Египет /Тема 15/

• 57 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Ние сме били началоъо на май в Хургада .Водата в морето беше разкошна .

Ав басейните как е? Моите деца свързват почивката с аквапак и цял ден сме по басейните...

# 496
Аз последно си харесах Baron adults only 16+ за април месец в Шарм. Като гледам на картата, изобщо не ми изглежда да е в залив, дано да не е ветровито…Честно казано едвам избрах хотел, смених няколко защото или нямаха нормално море (Rixos) или рейтингите им в booking (което за мен е най-достоверната платформа) бяха доста зле 🤨
Някой ако е бил в Baron или в Sharks bay, моля да сподели мнение относно вятъра и морето. Общо взето това ме интересува, хотелът не ми е толкова важен, колкото да има хубаво море (спокойно, да се влиза лесно, топла вода, да не е ветровито).

# 497
  • Beyond the Frontiers
То покрай морето си духа винаги.
В Шарм миналата година април такъв вятър ме брули...С якенца си ходехме. Естествено като лежиш на завет е жега. Факт е, че хванах някакъв момент просто такъв, но завет имаше само в залива Faraana. При Стела Ди Маре беше страшно просто например. При Риксос, Щайгенбергер, Джаз се усещаше само на брега, по територията на хотелите беше супер, на завет. На практика и на повечето хотели аквапаркът е отзад, втора линия.

GerKa99, не знам защо този хотел е на такава цена, но не е нещо уау. И определно е далеч от нивото на Щайгенбергер и Риксос. Единствено за плажа мога да кажа, че е наистина чудесен пясък.
Погледнете Иберотел Палас - също е само за възрастни, мисля, че е и по-закътан и с пясък.

Ерос, не знам с кой хотел сравнявате от Турция, ама такова ниво няма в Тунис и Египет. Изключвам Риксос в Шарм.  С огромни аквапаркове са и Албатросите.

eli70o0, има цени за есента за тези хотели. Нещо има технически проблеми с визуализирането на цените в момента в офертите...Много туроператори смениха системи си в последните 1-2 месеца и тепърва чистят грешки.

# 498
Не разбрах защо е тази агресия.
Не съм туроператор и няма нищо общо с туристическия бизнес. Просто живея тук и виждам как са нещата.

Не знам колко излиза на операторите и не ме интересува. Чужди пари и не броя.

Искате да се самоорганизирате, давайте.

Много ми се иска след това и да напишете как е било. Wink и колко е излязло.
Не за друго, а защото твърдите, че ще е на високо ниво и за малко пари.
Интересно ми е просто.

Не мога да препоръчам гидове нито на български, нито на руски, нито на английски, но можете да пишете, ако закъсате в Кайро.
Ще дойда на помощ.

С удоволствие ще пиша как е минало. Мисля, че ще сме окей - в сайтове като Viator и Getyourguide има всичко от което някога бихме имали нужда. Както казах - без агресия и нищо лично хаха! За високото ниво съм сигурен, защото всеки хотел, гид или каквото и да е било е лично избрано през платформи, в които хиляди хора оставят актуални ревюта всеки ден. И не съм казал, че е евтино - но като цена няма нищо общо с това, когато друг припечелва от теб. Не сме на милостта на какво някой друг ще избере вместо нас, за да му е по-голяма печалбата :p Щом живеете там знаете хотелите на агенциите какви са всъщност и колко струват за тях - нощувка от 15$ тук се продава за 60$+ Simple Smile

Да, пишете ни как е било самоорганизирано. Но мисля ,че малоумието да тръгнеш без група в Египет не важи за всеки! Сто процента излиза и по скъпо! Все пак вие си решавате!

"Малоумието"

Не ме разсмивайте с жалките си опити да стряскате хората, за да припечелвате от тях.

# 499
  • Sofia
Не ѝ се връзвай, тази потребителка обича да се изразява просташки. Simple Smile

# 500

зА ОТКРИВАНЕТО СИГУРНО ЩЕ СА ДОСТА ИНТЕРЕСНИ ЦЕНИ.След него ще видим как ще е Simple Smile

# 501
  • Sofia
Скрит текст:
Ерос, при проверка на няколко агенции явно още не са пуснали датите от Варна. Има ги обявени, но без предложения.
Със същите искание се насочих към Coral Sea aqua club или Charmillion Garden Aqua park. Чакам да пуснат офертите и който препоръча Galactic ще е .
Хотелите от веригите на първа линия се оказаха без аквапарк, а техните на втора са с такива.
Ще се радвам да споделиш на кой хотел ще се спрете.

Crystal, предимно почивка и малко екскурзии.
Проблемът е, че на 14.09 се връщаме последно от Турция и поне месец ще е хубаво да сме тук преди да заминем пак.

