Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 656
  • 263
  •   1
Отговори
# 30
  • Melmak
Бях абсолвентка на 23 г., балът ни беше в Радисън тогава, 2016 г. Отидох с рокля от Ню Йоркър, която беше намалена от 100 лв на 30! Не беше нищо уау, но беше хубава, носих я и като гост на абитуриентски бал и сватба.
Платих си сама всичко, куверт в ресторанта, прическа си правих сама в нас, същия ден си бях и на работа. Работя от 20 годишна. На 22 започнах в корпорация, не съм искала нито пари от нашите, нито съм ходила на прически,  маникюри, солариуми и не знам какво! Абсолвентският бал беше по-хубав за мен, по-осъзнат, забавлявахме се искрено и с прекрасните ми колеги! Същото не мога да кажа за класа си!

# 31
Дори не бях с рокля.
Бях с един по- приличен панталон и корсет за 25 лв. (Бяха модерни тогава). Обувките също не бяха нещо специално, просто черни обувки с някакво подобие на ток. Всичко без корсета сън носила и по други поводи след това, поне докато ми ставаха. И дори ме беше яд, че съм го купила, а не си взех вместо него някоя риза, че и нея да мога да оползотворя.

# 32
  • Пловдив
Аз нямам никакъв спомен дали съм имала нещо като абсолвентски бал и дали съм ходила. Grinning

# 33
Не сме имали абсоловентска. На първата сесия на държавен изпит взеха 10 от около 100, на втората - септември взехме 7. После не знам кой кога, но със сигурност много не се дипломираха. Аз работя от трети курс, не ми е било важно събитие, а явно и на колегите.

# 34
На абсолвенския бал бях с един костюм от много хубава качествена коприна. Беше в изискан ресторант и си прекарахме много добре.

# 35
Преди 25 години все още се шиеше масово по поръчка и повечето ми съученички бяха с някакви такива измислици. Естествено масово черно и тук-там някое бордо ужасно или тъмно синьо. Наистина отвратителна цветова ограниченост. Сега са ми радост за очите ярките цветове, а виждам тази година се откроява петроленото.
Моята рокля беше от магазин на Витошка, но беше евтина - към 80 лв. нещо такова, но пък беше /за мен си/ най-красива и ефектна. Обувките и чантата бяха по-скъпи в съвкупност. Но аз съм перде и въобще не се впечатлявам от евтино и скъпо, а цялостна визия - от материята до пръстена.
Абсолвентски бал и да е имало и аз съм го проспала и нямам никакъв спомен.

# 36
Въпрос на самочувствие.
Беше преди доста вече години. Аз обичам да съм различна. Реших да си ушия роклята при майката на една колежка на майка ми. Бяха бедни години и жената бедстваше, но беше горда. Тя дори не беше шивачка, просто и беше хоби. Доста се изненада, първо отказа, после прие. И така. Купих си плат, нарисувах си модела. Изкарах си страхотно, на хубав човек, всичко му отива. Grinning  Суетна съм, но обичам да е, както на мен ми харесва.
Човек сам, като не се харесва, за какво му е другите да го харесват.

# 37
  • София
За абитуриентския и аз ходих на солариум. Пълна глупост, едвам потъмнях леко.
На абсолвентския заложих на малка черна рокля (до коляно всъщност), хубави обувки и един ефектен гердан за цвят. Беше далеч по-приятно от абитуриентския бал, а и по-лишено от изхвърляния.
На бала след 12 клас имаше и другата крайност - съученички дойдоха с едни ефирни рокли като за плаж и бяха много горди колко са над нещата.

# 38
Много съм съгласна с мнението на zavs - въпрос на самочувствие.
Който си се харесва и с по-евтино ще му е хубаво и ще си изкара добре.
Тези , които не се приемат добре сами себе си ( дори да твърдят обратното или да отричат ) , търсят скъпото, показното с цел да станат интересни, да се валидизират пред околните и така.
Особено важи това са абсолвенския бал, когато вече би трябвало да има човек повече разум в главата.

Сега се сещам за моя съученичка, която беше много популярна, хубаво момиче, не особено умна, но много харесвана. Появи се с едно рокле за 30 лева в бебешко розово с някакво воалче и обувки назаем. Имаха възможности родителите и, но тя не придаде особено значение на това и в последния момент от най-обикновен магазин си купила рокличка.
Ама то на хубаво момиче, каквото и да сложиш пак си е хубаво.
Тази рокличка едва изтрая 2 часа и почна да се разшива по страничния шев, а воалчето буквално се отдели от роклята в някакъв момент, обаче момичето си изкара добре и сега като гледам снимките изглежда страхотно. Кой друг е разбрал, че рокличката е от 30 лева?

