1. Sierra El Sheikh
2. Sharm grand plaza resort
3. Albatros Sharm resort - by pickalbatros
4. Cleopatra luxury resort sharm
5. Hotel Novotel Sharm
6. Iberotel Palace
Както и съм разгледала най-обсъжданите jazz belvedere и mirabel, както и charmillion resort и reef oasis beach resort - въпросът ми по-скоро е кой е най-приятен от гледна точка на плаж, собствен риф за гмуркане и най-важното да няма отливи, защото идеята ни е изцяло за почивка, а не за обикаляне. Искаме да имаме море през целия ден, което да става за плуване. Изчетох всякакви мнения, но относно плажа и отливите не можах да открия много информация, ако имате такава ще съм благодарна. Разбира се ако имате и по-добри предложения в този ценови диапазон до 4000 лв. за двама ще се радвам да ги чуя. Както и ако имате мнения за хотелите, които съм избрала от към чистота и храна в хотела. Както и трябват ли ни задължително аква обувки? Много благодаря предварително!
Здравейте, ние в Септември бяхме в Cleopatra luxury resort sharm. Много добър хотел! Чистотата е максимална, постоянно се почистват общите части, всичко блести. Много персонал се грижи за хигиената. Ежедневно от сутринта пред вратата камериерите паркират една количка с препарати и консумативи и дебнат кога ще излезеш, за да почистят стаята. Чаршафите и хавлиите се сменяха всеки ден. Да ви кажа честно, за мен бе леко досадно даже
В единия ден закъсняха със смяната и тъкмо си отдъхнах, че днес чаршафите няма да се сменят и хоп в 17:00 ги смениха. А на сутринта в 8:00 отново зависнаха на вратата с нов комплект спално бельо за смяна....абе луда работа:) Все се карах с мъжа ми че ми е взел хавлията за баня от терасата, а се оказваше че са ми я прибрали за пране и са сложили нова в банята. Изобщо чистотата е 10 от 10. Вода зареждаха всеки ден в стаята. Храната в ресторанта е разнообразна, има тематични вечери. Понапълва се ресторанта, но винаги има места. Единствен минус от цялата почивка - в ресторанта напитките се поръчват на сервитьора и се бавят:) Има два ала карт ресторанти - италиански и морски. На плажния бар - пици, бургери, салати. Вечерната анимация им е слаба, но ние нямахме очаквания. На басейните и плажа има достатъчно шезлонги, ако евентуално се зачудиш къде да легнеш ти съдействат да ти пренесат шезлонга или чадъра и задължително ти сервират вода. От там нататък през целия ден обикалят сервитьори и си поръчваш напитки, които ти носят до шезлонга. Морето - има собствен риф и понтон. Самия вход в морето е смесен - има и пясък, но има и доста камъни. Има приливи и отливи - до обяд е до колене, а след обяд е малко над кръста. Аз понеже не умея да се гмуркам на рифа /където казаха е мн красиво/, си взех маска шнорхел и по цял ден си лежах по камъните, за да гледам рибите. Дори на плиткото има огромно разнообразие на биологични видове, уникално море с много цвят
. Правих подводни снимки и клипове. Ако отивате обаче да плувате, басейните са по-добрия вариант. Единия е с бар, за забавление, втория е за семейства с деца, третия Инфинити...безкраен наистина, той ми беше любимия. Върнахме се с много положителни емоции от там!