Египет /Тема 18/

• 48 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Да,след като си плащаш не би трябвало да ги бърка🙂 Допълнителните такси си ги приспадат от парите,тези 2300,които платихме. И за 1900 лв. пак искам да я отстъпя на някой🙈надали ще намеря,но каквото такова

# 46
  • Beyond the Frontiers
Да,след като си плащаш не би трябвало да ги бърка🙂 Допълнителните такси си ги приспадат от парите,тези 2300,които платихме. И за 1900 лв. пак искам да я отстъпя на някой🙈надали ще намеря,но каквото такова
Не е точно така. Защото хотелите не винаги са ОК с такава смяна. Но това са подробности.

# 47
А мислите ли че със засилващия се конфликт в близкия изток между Израел и Иран, ще бъде безопасно да се ходи в Египет?

# 48
  • София
А мислите ли че със засилващия се конфликт в близкия изток между Израел и Иран, ще бъде безопасно да се ходи в Египет?
ние и в момента сме в Египет. Мисля, че не е безопасно да се ходи там, защото може да се заразиш от топлотата, усмивките и гостоприемството на хората, от топлите слънчеви лъчи и прекрасната морска вода на Червено море.

# 49

кристалната ми топка се счупи и вече съм като сляп за бъдещето Simple Smile
Египет е туристическа страна и избягва да влиьза в конфликти, факт е че нямаше проблеми с войната в Газа, която му е на границата.
то и живота в България не е безопасен, особено с войната наблизо
да не говорим, че войните явно се разпространяват последните години...

# 50
Здравейте, в момента сме в pickalbatros moderna sharm. Времето е даже хладно за тукашния климат, водата почти студена, предни години беше по топло. Няма и помен от войната, всичко е нормално.
За хотела- обслужване добро без плюс, храната отстъпва на веригите джаз, анимация дневна прилична, вечерна задоволително. Предпочитан от семейства с деца, много детски забавления, има много мюсюлмански семейства, около 50 на 50 спрямо европейци и бивши ссср републики. Добро място за по непретенциозни клиенти. Рифа е наполовина мъртъв, но има рибки, силно течение покрай брега почти всеки ден, заради вятъра сутрин е червен флаг, може да се влиза само следобед.

# 51
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Музеят на Гайер Андерсън. Интереса история, много интересна архитектура и още по-интересно експозиция. Както казва гидът "тогава не е било забранено да имаш истински артефакти в дома си".
В стената е зазидана плочка от храма  в дендера и даже истински саркофаг. Без мумия все пак.

Залепен е за стената на  джамията Ахмад ибн Тулун

Една от най-старите джамии и може би най-голямата. Гледката от минарето е невероятна

На връщане се отбихме до битака, наричан Диана маркет Joy

Забавно е.

# 52
  • Разград
Здравейте!
Четох, преглеждах...и не можах да се ориентирам. Реших направо да попитам.
Имаме идея за семейна почивка през декември на топло място (на море) и си мисля за Египет. Ще бъдем 4 възрастни, 3 деца, от които едното е бебе.
Бихте ли ми препоръчали туроператор или агенция, къде по-точно в Египет, да е подходящо за деца и всичко около това, което се сетите, че най-вероятно има информация, за която няма да се сетя.
Благодаря Ви предварително!:hibiscus:

# 53
Море през декември в Египет надали ще става за плаж и къпане.

# 54
  • Разград
Море през декември в Египет надали ще става за плаж и къпане.

Докога е възможна такава почивка в Египет?

# 55
  • Beyond the Frontiers
Египет е целогодишна морска дестинация. Вече кой какви температури предпочита е друга тема. Аз съм почивала декември - става за лежане на слънце, морето ми беше хладно, но пък басейните перфектни.
Ако някой иска жега, не е подходящ период.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 17:13 от Galactic Voyager

# 56
Здравейте, моля ако някой е бил през изминалата една година в AMWAJ OYьOUN HOTEL 4* в Шарм ал шейх да сподели мнение и впечатления. Благодаря ви предварително!

# 57
  • София
СИВ12 , аз бях . АКо цената Ви е изгодна си заслужава . Комплекса е хубав , храната не е много разнообразна , всеки ден едно и също , месото е кът ....

Стаите са компромисни , стига да не сте в реновираните , които са ОК . Искайте стая с изглед към басейна , по-близо до ресторантите , че се ходи много .
Морето е в отлив , но РИФА е супер , бяхме всеки ден на него Simple Smile

Ако не сте много претенциозни ще Ви хареса .

# 58
  • София
Роже, кой хотел избрахте, ние 2 пъти сме били в Хургада, ама да попитам. Приятно прекарване!

# 59
  • София
Роже, кой хотел избрахте, ние 2 пъти сме били в Хургада, ама да попитам. Приятно прекарване!
Избрахме хотел Steigenberger Pure Lifestyle . Най-доброто, което можете да си пожелаете от една лятна почивка може да ви се случи точно тук- на брега на Червено море.
Изключително зелена територия с голф полета и рекичка с мостове, галещо слънце и топла морска вода.
А арт променадата пред хотела с безброй скулпторни композиции, галерии, магазини и заведения е една от най добрите променади, които съм виждал по света.
И като допълнение към всичко това стая с частен басейн към нея за първата седмица.
През втората седмица сменихме само гледната точка и панорамата. От голямата стая с големия басейн на земята прелетяхме до последния етаж в пентхауса с по-малък собствен басейн, но по близо до слънцето, звездите, птиците и с една умопомрачаващо прекрасна панорама към Червено море, зелените голф полета насред пустинята и всичко онова, което те  кара да е искаш лятото да си отиде.
Наистина е изкушаващ най-добрият от над 300 хотела в Хургада. Само 130 стаи, тоест 250 човека. Само за възрастни. Част от трите хотела на Щайгенбергер в Хургада с обща територия. Като ние имаме право да ползваме цялата територия и заведения на трите хотел, но те не могат да идват при нас. Наистина е изкушаващ най-добрият от над 300 хотела в Хургада. 2 ресторанта за закуска, 5 за обед и 7 за вечеря. Изключителна гурме кухня, невероятно вкусна. Основният ресторант е със 7 работни станции за готвене на живо по желание на клиента. Станция печива - 3 вида пидета и 4 вида пици за вечеря- пекат каквото си поръчаш, кроасани и още десетина вида тестени изделия за закуска, станция паста- за няколко вида спагети и лазаня- приготвят каквото поискаш, станция студени предястия- сьомги, филета, пастърма, различни видове сирена, станция салати, станция грил- пекат каквито меса или риби си избереш, станция суши, станция - Тепаняки, станция десерти. Няколко ала карт ресторанта. За двете седмици престой имаме 8 безплатни посещения. Невероятно добро обслужване. Бил съм в доста хотели в Анталия от високия луксозен клас, включително и преди месец, но такова обслужване никога никъде не ни се беше случвало. Мисля че в следващите няколко години няма шанс да не почиваме поне веднъж годишно в Steigenberger Pure Lifestyle. Още повече че за два пъти повече лукс в сравнение с турските висок клас хотели, които резервираме тук платихме два пъти по-малко пари.
Ето и линк към хотела- https://steigenbergeraldauresort.com/en/steigenberger-pure-lifestyle
Спирам до тук, по-късно мога да прикача и снимки, но сега е вече време за плаж, наближава 9.
Хубав летен ден на всички.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 08:40 от Роже

Общи условия

Активация на акаунт