Египет /Тема 18/

• 25 373
  • 408
  •   1
Отговори
# 75
.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 23:33 от Ая

# 76
всяка година ходим началото на ноември - първа, втора седмица. На нас ни харесват температурите. Мъжете се гмуркат, аз съм на водната гимнастика на обяд в морето. Топло си е много през деня. Стъмнява се рано, 17-18 часа. Сутрин рано и вечер си трябва връхна дреха, суичър най-добре.

# 77
  • HH
@Galactic,
Как стоят нещата с визите? Ние трябва сами да се погрижим за визите, не го организират от тур оператора. Аз като дете на 21 век, мислех да направя всичко онлайн. Но ми прави впечатление, че германците от тик ток, масово препоръчват едно определено гише на летището, единственото на което визите струват 25$ и е само cash only. Та си размишлявам, дали германците са смотани и не се справят с онлайн заявките или проблема е друг? За Хургарда става въпрос.
Благодаря предварително Simple Smile

# 78
  • Beyond the Frontiers
На летище. Няма никакъв смисъл да е онлайн.

# 79
  • София
@Galactic,
Как стоят нещата с визите? Ние трябва сами да се погрижим за визите, не го организират от тур оператора. Аз като дете на 21 век, мислех да направя всичко онлайн. Но ми прави впечатление, че германците от тик ток, масово препоръчват едно определено гише на летището, единственото на което визите струват 25$ и е само cash only. Та си размишлявам, дали германците са смотани и не се справят с онлайн заявките или проблема е друг? За Хургарда става въпрос.
Благодаря предварително Simple Smile
Не са смотани германците, смотани сме ние дето си мислим, че  животът е тик ток и ФБ.
А реалният живот си е много по простичък от онлайн. Споделям ти като един дядо от средата на 20 век  какво съм направил преди по малко от месец.
Слизаш от самолета, попълваш си бланката, която стюардесата ти е дала преди самолетът да кацне в Хургада. Ако искаш преди това в тик ток виждаш как се попълва , ако не намериш там ми пишеш на лични и аз ти изпращам. Отиваш на едно от четирите гишета, на което пише банка, не е само едно гишето, даваш бланката и 25 долара и след две минутки си готов.
Умни са германците!!!

# 80
  • HH
25$ които трябва да обменя предварително, и на които като платя таксата, ще ми излезе по-евтино да дам на посредника на тур оператора по 40€ за всеки един от двама ни.
Това го казвам, защото преди 2 години сменях турски лири в Германия и за незначителна сума евро в лири платих около 20€ такса.

Колко умни са германците е предмет на друга тема.
Интересуваше ме дали има проблем с онлайн визите, на мен не ми е проблем да попълвам документи, нито пък имам нужда да препиша от някой. По-скоро не ми се виси на ненужни опашки с умните германци.

# 81
  • На планетата Земя
Нещо не ми излиза математиката -  да дам за нещо 80 долара, като може да са само 50. Не разбирам какъв е този проблем с купуването на долари (нещо, което така или иначе се прави по различни поводи) и какви са тези такси. Разбира се, Вие можете да си купите всичко онлайн, може да се пробвате на сайта им, за който съм чела интересни неща, проблеми с ъплоуд на снимки... но никога не е късно някой съфорумец да се пробва и да се похвали, че е пробил игибидската система и е надхитрил смотаните германци.

# 82
  • Beyond the Frontiers
Визата струва 25 долара. Точно.
Нито в България, нито в Германия е проблем да се сменят 25 долара.
Може да се плати и в евро. Просто ще е по-бавно.

Попълването на бланката е за 1 минута. Само носете химикал.

Аз лично пращам на клиентите си попълнена такава за да се запознаят. Но е елементарна и всеки може да я намери в Гугъл.

# 83
  • HH
Точно защото нещо струва 25$ , не виждам смисъл да платя по скъпо на посредника или да си обменя евро в долари. Пак казвам, обменях пари в така наречените Reisebank, имаше такса от около 20€ за 200€ обменени в турски лири. Офертара беше, че ако останат непохарчени лири, можем да ги обменим на същото място без такса, уловката беше че курсът беше друг и там пак крайният резултат не беше в наша полза.
Снимки имам дигитални, ако трябва да носим хартиени на летището (също твърдение от тик ток) това са поне едни още 30€ за снимки за двамата.
И да, план Б е, ако не стане с онлайн визите, да си извадим такива на летището.

