Египет /Тема 18/

• 26 811
  • 427
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Някой ходил ли е на екскурзия от Шарм ел Шейх до Петра?
Заслужава ли си ?

# 421
  • Sofia
Аз гледах влогъри по темата. Много път е за един ден, но по пътя може и да си поспи човек и да събере сили. За себе си съм решила при следващото ходене в Египет да съчетая Шарм и Петра. То е ясно, че Йордания има много какво да предложи и най-добре отделно пътуване. Но на този етап не смятам да посещавам отделно Йордания, така че Шарм+Петра остава оптималният вариант да я посетим. За мен е по-добре тази комбинация отколкото Шарм и Кайро.

# 422
Заслужава ли си ?
Бил съм от Шарм ел шейх в Петра. Екскурзията я поръчахме на място от египетска фирма. Организацията беше добра. И все пак отиваш до Петра и по пътя разглеждаш Йордания, Акаба и пустинята. Мисля, че е добър избор, ако не желаете специално да отивате в Йордания за няколко дни. Какви са недостатъците. Много път. От Шарм се тръгва от нула часа и се връщаш в нула часа. Пътува се с рейс, после с ферибот и след това пак с рейс. На връщане същото. Минаваш общо 4 гранични проверки. Петра е впечатляваща. На границата преди качване на ферибота имах запомнящ момент. Носеф швейцарско ножче, което ми конфискуваха и подписвах протокол. Но когато се прибирахме, си го поисках обратно и за изненада, те ми го върнаха.

# 423
Заслужава ли си ?
Петра винаги си заслужава, но не за сметка на нощувка в Египет, знам ли... Аз съм бил Петра с кацане в Акаба (и в комбинация с разглеждане на цяла Йордания). Но да си плащаш за 7 нощувки в Египет и една от тях да минава в автобуса... не знам. Аз лично не бих. Йордания си е за отделно ходене, определено.

# 424
Някой бил ли е в "Mövenpick Sharm El Sheikh"?
Трябват ли ми аква обувки и хубав ли е рифа?

п.п.Някой, който е в момента в Египет нека пусне една снимка на слънце, че тук изпукахме от студ, моля! Purple Heart
Това е любимият ми хотел в Шарм
Има невероятен подводен свят!!!
Четири собствени плажа/ като малки заливи/
Аква обувки не са нужни
Лодките с прозрачно дъно спират в там за наблюдение . Била съм и в Jaz fanara , но в Мьовенпик е много по- богат рифът
Но …. някои гости не са доволни от разнообразието на храната и също няма добра вечерна анимация
Надявам се за Нова година пак да сме там
Бих го определила като специален

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 11:16 от anind

# 425
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изненада в 6:30 тази сутрин.

За около 20 минути Joy
Северният бряг, между Ал Аламейн и Марса Матрух.
Сега е приятно хладно, само за разходки.
Първият истински дъжд за четири и половина години.

# 426
Някой бил ли е в "Mövenpick Sharm El Sheikh"?

Това е любимият ми хотел в Шарм
Има невероятен подводен свят!!!
Четири собствени плажа/ като малки заливи/
Аква обувки не са нужни
Лодките с прозрачно дъно спират в там за наблюдение . Била съм и в Jaz fanara , но в Мьовенпик е много по- богат рифът
Но …. някои гости не са доволни от разнообразието на храната и също няма добра вечерна анимация
Надявам се за Нова година пак да сме там
Бих го определила като специален

Еееееее! Супер си! Особено с информацията за рифа! Purple Heart
Храната не ни е драма, ядем за да оцеляваме и не сме фанатици на тази тема Simple Smile
Анимацията пък хич не ни притеснява - на близо има Манго Маркет и разходката до него ще ни забвлява Simple Smile

Благодаря ти!

# 427
С визите за Кайро на летището става за минута .
За миграционни карти искат по 5 долара , но предварително ги знаехме как изглеждат и си ги попълнихме бързо сами.
Бяхме в семейната част на хотел Клеопатра,  тази седмица се върнахме.

Морето има отлив ,който е до към следобед

Общи условия

Активация на акаунт