Не мога да отворя сайта на Аладин. Само при мен ли има проблем или при отваряне от България се иска нещо повече?
При това положение бих търсила нещо около средата на октомври. Предполагам, че ще е по-подходящо за плаж, а и денят е по-дълъг, в сравнение с ноември. Приятни почивки! Simple Smile

# 502
Ерос, при проверка на няколко агенции явно още не са пуснали датите от Варна. Има ги обявени, но без предложения.
Със същите искание се насочих към Coral Sea aqua club или Charmillion Garden Aqua park. Чакам да пуснат офертите и който препоръча Galactic ще е .
Хотелите от веригите на първа линия се оказаха без аквапарк, а техните на втора са с такива.
Ще се радвам да споделиш на кой хотел ще се спрете.

Crystal, предимно почивка и малко екскурзии.
Проблемът е, че на 14.09 се връщаме последно от Турция и поне месец ще е хубаво да сме тук преди да заминем пак.

Не мога да отворя сайта на Аладин. Само при мен ли има проблем или при отваряне от България се иска нещо повече?
[/quote
Така, много ми допаднаха и двата хотела и крада Simple Smile) Дано някой ги предложи в началото на септември с полет от Варна.

# 503
Ерос , ние басейни не сме ползвали .

# 504
Не разбрах защо е тази агресия.
Не съм туроператор и няма нищо общо с туристическия бизнес. Просто живея тук и виждам как са нещата.

Не знам колко излиза на операторите и не ме интересува. Чужди пари и не броя.

Искате да се самоорганизирате, давайте.

Много ми се иска след това и да напишете как е било. Wink и колко е излязло.
Не за друго, а защото твърдите, че ще е на високо ниво и за малко пари.
Интересно ми е просто.

Не мога да препоръчам гидове нито на български, нито на руски, нито на английски, но можете да пишете, ако закъсате в Кайро.
Ще дойда на помощ.

С удоволствие ще пиша как е минало. Мисля, че ще сме окей - в сайтове като Viator и Getyourguide има всичко от което някога бихме имали нужда. Както казах - без агресия и нищо лично хаха! За високото ниво съм сигурен, защото всеки хотел, гид или каквото и да е било е лично избрано през платформи, в които хиляди хора оставят актуални ревюта всеки ден. И не съм казал, че е евтино - но като цена няма нищо общо с това, когато друг припечелва от теб. Не сме на милостта на какво някой друг ще избере вместо нас, за да му е по-голяма печалбата :p Щом живеете там знаете хотелите на агенциите какви са всъщност и колко струват за тях - нощувка от 15$ тук се продава за 60$+ Simple Smile

Да, пишете ни как е било самоорганизирано. Но мисля ,че малоумието да тръгнеш без група в Египет не важи за всеки! Сто процента излиза и по скъпо! Все пак вие си решавате!

"Малоумието"

Не ме разсмивайте с жалките си опити да стряскате хората, за да припечелвате от тях.

Извинете, но не съм от туристическия бранш. Просто така мисля. Да, твърдя, че всички които отиват до Египет сами са малоумници. По скоро комплексари, които не могат да пътуват в група защото са важни. Знаете ли предлагат се ВИП услуги ,ползвайте ги, но са скъпи!

