За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 656
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Една интересна и лека, съвременна кримка с доста голяма доза хумор Salon De Holmes

# 691
  • България
...
Моарейн, оооо тази снимка с рожденика е само за мен, нали?
...
За теб си мислех, но реших да го споделя с всички. Hug

The Legend of Kaifeng.
Ако героят ставаше и за гледане, сериалът щеше да е доста добър.
Сега се чудя дали ще стигна до финала.
Наистина е ужасен, по-скоро от грима и мимиките. Старая се да не гледам към него, но е трудно.

# 692
Роца, на теб кой ти е по-на сърце?   На мен сякаш Райли, макар в Song of the Moon да играе гадняр, ама той и БинБин в тази Song of the Moon играе какво ли не - в т.ч. и върховно зло. 
Райли (героят му) в посл. серия на A Dream within a Dream: "Tи май искаш да си в гл. роля - О, не, не, не !"  Joy
Видях му таланта и в комедийна роля, и в поддържаща роля.   
https://www.tiktok.com/@cdramalover016/video/7520775821401820446
https://www.youtube.com/shorts/n9YZwq2guQ8
Така че избирам Райли, но ако Бин Бин на никой не му е на сърце, пък Райли - да - лесно ще ги swap-на.   Все пак БинБин в тази SONG of the Moon играе 3-4 роли - определено има талант + песните пее.   
Prinx, избери един от двамата - Райли или Бин-Бин, да ги докараш до трима Grinning
Пък другия може и аз да го номинирам Wink

За A Dream within a Dream - Роца, давай напред смело и безотговорно! 
Tuon, браво!  Добре, че каза за края след  надписите!   Flowers Hibiscus  Представяш ли си - да натворят 40 серии и къде са сбутат завършека.   Хареса ми.

# 693
# 694
# 695
Някой знае ли защо китайските сериали стоварват последните 5-6 серии наведнъж? Опитвам се да си догледам "Божурите", но се дразня, че дали заради моята несъсредоточеност или от сценария пропускам изглежда някакви моменти. Например в 19 епизод нашите герои като че ли са предадени на принц Нинг от човек, когото те закриляха и обучаваха? Очаквам приемната дъщеря на Нинг от ревност да помогне за спасяването на смъртоносно ранения Посланик на цветята и птиците. Много съм впечатлена от нагласените прически на жените. От украшенията им. Но отношенията между ГГ ми се струват доста прохладни и не съвсем романтични. Обикновено хора, които имат страст в бизнеса или политиката са страстни и в личния си живот, или не?

# 696
МоарейнHugHugHug

Някой знае ли защо китайските сериали стоварват последните 5-6 серии наведнъж?
Водят го маркетинг решение - създава се по-голям интерес, което прави повече туитове във всякакви социални мрежи, които стават вирусни, следователно печалбата е още по-голяма. И защото става дума за  пари  платформите изискват VIP акаунт, който е по скъп.
Има и случаи когато освен този вип пакет се иска и допълнителен финален пакет (или както му е там името за съответната платформа), който се купува отделно. Така беше с The Untamed и то беше няколко часа по-рано да видиш последните епизоди. И двете можеше да ги гледаш в същия ден, но с допълнителния пакет още по-рано.

# 697
  • София
Grinning Що пари съм им дала на техните платформи с тези допълнителни пакети за по-ранно гледане на последните серии. Доста добре им действа маркетинговото решение. Аз, например, знам, че мога да изчакам (в повечето случаи), но също знам, че всеки с допълнителен пакет ще се юрне да публикува в социалните и или трябва да отида в дън гора,  или няма шанс да не си спойлна нещо. И давам и аз пари. Пък и като ме сърби да видя края. Миналата година го направих за няколко сериала, тази година все още само за Zang Hai клекнах.

# 698
Като човек работещ във въпросната сфера, никога не давам пари за тези глупави трикове за увеличаване на приходите. Не съм от търпеливите, признавам си, но точно за такива неща, съм. Ден два по-късно няма никакво значение, все ще ги изгледам от някъде, дали от официална платформа или от руските сайтове.

# 699
Момичета, да ми обясните как стои въпросът с отоплението в Корея? Тия хора се убиха да си лягат с анцузи, жилетки, костюми и каквото се сетиш. Пък отгоре на това, все се намира някой да ги завие до брадичката.
За любовните им сцени, пак същата работа. Да не говорим за физиономията на сутринта, ала паднала от Марс. Нещо аз ли се бъркам...