И не , не е проблем да си обменя “ненужни” долари в Германия и да си платя таксата, просто не го намирам за нужно. Попитах конкретен човек в темата, за който съм сигурна че ще отговори когато е удобно и ще ми даде информация.
За химикал знам че трябва да си носим, благодаря.

# 84
  • Beyond the Frontiers
Въпреки това не виждам смисъл в онлайн визата.
Платете в евро на летище.
Пак ще е по-изгодно.
Дори не става въпрос за 1-2-3 евро разлика, а че ако не можете да пътувате поне това ще си спестите. Иначе веднъж платили - край.

# 85
  • Sofia
Аз не разбирам какъв е проблема да си купите предварително поне 50$. Така или иначе на място ще ви трябват някакви пари кеш. Най-изгодно е предварително да си купите египетски лири в Револют и на място да ги изтеглите от банкомат без такси.
Не се вторачвайте в такива маловажни детайли. Планирайте си изживяванията по време на почивката и й се насладете.

# 86
Трябват ли различни от нашите адаптери за зарядни на телефони?
За парите в брой защо всеки казва различно?
Долари след 2016 , но искали техните си пари ,а тях ги няма в бг бюрата .. В крайна сметка какви пари да носим?
Мисля да разчитам на Револют и на неговия esim

# 87
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Контактите са нормални, не трябва адаптер.

Когато още плащахме, за визите искаха 25, без значение дали евро или долари.

Някой спомена снимки, не искат и не трябват. Визата се лепи на паспорта, там си има снимка.

За курортите бяха свалили визите, ако не се пътува до Кайро няма нужда от виза. Не знам дали още важи.

Предполагам, че обменните бюра не зареждат заради твърде динамичния курс. Вземете си долари и тук може да си ги обмените.
Има банкомати, на които може да се обменят пари. Надписани да, може да се избере английски на менюто.
Може и в банка, но е прекалено бавно.
Не е добра идея да обменяте на частно. Мисля, че още се води престъпление.
Някой писа за банкомати, които искат телефонен номер. Точно под полето за номера има бутон "скип" Wink натискате и си продължавате без номер.

# 88
  • HH
Аз не разбирам какъв е проблема да си купите предварително поне 50$. Така или иначе на място ще ви трябват някакви пари кеш. Най-изгодно е предварително да си купите египетски лири в Револют и на място да ги изтеглите от банкомат без такси.
Не се вторачвайте в такива маловажни детайли. Планирайте си изживяванията по време на почивката и й се насладете.

Monadirs, писах вече защо не ми се занимава да купувам чужда валута. Планът ми е да носим евро и на място да си изтегля египетски пари от революта. Ако следите малко икономическите новини, може би сте наясно че курсът долар-евро доста промени в последните месеци и ако вече не са почнали, в един момент ще започнат да се радват повече на евро бакшиши, а не на долари.

Виждам че на повечето им е трудно да разберат, че за мен по-лесен е варианта с онлайн визата и тегленето на място на египетски паунди. Всичко останало струва време.

St.dobri аз споменах снимките. Ако пътувам като „смотаните“ германци само с немска лична карта за visa on arrival трябват и две снимки. Снощи четох , че е само в този случай. При положение, че ще си носим паспортите, няма да са ни нужни снимки , ако се наложим да си вадим визите на място.

# 89
  • Beyond the Frontiers
За Шарм няма виза. За другите курорти си има.
Египет е от малкото дестинации, където можеш да плащаш и в евро и в долари (на пирамидите ми предлагаха и в лева).
Аз лично си взимам евро и не се занимавам с долари. Гледам само за визите да имам точни суми.
Плащам в евро, давам бакшиш в евро - не са ми отказвали.

К@тя, не знаех, че германците могат да пътуват с лични карти. Предполагам, че и останалите тук са така и за това нормално коментираме от гледна точка на пътуващ с БГ паспорт.
Визата на летище е буквално минути. На практика дори, ако сте я взели онлайн, пак ще трябва да попълните анкетата и няма да минете по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт