За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 590
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ау, Шогун! Да! Е, точно така съм сега с Legend of Zang Hai (не мога да го сравнявам с Шогун, но чувството ми на чакане е подобно).

Не съм сигурна какви снимки съм ви пускала от Чунцин, но ето малко нива:

Скрит текст:

Яки прасци и много магнезий. Първият ден ми се ревеше привечер, защото тръгнах от един хълм надолу до брега на реката под мост и после се оказа, че за да се кача на моста има асансьор, но до него се стига по много, много, много стълби. Накрая едвам дишах пред вратата му. А ме чакаха още 4-5 км ходене преди да се прибера. А имайте предвид, че на китайската стена за 3 часа изкачих еквивалента на 145 етажа (и толкова слязох). Там не ми се ревеше, само си правех нон стоп масаж на прасците, защото отказваха на моменти. Но Чунцин действа адски зле на психиката на равнинно софиянче като мен - виждаш сградата пред себе си и тръгваш, но се оказва, че тя не е на твоето ниво. Тя е някъде етажи над теб. И ако не си местен да знаеш къде са скритите асансьори и ескалатори - успех с катеренето. Нещо като Монако, но в огромен мащаб.

# 91
ElzaFB,другият път когато ще ходиш много или ще качваш стълби/върхове ми пиши. Ще ти пратя клипчета, защото има определен начин нa ходене, за да не се натоварват толкова много прасците и колената. Също и при слизането има определена стойка - леко напред и рамената трябва да са по-напред от ходилата.Също трябва да се правят малки крачки и когато си почиваш не трябва да се сяда. Цяла наука си е ходенето. Има и специални спрейове за облекчаване на болката, също и кинезио лентите помагат.
Всъщност всеки ако има нужда да си каже. Ходенето не е просто нещо.

Събрах сили и днес смятам да видя Legend of Zang Hai. Приготвила съм си кърпички,бисквтка и шоколад за всели случай.

# 92
# 93
  • София
ElzaFB,другият път когато ще ходиш много или ще качваш стълби/върхове ми пиши. Ще ти пратя клипчета, защото има определен начин нa ходене, за да не се натоварват толкова много прасците и колената. Също и при слизането има определена стойка - леко напред и рамената трябва да са по-напред от ходилата.Също трябва да се правят малки крачки и когато си почиваш не трябва да се сяда. Цяла наука си е ходенето. Има и специални спрейове за облекчаване на болката, също и кинезио лентите помагат.

Събрах сили и днес смятам да видя Legend of Zang Hai. Приготвила съм си кърпички,бисквтка и шоколад за всели случай.

Пращай, че ме чакат още две пътувания дотам и се подготвям отсега с тренировките! Аз едно време млатех по планини, но тези стълби ме убиха, защото не са еднакви и натоварването става много куцо. А и - оказа се, че тази година съм била в Китай със счупено ходило, за което не бях разбрала, но поне в последствие си изясних болката и подуването при ходенето, особено в Чунцин, защото той ми беше на втората седмица. Joy

Ох, успех! В крайна сметка след първите епизоди, после няма много за кърпички.
Оле, двамата ми любимци ги има! Heart Eyes
И все се чудя тези азиатци как докарват такива тънки талии!

Моето петъчно е Сяо Джан, просто защото покрай сериала не гледам нищо друго в социалните:

https://www.facebook.com/share/v/19St2sdKn8/

https://www.facebook.com/reel/1695723664419841

https://www.tiktok.com/@yaejin.jung/video/7509123117738986783 - Не е петъчно, но "Защо не мога да участвам в к-драма"

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 11:35 от ElzaFB

# 94
Добро утро и честит петък, момичета Simple Smile След като преживях цяла седмица без сериали, моето дълго чакане най-после (почти) приключи. Социалните мрежи са буквално наводнени след края на The prisoner of Beauty Heart
Love beyond the curse  също е свършил вчера, не намирам все още инфо за края, но нищо, докато чакам да свърша поне някаква работа, защото все още е работен ден все пак.
Междувременно само за три дни са качили целия A Prime Minister's Disguise. Не мога да се ориентирам още,
това май е BL, но толкова чаках сериал с актьора Wang Rui Chang в главна роля, че дори и такъв да е, ще го гледам.
Youthful Glory е на финала, трябва да свърши другата седмица. И също другата седмица, по непотвърдена все още информация, трябва да започне The Seven Relics of Omen със Song Weilong и Ao Ruipeng в главните роли.
И The legend of Zang Hai мисля да гледам, ако краят е добър. Елза, стискам палци!

