Египет /Тема 18/

• 48 138
  • 741
  •   2
Отговори
# 60
  • Beyond the Frontiers
Радвам се, че сте доволни. Гледам едни чудни снимки...
Сподели моля и тук за температурите.

# 61
  • София
Радвам се, че сте доволни. Гледам едни чудни снимки...
Сподели моля и тук за температурите.
Надмина в пъти очакванията ни за доволство почивката. Не вярвах че всичките хвалебствени отзиви за хотела са верни, но но той наистина е от много висока класа. Температурите са като в България, дори са по-ниски (около 32-33) и съчетани с ниската влажност (около 20 процента) жегата не се усеща толкова силно. В момента е 31 градус, и дават макс за днес 36.
Водата на басейните е около 27-28, на морето 26-27.
Не бих си представил пълноценна морска почивка тук по-рано от средата на юни, за да ни е напълно комфортно като температура не само за печене, а и за плуване.

# 62
  • София
Здравейте,
Някой бил ли е в JAZ MIRABEL BEACH, Шарм ел Шейх?
Може ли отзиви?
Благодаря!

# 63
Хотелът е страхотен! Тази година отново ще сме там. Препоръчвам го на всеки. Питайте каквото Ви интересува и ще дам подробности.

# 64
  • София
Хотелът е страхотен! Тази година отново ще сме там. Препоръчвам го на всеки. Питайте каквото Ви интересува и ще дам подробности.
По скоро плажа, морето ме интересуват, с аква обувки ли влизате, как е по дъното

# 65
  • Beyond the Frontiers
По скоро плажа, морето ме интересуват, с аква обувки ли влизате, как е по дъното

Без значение от природните дадености на конкретен хотел е важно да сте наясно с Червено море. Има корали, има раковини, морето е живо, всичко това се носи свободно. ...аква обувките са силно препоръчителни, без значение на самия плаж.

Тук е коралов.

# 66
  • София
Роже, благодаря за инфото! Страхотен разказ!

# 67
До към 10-тина дена преди тръгване - горе долу става. Сменяла съм и от днес за утре, но беше с тежка ситуация здравословна и изрично позволение + глоба.

Преди месец се върнах от Шарм Ел Шейх, бяхме си капарирали пътуването още през месец април 2025 година.
Ние със съпругата ми защото бяхме патили при подобно пътуване преди 2 години, искахме да си направим
застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ. "Емералд Травел" по принцип работят с Лев Инс. Но изпуснахме срока,
който е 7 ДНИ СЛЕД РЕЗЕРВАЦИЯТА / плащането на капарото/.
След това започнахме да обикаляме застрахователните компании в столицата, но никоя от тях не пожела
да ни направи ТАЗИ ЗАСТРАХОВКА, която е между 3 до 5 % от сумата на летуването ти.
Така че си правете сметките навреме, защото след този седемдневен срок, вече нищо не може да сторите !
А за пушачите могам да публикувам тази ценна информация от DUTY-FREE SHOP от летището в Sharm El Sheikh,
където ми направи впечатление че цигарите Davidoff White /28$/, са само с 1$ по-скъпи от LM /27$/:

# 68
  • Beyond the Frontiers
Странно. Евроинс правят.

# 69
  • Sofia
Ние също си направихме застраховката около 2-3 седмици преди пътуването, Групама. Капаро Ноември 24, застраховка Края на Март 25, при това си я направихме през Онекс, не сме търсили ние къде.

# 70
  • София
Здравейте, oтново колебая се между Jaz Mirabel Beach и Jaz Belvedere.
Моля за вашето мнение кой хотел бихте препоръчали, и по-точно, интересува ме разликата между двата плажа (коралов при Mirabel - същият ли е при Belvedere?)
Моля за информация и при двата плажа ли използвате аква обувки и от тази гледна точка има ли разлика между тях?
Може и на лс.
Благодаря предварително!

# 71
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет от слънчев и топъл Египет.
Горещ е по-точната  дума май. Joy

В Кайро минава 40 още в 10 часа. Как е на червено море или луксор-асуан даже не мога да си представя.

Миналата седмица бяхме на северния бряг
 Невероятно е каква разлика има. През деня е топло, но вечер спокойно се спи без климатик, на отворени прозорци.

Пращам ви един местен младеж, да ви нахрани с драконови ябълки.  Joy

Сезон им е сега
 Има ги навсякъде. "Младежът"  с галабеята ги бели, чисти и ви ги сервира е еднократна чинийка. Дава и виличка.

Но почистването.... Филм на Хичкок не ви трябва.
Държи плода с едната ръка, в другата стиска огромен нож, замахва с всичка сила, реже ябълката със замах и ножа спира почти в китката му.
И се смее, шоу прави.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 11:37 от st. Dobri

# 72
Здравейте,

Видях, че една от агенциите предлага нова 10 дневна програма Кайро и Хургада от 15. 11.2025. Знам, че Египет е целогодишна дестинация и всичко опира да личните усещания на човек, но ако някои е ходил ноември и декември би ли споделил дали става за плаж и какви са температурите на водата? Благодаря предварително за отделеното време.

# 73
  • Beyond the Frontiers
Програмата е на Абакс и се продава от всички техни агенции.
Била съм и ноември и декември. Водата е 23-24 градуса, т.е. по моите стандарти по-хладна. Иначе за лежане на слънце си е супер.
За екскурзии по забележителностите за мен е перфектно.

# 74
  • София
Галактик вече е отговорила. Искам само да допълня за водата, че тази година в Хургада дори и в края на юни тя беше около 26.5-27 градуса, ноември и декември едва ли бих рискувал да се топна...

Общи условия

Активация на акаунт