# 39
Сега се сетих, че една от племенниците ми, която живее в София, завърши преди една-две години и в техния клас нямаше баровци (правили са бал, но никой не се е изхвърлял много- видях снимки), нито е правила голяма семейна сбирка, но това си е по нейно желание - май предпочете парите да се използват за следващото й образование (сега следва).

Просто не всеки го влече, изобщо не е задължително.

# 40
Моята рокля не беше чак пък много скъпа, но в никакъв случай не беше и евтина за времето си. Признавам си обаче, че като я избрах хич и не попитах за цената Heart Eyes Спомням си я с умиление - за пръв път в живота си облякох нещо, което усетих като истински лукс. Не можах да се позная като се видях в огледалото на пробната. От днешна гледна точка не съм вкарала в кой знае какъв разход родителите ми - обувки, чанта, фризьор, гримьор за първи път в живота ми (вторият път беше за сватбата), маникюр нямах. На маникюр за пръв път отидох като вече работещ човек.

За мен балът е официалният завършек на етап от живота и е хубаво да има някаква празничност. Това според мен няма как да стане съвсем без пари. Да съм жива и здрава, да доживея синът ми да порасне и да завърши училище, няма да правя на проблем сума, еквивалент на днешните 3000 лв. От там нагоре вече ще ми дойде прекалено Simple Smile В тези пари включвам облекло, куверт за ресторант и почерпка за гостите, които ще дойдат да го уважат вкъщи или на заведение, и малко украса (голям проблем ми е какво да правя с украсите след всеки повод, а ми е мъчно да ги изхвърлям).

# 41
  • София
Последна грижа ми е било да се интересувам на коя колко скъпа й е била роклята.
В крайна сметка всеки се простира според чергата си.

# 42
Като сме по темата - за абсолвенските балове с какво бяхте?
Мисля, че там вече разумът надделява или поне би трябвало.
Но гледах снимки на познати и ми направи впечатление, че и там сега са дълги рокли, прически. Имаше момичета и с рокли като за пилон, голотии. Все пак преподаватели там присъстват, родители. Странно ми е.
На моя  абсолвенски бал бях с костюм сако и панталон. Сакото беше полу-сако полу-риза, нищо повече специално не съм вземала.
Сега модата ли е друга?
Абсолвент си вече на 24-25 години, би трябвало мисленето да е друго.
То човек като няма късмет, няма.
Купих си много хубави неща за този бал. На абитуриентския бях с дълга рокля, не ми хареса и не ми стоеше добре, имах корем, ниска съм, но нали всички бяха с дълга, за това бях купила дълга. За абсолвентския си купих къса рокля с дълъг ръкав, защото беше зимно време.
Коронавирусът съсипа всичко, роклята си остана в гардероба, не празнувахме нищо.
А и като правеха купони, компанията на другите момичета казваха, че ще бъдат с дънки и тениски, а се появяваха с разкошен вид и с рокли. Ние им вярвахме и отивахме на купона с дънки и тениска.

# 43
Прясно от снощи - дъщеря ми беше абитуриентка с евтина рокля от 300 лв. Валя студен дъжд по време на цялата церемония и познайте на какво приличаха роклите на всички момичета. Нашата беше със шлейф, който подгизна от вода още първия час. Честно казано, въобще не личеше коя рокля е скъпа и коя евтина, а знам, че имаше такива и по 1000 лв. Всички бяха като мокри кокошки в крайна сметка. А, и презрамката се скъсала по някое време. Евтина или скъпа, тоя рокля се облича един единствен път. И ако се случи да вали като вчера, а през май често се случва, усилията и парите за скъпа рокля отиват по дяволите. Важното е децата да са щастливи и да си изкарат добре.

# 44
Прясно от снощи - дъщеря ми беше абитуриентка с евтина рокля от 300 лв. Валя студен дъжд по време на цялата церемония и познайте на какво приличаха роклите на всички момичета. Нашата беше със шлейф, който подгизна от вода още първия час. Честно казано, въобще не личеше коя рокля е скъпа и коя евтина, а знам, че имаше такива и по 1000 лв. Всички бяха като мокри кокошки в крайна сметка. А, и презрамката се скъсала по някое време. Евтина или скъпа, тоя рокля се облича един единствен път. И ако се случи да вали като вчера, а през май често се случва, усилията и парите за скъпа рокля отиват по дяволите. Важното е децата да са щастливи и да си изкарат добре.
За съжаление много случаи съм видяла със скъсани презрамки. Даже едната беше пак бая скъпа рокля.
Другото което, бях купила малко по-скъпа малка чантичка като украса и някоя позната беше казала за 1 път не си струва да даваш толкова пари.
Права била, сега ме вижда как се мъча, докато се опитвам да изкарвам някой лев.

Общи условия

Активация на акаунт