф или стоят по - интимно?

# 237
Все още не съм разносила добре Khair Pistachio Paris Corner и не мога да кажа за трайност ( на кожа го усещах доста дълго) но наистина е много хубав.По плътен и по-вкусен и наситен от този на Заг зодиак,на Заг обаче е по-сапунен.И двата си имат предимство Simple Smile Та който каквото търси:)
Нямам търпение са споделя какво си взех от Елинор преди 2 часа Bowtie -Velvet Musk Lattafa . Поръчах на сляпо. Единственото ,което знаех за него от няколкото поста във Франгрантика беше,че прилича на Лиам Грей който обожавам и това ми беше достатъчно:) Ами...не знам какво да кажа Laughing Носи базата на Лиам...представете си Лиам без сладката мента и със много бял муск,който си е хард.Хладен,но има и сладост,по тежък е от Лиам заради муска ,леко прашен.Усеща се и черен чай и ирис.Не е лесен като Лиам.Мирише на класа и стил.С малко по-мъжки уклон...в момента усещам силно амбрата като мед в хладния аромат.Трудно ми е да го обясня.... харесва ми много.Бих казала,че ще ми замести Лиам в студа,а Лиам ще си го нося в жедите Green Heart
А бутилката е разкошна;) Прелива от млечно сиво към бяло. Няма златни кич елементи като на Велвет Ууд от същата линия:)

А тези летни Амуажи, имат ли добър шлейф или стоят по - интимно?
Няма интимни от Амуажите на Гиза:))))))))))))))

# 238
И за мен Амуаж са доста тежки и задушливи аромати, лично аз трудно бих ги носила и зимата 🙂 Моя позната наскоро беше в Дубай и ми сподели, че и е направило впечатление, че там от хората се носят много по-финни и нежни парфюми отколкото в София 🙂
Много странно, защото аз в София много рядко усещам какъвто и да е парфюм, независимо лек или тежък, а съм непрекъснато между хора. Обаче вчера, например, в община "Лозенец" се носеше много приятно Черути на един от етажите. И за пореден път си казах: Този парфюм не е за подценяване!

# 239
  • София
Реплики са, но въобще не са трайни, поне според мен.
Зимата си бях купила импулсивно тяхната версия на Аква ди Джио, сега в топлото време я подносих редовно, с доста спрей, може би десетина. Сутринта съм се парфюмирала към 8 ч., аз самата все още го усещам осезаемо.
Много приятен се оказа!
Не помня оригинала, но това е типичен летен аромат - чист, искрящ, ненатрапчив.

Общи условия

Активация на акаунт