След цялото това нещо въпросът е само кога ще спя Satisfied

Роца, честит рожден ден на патерица Flowers Hibiscus

# 95
Роци, Честит Рожден Ден с малко закъснение и от мен! Flowers Cherry Blossom  Flowers Hibiscus Да си жива и здрава и да си осъществиш мечтите!

Да, Tuon, моля прати!
Цяла наука си е ходенето.
Flowers Hibiscus

За Prisoner of Beauty kak са отзивите?  Вчера трябва да е приключил излъчването.  На този Prisoner of Beauty гледам още в 2023 е имало реклама - и той дълго е мътен, явно - дано нещо читаво да е станало.

# 96
  • България
Ако не се пазиш от спойлери пускам линк към коментари на последния епизод на руски език:
https://2.doramatv.live/uznik_krasoty/series36?d=MTc1MzY4OA

Лошо стана с руските преводи, една от големите групи бърза да превежда, обаче само за дарители и така хем отказва другите преводачи, хем затруднява гледането.
С карта за чуждестранни платформи плащам само в Алиекспрес, Шийн.

# 97
  • Русе
"Prisoner of Beauty "- изгледан и оценен с 9. ГГ-ня не ми е любимка, но така се случи, че я гледам в 2 сериала едно след друго - с Алан Рен в "Демоните" и тук. В тези сериозни роли се справя добре.
"Youthful Glory" - спрян заради лигавата роля на ГГ-ня, едва изтраях 11  епизода. Жалко за Сон Уейлон! Исках да го гледам...но...друг път.
"Blossom" мисля, че го гледах, но след споменаването в темата не намирам оценка и минава на преговор. Simple Smile
Сиао Джан е толкова добър, кротко си чака на жицата за доглеждане, ама и аз чакам да се наберат повече епизоди. Ако пък финала е добър, още по-добре! Stuck Out Tongue Winking Eye
За любителите на корейското меню: довечера започва "Добро момче" с БоГъм.
............
Така ви подведох и се срамувам...?! Ама цял ден си мисля, че сме 31-ви...Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 22:56 от winona

# 98
  • България
Изгледах Blossom (2024) и му поставих 9,5/10.
След епизод 25 се започна с дворцовите интриги, отровите и други китайски екстри.
Жалко, че не приключиха сериала до 25.
Хубаво им слагат ограничения за продължителността, даже и сезони не трябва да има.
Но пък имаше какво да се гледа.

Актьорите участват в сериала, но не са с важни роли и снимките им са от други техни роли.

# 99
Ще сложа всичко в скрит текст, защото е спам. ☺️
Скрит текст:
Това е едно от най-полезните неща, които съм гледала в you tobe
https://www.youtube.com/watch?v=2BfbiyIKnK4
https://www.youtube.com/watch?v=bGST6h3yhJE
Съветите за бягане на Ерик Ортън също са добри и могат да се използват и при ходенето.
https://www.youtube.com/watch?v=XaYQwq6TnXY
сигурно ще намерите още клипчета и друга информация.

Най-важно обаче е обувката. В последно време използвам Skechers Summits, защото е с меморипияна. Nike Motiva също са удобни и имат повече цветове. Обаче моя съвет е да пробвате няколко чифта и да се разходите във всеки в магазина.

Спрей или гел за облекчаване на мускулната болка.
Зависи какво предпочитате.Приема се, за спрея е за по-голяма площ на засегнатата област, а гела за ясно концентрирано място на болка, но реално  е - използваш каквото имаш. 😁
Делят се на охлаждащ и затоплящ. Кой да използваш си зависи причината за болката и етапа на неразположението.
Охлаждащ е за при нова болка, подпухване, оток, зачервяване, леки разтежения, усещане за пулсиране, възстановяването след травми, причинени от упражнения. Съдържат ментол. Токова нося със себе си.
Затоплящите са за стари травми, мускулна скованост и помогнат за увеличаване на кръвообращението в областта.
И любимото ми - кинезио лента. Залепят се за кожата и служат за облекчаване на болка, намаляване на възпалението  и подпомагане на възстановяването на мускулите.
Катеря се с кинезио лента, греба с кинезио лента, общо взето на дясната ми ръка винаги има кинезио лента.
Статия на бг
https://www.tenniskafe.com/drugi/ekipirovka/kinezio-lenta-rola-i … in-na-postavyane/
Това е. Ако се сетя още нещо ... ще го напиша.