# 700
Момичета, да ми обясните как стои въпросът с отоплението в Корея? Тия хора се убиха да си лягат с анцузи, жилетки, костюми и каквото се сетиш. Пък отгоре на това, все се намира някой да ги завие до брадичката.
За любовните им сцени, пак същата работа. Да не говорим за физиономията на сутринта, ала паднала от Марс. Нещо аз ли се бъркам...
Част от отговорът тук Почему в дорамах все спят в одежде.

# 701
  • пак на Рив Гош
Една интересна и лека, съвременна кримка с доста голяма доза хумор Salon De Holmes
Нея съм си я оставила за отпуската, когато сигурно ще успея да довърша и Good Boy. Все пак трябва да се занимавам с нещо край басейна, не може само Cocktail

Като казах "коктейл" - Tuon, права беше за отчаянието. От мъка след края на 10ти епизод на The First Night With the Duke, ми идеше да си направя и аз един Cocktail (все някъде по света беше 17ч, когато го гледах Joy). Добре, че остават още само два епизода, ще ми стигне търпението Joy

Роца Hug запази отчаянието си за The First Night with the Duke.Искам да кажа, че след смеха и радостта от началото ще ти остане само то - отчаянието. 🍸 А аз смеех да се оплаквам от The Haunted Palace.🤣
-------------------------------------
Watashi no Otto to Kekkon Shite
-------------------------------------
🤣🤣🤣 За сладкия пуловер с костенурка
Аз чакам момента, когато ще Й признае, че е взел Камекичи под своето крило Joy.

Prinx, добавих Райли в списъка с номинирани.
Продължавам, макар и бавно с A Dream Within a Dream, още повече, след като разбрах, че накрая ще има Animal Unicorn. Но може да попрепусна с мишката в средата.

Изгледах първите два епизода на The Law and the City -  имам чувството, че се опитват да направят нещо като Hospital Playlist, ама с адвокати. И без музика. Засега не съм много убедена, но ще изгледам и тазседмичните епизоди, преди да реша дали да го продължа. Май ще е от тези сериали, където случаите ще са по-интересни от героите. Да видим, може пък да ме изненадат приятно.

Our Movie - до вчера бяха излезли само първите 5 епизода с български субтитри, където следя, та засега съм в очакване на следващите. Не ми се ще да се прехвърля на руските съб-ове, ама може и да се навия, ако чакалото ми се изчака.

# 702
  • Русе
Реших да питам и тук: някой хвърли ли око на "Линия С"? С И Су-Хьок като детектив...Сериозни теми : мрачен 1-ви епизод с убийства, училищен тормоз, физически контакти и...червени линии на свързаните лица, които малцина могат да видят.

# 703
Justice in The Dark приключен интересна интрига държаща до край за да се разкрие края на историята. Можеше и да се преразкаже в по-сбит вариант, не мина и без типичното китайско ненужно разтягане. Все пак съм доволна  и понеже съм взискателна му сложих 8,5.
Попадна информация за корейски ресторант в София с кореец шеф. Не зная кога ще го посетя за да пробвам храната и обстановката, за тази година изчерпах ходенето си до София, поне за сега, ако не възникне нещо извънредно Laughing Слагам го в тефтера за следващото ми идване в София.

# 704
  • пак на Рив Гош
О, този ресторант е близо до моята гимназия! Мерси, Дани, и аз си го отбелязах за следващото ходене до София (догодина... дано да оцелее дотогава Grinning).

Уин, аз още не съм започнала S-Line, но ми е в плановете... само остава да намеря малко време.

Тук ще разкритикувам стилистите на Ли Сян - как може дамите да са с официални рокли, Майлс Уей да е с костюм, а той по дънки и ризка с къс ръкав? Ми не се прави така Pensive - https://www.facebook.com/share/r/1B3BpDXKTE/

Как се прави шапка "гат" - https://www.instagram.com/reel/DLpxpCQyvnA/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Малко фойерверки от Чеджу: https://www.instagram.com/reel/DL4S3jEJBh-/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И по-съвременни, от Сеул - https://www.instagram.com/reel/DMDGeKPSuJm/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Пусках ли ви този Роуун, дето си стяга багажа за казармата? - https://www.instagram.com/reel/DLjQ2bWTPq0/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Общи условия

Активация на акаунт