# 505
  • Dublin
Здравейте,
ние се прибрахме вчера от Египет, както бях писала по-рано, запазих директно с египетска агенция, частен тур с шофьор и гид. Цената излезе около 1600 долара на човек, отделно самолетните билети бяха около 500 евро на човек, Дъблин - Кайро и Хургада - Кайро- Дъблин с Еджипт Еър.
В пакетната цена беше включено - настаняване в 5* хотели (Steigenberger Pyramids Cairo) със закуска, пълен пансион на кораба ( MS Royal La Terasse), АI в Хургада (Marriott Hurgada Beach Resort), всички трансфери и транспорт, самолетен билет Кайро - Асуан, всички входни такси на обектите, частен гид и подарък сим-карта 6 ГБ на Ориндж.
Програма:
1 ден - пристигнахме вечерта в Кайро, представител на фирмата ни чакаше преди паспортен контрол, имаше приготвени визи-стикери за нас. Минахме заедно паспортна и митническа проверка, багаж, даде ни сим-картите и ни качи на колата за хотела. Хотела беше супер, реално в Гиза, точно срещу новия музей и близо до пирамидите. Стаите големи и чисти, храната и сервиза в хотела беше много добра, без забележки. На сутринта като дръпнахме завесите в стаите ни посрещна гледка към пирамидите.
2 ден - гида ни взе от хотела, ден за Пирамиди, Сфинкс, Саккара и стъпаловидна пирамида, Мемфис. Включен обяд. Оставиха ни в хотела към 4 следобед.
3 ден - ден за Кайро. Започнахме със джамията Мохамед Али, после християнско Кайро със църквите, послу музея на Египетската цивилизация с мумиите. Обяд и следобед обратно в хотела.
4 ден - рано сутринта полет Кайро - Асуан, кацнахме към 7.30, новия гид ни пое от летището и започнахме с посещение на Високия язовир в Асуан, храм Филае, недовършения обелиск и на обед се качихме на кораба. Не беше лош кораба, стаите ми се сториха леко захабени, но поне чисто. Храната беше добра. Надвечер се разходихме сами в Асуан, симпатично градче. Нощувка на кораба.
5 ден - рано сутрин с кола до Абу Симбел, около 3 часа през пустинята. Посетихме двата храма, общо около 2 часа престой и обратно до Асуан. Определено си струваше! Обяд и после кораба тръгна. Надвечер спряхме за час и нещо в Ком Омбо да разгледаме храма и после обратно на кораба.
6 ден - сутринта бяхме в Есна - разгледахме храма и продължихме да плаваме. Следобед пристигнахме в Луксор и отидохме до разгледаме Карнак и Луксор. Нощувка на кораба в Луксор.
7 ден - освободихме кораба и отидохме до долината на Царете, после храма на Хатшепсут, статуите на Мемнон, обяд и около 2 часа се разделихме с нашия гид и продължихме със шофьора за Хургада. Пътя беше около 3 часа.  Пристигнахме към 5.30. Хотела беше много хубав, голяма стая, баня и страхотна гледка море. Храната беше добра.
8 ден - най-накрая почивка, препичахме се на плажа цял ден. Водата беше студена за мен, но имаше смелчаци, които плуваха и гледаха със шнорхели.
9 ден - сутринта отидохме на кратка разходка с лодка с прозрачно дъно, беше забавно и красиво. Следобеда го изкарахме край басейна, водата се отопляваше и се топнахме.
10 ден - рано сутринта трансфера ни взе от хотела и ни остави на летището в Хургада.

Запазих директно с местна агенция, защото това ми спестява доста пари вместо да минавам през посредник. Справиха се отлично, препоръчвам ги и пак ще ги ползвам: https://www.egyptdaytours.com/

Време - в Кайро беше хладно, около 15 градуса, като слязохме към Асуан се стоплих най- накрая, и в Хургада беше идеално за плаж, около 25 градуса. Студена морска вода все още.
Не ми хареса - непрекъснатото чакане и напомняне за бакшиши. Като ходещ портфейл се чуствах на моменти, но като цяло, преживява се, бях приготвена предварително и имахме доста дребни за бакшиши. 

Като цяло - страхотно пътуване, най-накрая ми се осъществи мечтата за Египет, като круиза ми беше най-важен, защото се вижда толкова много! Пак ще се върнем, да посетим новия музей, като е напълно отворен и да прекараме поне една седмица на Червено море, страхотни плажове и море имат.

Това от мен, дано да ви е полезно. Приятно планиране и пътуване, Египет наистина е невероятен!

# 506
Като цяло - страхотно пътуване, най-накрая ми се осъществи мечтата за Египет, като круиза ми беше най-важен, защото се вижда толкова много! Пак ще се върнем, да посетим новия музей, като е напълно отворен и да прекараме поне една седмица на Червено море, страхотни плажове и море имат.

Здравейте - и на нас ни предстои почти същото пътуване и знам, че банкоматите там са супер (няма такси и с карти като револют получаваш най-добрият курс), но се чудех от къде можем да си набавим едни 100-200 лв дребни пари за бакшиши? Има ли начин от България или там на място някъде? Нали чейндж бюрата тук уж не дават стотинки, но може би не важи за тамошната валута?

# 507
  • Sofia
Нали чейндж бюрата тук уж не дават стотинки, но може би не важи за тамошната валута?

Стотинки не ти трябват, а банкноти от по 1 долар.

# 508
Нали чейндж бюрата тук уж не дават стотинки, но може би не важи за тамошната валута?

Стотинки не ти трябват, а банкноти от по 1 долар.

Супер, мерси

# 509
  • Dublin

Здравейте - и на нас ни предстои почти същото пътуване и знам, че банкоматите там са супер (няма такси и с карти като револют получаваш най-добрият курс), но се чудех от къде можем да си набавим едни 100-200 лв дребни пари за бакшиши? Има ли начин от България или там на място някъде? Нали чейндж бюрата тук уж не дават стотинки, но може би не важи за тамошната валута?

бях пригитвила дребни долари и монети евро за бакшиши, и отделно имах с мен евро, което обмених в египетски паунди.
Веднъж теглих от банкомат и имам начислена такса от 2 евро.
Плащах с карта няколко пъти, не видях да има такси от банката.
Местните казваха, че техните банки не обменят монети или банкноти от 1 долар, но пък никой не ги върна, като им давхме 🙂

Общи условия

Активация на акаунт