анти спам.
Защото любимата ми планета е Сатурн 🤣
Скрит текст:

И сърца
Скрит текст:

# 100
Много интересна кройка на бялото сако.
https://www.youtube.com/shorts/Y4KVYpliph8

Скрит текст:
Разучих темата за waistcoat. Смисилът е на мъжка жилетка за костюм, която обаче може да се носи и като самостоятелна дреха с други елементи на облеклото. Харесвам такива загадки като какво е morning suit в дипломатическия протокол- не е костюмът , с който сутрин ходите на работа. Обикновено се използва, когато се връчват акредитативните писма на императора в Япония и е вид фрак, но еднореден и с по-къси опашки

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 15:23 от victoria vassileva

# 101
Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама ужас(т)  това всъщност е за булка ли?  Е, тука wedding photoshot
https://www.instagram.com/mayxian3/reel/C5GgiAVMDB5/

А ето тук още сака  като за милионери - везани, бродирани, рисувани - каквито си харесате.
 https://www.youtube.com/shorts/hbw9TaAKQ_U

# 102
  • София
Tuon, благодаря!

Скрит текст:
И аз съм със скечърси от години, гел нося винаги с мен ако ме чакат много километри ходене. Само кинези лентите не можах да свикна. Нося и и преносим масажор ако се наложи. Като цяло съм подготвена - бягането ми е забранено по лекарска препоръка още от млади години и ми остана само ходенето. Тренирам постоянно, за Китай специално наблегнах на тренирането по стълби, защото там участват други мускули. Миналата година там правех по 30-40 км на ден. Но неравната височина и ширина на стълби, когато имам да катеря много, ме убива. Не мога да си намеря добър ритъм и равномерно натоварване. Сега ме чака операция на ходилото заради счупването, което двама лекари не успяха да хванат и ме изпратиха с “плоско стъпало от възрастта” и така си отидох в Китай, където успявах да направя по 20-25 км само, заради болката, подуването и изкривените пръсти. Естествено, там съм си прецакала и сухожилие и в момента не мога дори 5 км да извървя без да отече. Нядявам се до следващото пътуване да ме оправят лекарите и след това аз. Но трябва да почвам всичко отначало - мускулите ми започнаха да си отиват последните месеци на обездвижване. Запазвам си видеата, които си дала, за възстановяването.

Моарейн, а Li Yun Rui как се справя? Много го харесвам, но съм го гледала само в съвременни роли.

victoria, това сако е правено oт ливанския дизайнер George Chakra специално за изпълнението на Xiao Zhan тук:

prinx, че не е за булка, не е, ама има един голям кръг фенове на Xiao Zhan и YiBo (като двойка). Та се намират такива клипчета в нета.

Както казах одеве, че нямам повече нужда от кърпички, на днешните две серии се съдрах! Huang Jue и Zhou Qi правят стрхотни роли! И двамата ги гледам за пръв път, Huang Jue май не участва в костюмни продукции, но са страхотни! Изобщо, няма слаб актьор в каста. За момента единствено Zhang Jing Yi все още не може да покаже какво може, но в оставащите епизоди се надявам да ѝ дадат повече време. Но и се надявам да не окепазят сюжета по китайски с някоя любовна драма.

Хубавото е, че хем историята е и политическа, хем до момента все още не са я натоварили с безброй интриги. Има съспенс, но като цяло нещата са си праволинейни без да са намесени 100 човека и родата им до 9-то коляно и всички да се опитват да прецакат ГГ.

И ей го Huang Jue в Кан:

За мен изглежда много добре за 50 годишен китаец. А като актьор е... без думи съм! Личи си опита.

win, аз съм подготвила едно резюме на Legend of Zang Hai - чакам го да свърши, за да го пусна (опитвам се да е без спойлери) - силни, слаби страни, според мен, естествено.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 21:34 от ElzaFB

# 103
Не ми харесват, но знам оригиналната песен, песента на английски и версията на момичето от клипчето, която обединява двете версии ☺️

# 104
  • България
Моарейн, а Li Yun Rui как се справя? Много го харесвам, но съм го гледала само в съвременни роли.
Перфектно, според мен.
Не бях го гледала в главна роля, но пък съм го запомнила и преди голямото Разчистване беше в списъка ми.
Сега пак е и пак ще си ги събера, беше грешка да трия откритията си.
Пак да те цитирам, но не си ли гледала Scent of Time (2023)
Това е един от малкото сериали, които помня и не ми се налага да търся откъси, музика, снимки, че да се сетя за историята.

Общи условия

Активация на акаунт