Египет /Тема 18/

• 27 254
  • 439
  •   4
Отговори
# 420
  • София
Някой ходил ли е на екскурзия от Шарм ел Шейх до Петра?
Заслужава ли си ?

# 421
  • Sofia
Аз гледах влогъри по темата. Много път е за един ден, но по пътя може и да си поспи човек и да събере сили. За себе си съм решила при следващото ходене в Египет да съчетая Шарм и Петра. То е ясно, че Йордания има много какво да предложи и най-добре отделно пътуване. Но на този етап не смятам да посещавам отделно Йордания, така че Шарм+Петра остава оптималният вариант да я посетим. За мен е по-добре тази комбинация отколкото Шарм и Кайро.

# 422
Заслужава ли си ?
Бил съм от Шарм ел шейх в Петра. Екскурзията я поръчахме на място от египетска фирма. Организацията беше добра. И все пак отиваш до Петра и по пътя разглеждаш Йордания, Акаба и пустинята. Мисля, че е добър избор, ако не желаете специално да отивате в Йордания за няколко дни. Какви са недостатъците. Много път. От Шарм се тръгва от нула часа и се връщаш в нула часа. Пътува се с рейс, после с ферибот и след това пак с рейс. На връщане същото. Минаваш общо 4 гранични проверки. Петра е впечатляваща. На границата преди качване на ферибота имах запомнящ момент. Носеф швейцарско ножче, което ми конфискуваха и подписвах протокол. Но когато се прибирахме, си го поисках обратно и за изненада, те ми го върнаха.

# 423
Заслужава ли си ?
Петра винаги си заслужава, но не за сметка на нощувка в Египет, знам ли... Аз съм бил Петра с кацане в Акаба (и в комбинация с разглеждане на цяла Йордания). Но да си плащаш за 7 нощувки в Египет и една от тях да минава в автобуса... не знам. Аз лично не бих. Йордания си е за отделно ходене, определено.

# 424
Някой бил ли е в "Mövenpick Sharm El Sheikh"?
Трябват ли ми аква обувки и хубав ли е рифа?

п.п.Някой, който е в момента в Египет нека пусне една снимка на слънце, че тук изпукахме от студ, моля! Purple Heart
Това е любимият ми хотел в Шарм
Има невероятен подводен свят!!!
Четири собствени плажа/ като малки заливи/
Аква обувки не са нужни
Лодките с прозрачно дъно спират в там за наблюдение . Била съм и в Jaz fanara , но в Мьовенпик е много по- богат рифът
Но …. някои гости не са доволни от разнообразието на храната и също няма добра вечерна анимация
Надявам се за Нова година пак да сме там
Бих го определила като специален

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 11:16 от anind

# 425
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изненада в 6:30 тази сутрин.

За около 20 минути Joy
Северният бряг, между Ал Аламейн и Марса Матрух.
Сега е приятно хладно, само за разходки.
Първият истински дъжд за четири и половина години.

# 426
Някой бил ли е в "Mövenpick Sharm El Sheikh"?

Това е любимият ми хотел в Шарм
Има невероятен подводен свят!!!
Четири собствени плажа/ като малки заливи/
Аква обувки не са нужни
Лодките с прозрачно дъно спират в там за наблюдение . Била съм и в Jaz fanara , но в Мьовенпик е много по- богат рифът
Но …. някои гости не са доволни от разнообразието на храната и също няма добра вечерна анимация
Надявам се за Нова година пак да сме там
Бих го определила като специален

Еееееее! Супер си! Особено с информацията за рифа! Purple Heart
Храната не ни е драма, ядем за да оцеляваме и не сме фанатици на тази тема Simple Smile
Анимацията пък хич не ни притеснява - на близо има Манго Маркет и разходката до него ще ни забвлява Simple Smile

Благодаря ти!

# 427
С визите за Кайро на летището става за минута .
За миграционни карти искат по 5 долара , но предварително ги знаехме как изглеждат и си ги попълнихме бързо сами.
Бяхме в семейната част на хотел Клеопатра,  тази седмица се върнахме.

Морето има отлив ,който е до към следобед

# 428
  • Където морето целува небето...
И ние се завърнахме от Шарм Ел Шейх и вече мислим за следващата почивка там.
Огромно благодаря на Galactic Voyager за съдействието при избора на хотел (Pickalbatros Golf Beach Resort). Получихме точнo това, което търсихме като условия за шнорхелинг и същевременно зеленина, тишина и релакс.
Гигантски минус за Емералд, които със смяната на полета и закъсненията успяха вместо на 3.10 (първи ден от програмата) да ни настанят в хотела в 2 сутринта на 4.10.

# 429
Видях хубавите коментари за храната на Xanadu Makadi Bay. Някой има ли впечатления от плажа? Риф има ли?

Търся хотел задължително с хубава храна. Ще комбинираме с Кайро.

А ако трябва да избирам между Онекс тур и програма на Абакс кое е за предпочитане организационно? Датите и сумите са приблизително еднакви

# 430
Много ми е интересна концепцията с ранните записвания. За Турция и Тунис с ранно записване цената излиза значително по-ниска, отколкото примерно - месец преди почивката. За  Египет обаче е обратното. Пролетта запазихме за есента и сега цените са по -ниски. Сега запазихме за началото на април и цените ми се струват по-високи. Някой има ли сходни наблюдения.

# 431
От личният ми опит - до сега сме резервирали за Египет около месец преди тръгване.
Тази година имахме 4 опита за резервация, като третият хотел даже беше платен, но постоянно се оказваше, че места няма...
Все пак ще пътуваме след две седмици, но в хотел, който е четвърта опция.
Та си има смисъл, ако имате конкретен хотел избран, а явно много хора откриват плюсовете на Египет - климат, богатството на Червено море, близка дестинация. И не на последно място - цената.

# 432
  • Пловдив
Много ми е интересна концепцията с ранните записвания. За Турция и Тунис с ранно записване цената излиза значително по-ниска, отколкото примерно - месец преди почивката. За  Египет обаче е обратното. Пролетта запазихме за есента и сега цените са по -ниски. Сега запазихме за началото на април и цените ми се струват по-високи. Някой има ли сходни наблюдения.
Забелязала съм ,че единствено си струва да запазиш ранни резервации на седмицата на черен петък когато обикновенно всяка година някои оператори правят отстъпки .Или  за дати когато се събират повече почивни дни (около Великден или национални празници)или края на юни и началото на септември когато децата са във ваканция .За останалото време е рисковано да не се съберат нужният брой хора и нещо да се провали.

# 433
  • Beyond the Frontiers
Риск винаги има. Като всяко нещо в живота...
Цените са по-високи спрямо миналата година. За следващата на ранни горе долу същите.
В момента обаче виждам друго, места по хотелите няма...В чартъра да, избор от хотели - не.
Резервирам, отказват, резервирам, отказват...голяма мъка е.

# 434
  • Пловдив
Как да има места?Който веднъж е отишъл там отново се връща.Да не говорим ,че всички руснаци се насочиха на там.Отделно е пълно с италианци и англичани.За съжаление цените за догодина за нас ми се виждат завишени.
Очаквам Galactic да споделиш за новата дестинация където беше на оглед.

Общи условия

Активация на акаунт