Египет /Тема 18/

• 24 974
  • 402
  •   1
Отговори
# 90
  • HH
Galactic, само аз съм с немските документи, ММ има само български. А моето объркване беше, че и за влизане с паспорт искат снимки. Чак снощи установих, че снимките са в случай , че пътуваш само с немска ЛК.
Анкетата предполагам е същата, за която казват че ги раздават стюардесите в самолета. Ние ще летим с Condor , за тях четох, че раздават бланките за попълване още в самолета.

# 91
не зная госпожа Катя, какви щуротии гледа в тикток, но от години пътувам по 2 пъти в годината до Египет, Хургада   и то точно от Германия. Пътува се с немски червен паспорт, лесно и бързо, обикновено туроператора с който пътувам си има свое гише за визите, само за "глупави германци", които дават по 25 Евра и не чакат на общите гишета. Никога не съм търсила долари или карти револют, Имам приготвени дребни евра, като всеки "глупав Германец" или тегля от хотела и плащам с кредитна карта извън. Банки не търся.

Е, гати цирка, като вземе някой, ей така да обижда хората на националност, направо ми се повръща.

# 92
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Всички линии, с които сме пътували дават още в самолета. Имат на английски и на арабски Wink
нямаме револют, на Уайз сме. На банкомата има опция с превалутиране и без. Според половинката без превалутиране било по-добре. И внимавайте, има банкомати, които взимат твърда сума + голям процент при теглене. Миср банк е нормално. Ще видя какво пише на тоя до нас, но го хванахме с неприлична такса.
Ако ви иска телефон, под него има скип бутон. не е нужно да измисляте номер за да изтеглите пари. Пиша го, защото някой го спомена.

# 93
При нас (с Бохемия), имаше представител още вътре на летището, и той попълва дори повечето визи, за да става по-бързо, а и имаше и възрастни хора, които не знаеха изобщо английски. Дори wifi не можеха да пуснат после, и молеха за помощ, естествено, ще им помогнем. Но специално за визите ми хареса, че има представител, за по-бърза ориентация най-малкото, иначе докато всички разберат, и си помагат един друг.
Ние носихме само 200 долара кеш, за визите по 25, и за бакшишите по 20 на човек. И останалите 100 се записахме за камили/файтони, пирамиди да влизаме. Не сме теглили нито цент, само с револют обърнати в египетски.
Но на едно място извън хотела искахме да си вземем вода с карта, като будка магазинче, и просто не я приемаше апарата. Така че някакви дребни долари не пречи човек да има, приеха ни 1 долар кеш и си купихме вода. Тоест не е нужно да се обръща там в египетски, или да се губи постоянно от курса, да се теглят от карта египетски, но съвсем без никакъв кеш не е добре.
На нас ни стигнаха 200, а бяхме изхарчили 100 лв от картата за ... вода. Grinning

# 94
Здравейте,да ми препоръчате някой/и хотел/и в Хургада ?

# 95
Здравейте. Искам да попитам някой ходил ли е самостоятелно в Египет, без агенция? Искам да направя два дни в Александрия и три в Кайро. Такава екскурзия не открих. Повечето са по курортите или круизи. Доколко е безопасно да се мотаеме по улиците сами с мъжа ми? Също така от Александрия до Кайро с какво е най-добре да се предвижим? На място можем ли да се включим към някакви групи с гидове, които да ни разходят по историческите места, с добри обяснения? Някой би ли препоръчал такава местна агенция?
Благодаря предварително, ако някой ми отговори!

# 96
  • Dublin
Здравейте. Искам да попитам някой ходил ли е самостоятелно в Египет, без агенция? Искам да направя два дни в Александрия и три в Кайро. Такава екскурзия не открих. Повечето са по курортите или круизи. Доколко е безопасно да се мотаеме по улиците сами с мъжа ми? Също така от Александрия до Кайро с какво е най-добре да се предвижим? На място можем ли да се включим към някакви групи с гидове, които да ни разходят по историческите места, с добри обяснения? Някой би ли препоръчал такава местна агенция?
Благодаря предварително, ако някой ми отговори!

Аз пътувах с тях миналата година - отлична организация и цени - https://egyptdaytours.com/

https://www.bg-mamma.com/?topic=1593981.msg47600342#msg47600342

# 97
  • София
Здравейте. Искам да попитам някой ходил ли е самостоятелно в Египет, без агенция? Доколко е безопасно да се мотаеме по улиците сами с мъжа ми?
Преди десетина дни се върнахме от Египет, пътувайки самостоятелно.
Купувате си самолетни билети до Кайро и от Кайро до Александрия, резервирате си хотели, правите си мед. застраховка за пътуване и това е всичко.
Няма нищо сложно и си правите това, което искате.
Можете да се мотаете безопасно по улиците с мъжа Ви точно толкова колкото и в България. Има места където няма проблеми, има места, които не са препоръчителни....
Египет е тур. ориентирана страна и няма нищо страшно освен по-досадните търговци по пазарите....

# 98
До Кайро как пътувахте? С коя компания и от София ли?

# 99
Здравейте. Аз съм нова в темата. Интересува ме някой почивал ли е в хотел Джаз алмаза бей в Марса Марту? Интересуваме в морето има ли камъни пред хотела?

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 19:47 от didian27

# 100
  • Beyond the Frontiers
Няма камъни.
Програмата е нова. Няма да намерите отзиви от БГ туристи.

# 101
Благодаря

# 102
Здравейте 🍀 ,

Бих искала учтиво да помоля за информация относно климатичните условия в района на Шарм ел Шейх през последните дни на месец септември, базирана на данни от предходни години. Разбирам, че точна прогноза за настоящата година е невъзможна към този момент, затова ще съм благодарна за обобщена информация или статистика за времето в този период в предходните сезони.

Предварително благодаря за съдействието!

# 103
  • Sofia
Защо просто не погледнеш в някои метеорологичен сайт какви са били температурите през изминалите години и да си прецениш?
Статистика би намерила точно там – тук се съмнявам някой да успее да предостави такава.

# 104
Защо просто не погледнеш в някои метеорологичен сайт какви са били температурите през изминалите години и да си прецениш?
Статистика би намерила точно там – тук се съмнявам някой да успее да предостави такава.

Благодаря за включването. 🍀
Ако знаех точно къде и как да намеря надеждна статистика за този конкретен период, щях да го направя.
Но тъй като не съм специалист и ми е трудно да преценя кое е достоверно, затова предпочитам да попитам хора, които лично са били там. 🙏🏽

Общи условия

Активация на акаунт