За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 699
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Тази сутрин завърших с "Твоят вкус". Не разбирам смисъла от такова кино. За сведение на непосветените- който е догледал 10 серия- коя е знаменитостта с русите коси та бяха толкова впечатлени?
Това беше Пак Джи Хун. Заедно с Ю Су Бин, който играеше хахавелкото от втората двойка, са участвали заедно в Weak Hero Class 1 и 2. То от там беше и заигравката като го попита "Ти в кое училище си учил" и набързо след това се измъкна.
🤣🤣🤣
Много обичам да откривам подобни великденски яйца в сериалите.
Героите им стоят на различни страни в конфликта в Weak Hero Class. Това ако е нужно още инфо за героите им в сериала.

bb6, Уин, 2в1 (и всичко останали, които биха се заинтересували от сюжета), идвайте на клончето при нас с Tuon да си направим и ние парти със соджу, макголи, саке или Cocktail и Wine Glass
Даааа, с повече е винаги по-забавно.

Моят уикенд започва от днес (хваля се 😁) и ще си практикувам хобито, което ме прави безкрайно щастлива (продължавам да се хваля 🤣) и за това…приятен уикенд и на вас.Утре не забравяйте, че е петъка, а за другото вие си знаете.
Ако се отбиете на Азиатски фестивал и на щанд номер 8 продават къри - мадраско къри е най-хубаво.

# 286
  • София
Ааа, Uni, добре дошла в редиците на хората, които не знаят да чакат. Ето, аз вече се опарих (за пореден път) и сега тихо и кротко си гледам пак Zang Hai докато чакам да излъчат целия iII Omen. Колкото и да ми го предлага Youku всеки път като се логна, тоя път съм твърда. Следващият сериал, за който обаче ще си зарежа волята, е този на Luo Yunxi, само да му дадат дата най-после.

# 287
  • България
Да гледам Song Weilong и Ao Ruipeng заедно е абсолютна наслада за сетивата. На който му е хрумнало да събере двамата ми абсолютни любимци на едно място, му благодаря, направо ми идва да изям лаптопа от кеф Heart Eyes
Heart
Еха, това трудно ще го изчакам, че и фантастика.
Но ще чакам.

# 288
  • вятърничава
Роца,на клона съм, но преди да съм гледала не мога да коментирам нищо друго,освен ушите на Ушко.
Tuon, приятен дълъг уикенд Rage ти желаем.
Само да ти кажа,че Джеф не е принц на кон, а хамерикански говедар. Освен, разбира се ако на планетата Сатурн принцовете не си играят на кОубоци и индианци.

# 289
🤣🤣🤣
Доста се забавлявах с  първи епизод на The First Night with the Duke
Тя се събуди в роман. Направи парти с коктейли и се държа като рецидивист - съблазни принца и му отне девствеността, за да може да има кралска власт. 😱Това е точен цитат.Той сам го казва.🤪
Сега - Той иска да се ожени за нея, тя иска да върне правилния сюжет на романа.
Smile
Явно каките от SNSD вече стигнаха възрастта, в която не изискват от тях да се държат като ощипани девици newsm56.
В Second Shot at Love, друга кака от групата - Су Йонг, се разсърди на Гонг Мьонг, че я покани у тях пък нищо не направи. Той взе да се извинява, че тя заспала и му било съвестно да я буди, защото изглеждала много уморена, при което тя го затисна на дивана, защото вече не била уморена newsm08.

Ще изчкам да излезе и днешния епизод на Дукът и ще се включа и аз към групата на гледащите го Hands V

Знам, че в темата има почитатели на И Су Хьок. От другия месец ще се изявява като детектив в  S Line.

# 290
Елза, Моарейн, по - добре проявете търпение. Днес няма да има нови епизоди и вече ми е криво. Дано само да не ни "наградят" с някой кофти край. Вече има индикации за такъв.

# 291
  • България
Ако сериалът си струва и с китайски финал ще го гледам, но е хубаво да знам, за да се подготвя.
Досега съм гледала само една добра китайска фантастика.
На тази и актьорският състав е много привлекателен.

# 292
  • пак на Рив Гош
Ааа, Uni, добре дошла в редиците на хората, които не знаят да чакат. Ето, аз вече се опарих (за пореден път)
В началото на следващата тема ще сложа предупреждение, че започването на текущ сериал е на собствена отговорност и само за хора, които могат да чакат Joy Joy Joy

Tuon, честит дълъг уикенд и приятно отдаване на хобито!

Докато чакаме петъка, малко забава с корейската граматика:
https://www.instagram.com/reel/DJT7cpQz__u/?igsh=MXQxZjNwZzBvbDF1Ng==

И от рубриката "луди азиатски фенки": китайка е била арестувана в 11ч вечерта, опитвайки се да налучка кода на вратата на къщата на Джункук от BTS в деня, в който е излязал от казармата, защото дошла специално в Корея, за да го види Scream:
https://m.koreaherald.com/article/10507735

# 293
  • София
🤣 Роца, ма да е с дебели букви и мигащо!

Искам да кажа, че все пак догледах като хората (разбирайте - на много голямо превъртане, но все пак хванах историята) Sunshine By My Side. И сега вече с пълно право мога да мрънкам!

1. Възрастта - хора на по 35+ направо да се загробват. Жена на 36 как я отписаха след като се разведе, пък голямо чудене 30 серии да се хване ли с 26 годишен. Все едно го взима от детската градина, братче - така я изкараха тая разлика.

Въпреки че майката на младежа му обясняваше как Вера Уанг била на 70, пък гаджето ѝ бил колкото него. Joy

2. Финансовото положение, особено пък от страна на родителите - то как така жената щяла да е по-богата от него, немислимо било. Кой ли не го изкара “държанка”. Това и по нашите ширини го има като мислене. Вместо да се радват, че синът им, приятелят им, който там им се пада, е работлив и не пада духом, но няма как на 26 да е с финансите на успяла жена на 36 (все още няма как), те не спряха да мрънкат. Тук бих се съгласила ако наистина беше хрантутник.

3. Сестрата на главната не спря да я бута на някакъв, който тя си беше решила, че става за кака ѝ. И голям зор тя да реши. Пък каката нито веднъж не ѝ скръцна със зъби, че животът си е нейн (пак черта на китайците, която ме дразни).

4. Бившият на главната - типичен кретен. Той си изневерява под път и над път с някакви манекенки, ама тя разведена с него не може да си хване младо гадже. Или гадже като цяло.

5. Главната как успяха да я направят такава флегма, не мога да си го обясня. То физиономия, глас, интонация, движения. Побъркваше ме. Не съм гледала актрисата в друго и не знам такъв глас ли има по принцип или са я направили героинята такава, или актрисата така е решила да представи образа на спокойна, търпелива и уравновесена жена, но беше потрес.

6. Мъж на 26, който изглежда като Сяо Джан и всички в сериала обясняват колко е красив и висок, да не е имал 1 гадже, защото от 16-годишен влюбен в главната. Ако бяха избрали друг, по-грозничък или по-смотаничък, бих го приела. Но никоя да не му налети на тоя младеж в някой ъгъл на офиса, бара или магазина, или където и да е - е това е по-голяма фантастика и от ууксиите.

7. Незнайно защо, но втората двойка имам чувството, че беше на екран повече време от уж главната двойка. Тук си слагам още едно изискване за съвременен сериал - ако може да е без втора двойка, че ме рязсейват и ми се губи фокусът - искам си едни да има.

8. Повечето второстепенни - никакво развитие, ама никакво. Седяха си там за цвят.

Като цяло идеята на сериала беше хубава, изпълнението трагично. Единствените плюсове за мен - усмивката на Сяо Джан и панорамните кадри на Чунцин.

Това е, връщам се на Дзан Хай докато приключат Omen-a и Feud (от който май нещо не е доволна публиката, но аз трябва да се убедя за себе си).
А корейците вече обмисляли на Legend Of Zang Hai да му направят тяхна версия.

# 294
# 295
  • пак на Рив Гош
Вики, благодаря за чудесната петъчна селекция! Hug
Аз не нося нищо петъчно, но денят е дълъг, може нещо да ми хване погледа до довечера Joy

Втората серия на People Ear и Cocktail (The First Night With the Duke) ме забавлява също толкова, колкото и първата. Най-вече начините, по които да Го накараш да те разлюби Joy, ама нашият Принц е мъж на място и не се дава лесно! Между другото - защо не са сменили заглавието на сериала, че да отговаря на титлата му? В уебтууна Главният е дук, ама то и действието там се развива в псевдоевропейски декор. Щом са го пренаписали за Чосон, можеше да сменят и заглавието (освен ако на са го оставили само за английския превод, за да спечелят публиката). Айде, няма да мрънкам повече, петък е и при нас е Nature Sunny.

Докато чакам Ли Сян в In the Name of Blossom, го загледах тази сутрин с Coffee заедно с Zhang Ruo Yun в Medical Examiner Dr Qin. Още съм в самото начало, та не мога да дам особени отзиви.

# 296
# 297
  • Русе
Ами...и аз се качих на клона с "Дука". Joy Началото не ми беше много интересно и това просължи до...докато Принцът и приятеля му не стъпиха върху Злобарката. Там стана смях с кърпичка...Stuck Out Tongue Winking Eye Следващият момент , който много ми хареса беше дъждът от пуканки, но "Барът с коктейли" беше направо жесток! (бях залегнала пред монитора). Очаквах прелъстяването, ама то мина само на думи. Rolling Eyes
Сега си чакам субтитрите на 2 -ри епизод...Досега сценаристът има едно скромно "Браво" от мен за хрумките в 1-ви епизод.

# 298
...................Между другото - защо не са сменили заглавието на сериала, че да отговаря на титлата му? В уебтууна Главният е дук, ама то и действието там се развива в псевдоевропейски декор. Щом са го пренаписали за Чосон, можеше да сменят и заглавието (освен ако на са го оставили само за английския превод, за да спечелят публиката)............................
Преводът на оригиналното заглавие е нещо подобно на "Взех/откраднах първата вечер/нощ на главния мъж/герой". Това с дукът е интерпретация за международните зрители.

Не втасах да видя епизодите, че се наложи да гледам един малък болен бандюга, но довечера дано остане малко време и за сериал.

# 299
  • пак на Рив Гош
2в1, бързо оздравяване на малкия юнак! Hug

Очаквах прелъстяването, ама то мина само на думи. Rolling Eyes
Нещо ми подсказва, че ще видим повече подробности, когато Тя започне да си спомня повече от Онази Първа Нощ (вече тийзнаха, че е било Nature Fire)

Елза, сутринта бях прекалено заета да мрънкам и забравих да ти кажа, че нещата, които са те подразнили в Sunshine By My Side ще ги намериш в едно 80% от съвременните сериали, та да си знаеш Joy. Както гледам, май са спестили образа на Приятелката на Главната, която само яде и от време на време подава реплики (този образ ми е направо непоносим).

След първата серия на Medical Examiner Dr Qin, смятам да продължа сериала. Двамата Главни са готини, Мадамата е бойна и не е Гугутка (поне засега). Не го гледайте, обаче, по време на ядене, ако сте гнусливи или ако смятате гледката на човешки останки в различна степен на разпад, за убиваща апетита Grinning

Общи условия

Активация на акаунт