Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 643
  • 263
  •   1
Отговори
Преди 10 години бях на бала с рокля за 100 лв, което за мен си беше скъпо. Нямахме възможност и не намирах за толкова нужно да се обличам толкова скъпо. Нямах си и кавалер и това го намирах за ненужно.
Всички бяха с много скъпи рокли. Аз не знаех, че е толкова важно да се накичиш толкова. Даже на гримьор не съм ходила.
След бала осъзнах, че повечето хора вземат много насериазно нещата по темата. Всички казаха, че са много хубави на тези със скъпите рокли, мен дори не ме споменаха. След толкова минали години още мисля, че не ми е нужен толкова разкош. Обаче като гледам хората го възприемат много насериозно, това не мога да си го обясня.

# 1
Какво те интересуват другите? Аз бях с дадена на заем рокля, е и? Никои не ме е питал дали е моя роклята. Нито колко струва.
Имам приятелка, която дори не ходи на бала. Намери си работа. Ожени се и роди деца. Представи си без да е ходила на бал! Цената на роклята трябва ли да определя стойността ми като човек?
Спрете да гледате хората и да се комплексирате от чуждите възможности и избори. Гледайте си чергата и дългосрочните цели. За който е важна показнастта и може да си го позволи - чудесно. Който не може, не бива да дига краче да го подковат защото не е вол.

# 2
Моят бал беше почти преди 20 години (леле)!
Нямах впечатление да сме били със скъпи рокли.
Всички даже изглеждахме абсолютно нормално (сега като погледна снимките).

# 3
Чак не мога да повярвам, че след 10 години някой се вълнува с каква рокля е бил на бала.
Моята беше “евтина”, даже и къса и сакото ми беше на заем от съседката ни, която е голяма кипра.
След бала имахме много разходи, свързани с обучението ми и роклята ми беше последна грижа.
Моя съученичка беше с рокля “за над 1000 лв” и това преди кажи - речи 20 години. Наистина си личеше, че роклята е скъпа, но ѝ стоеше и страхотно. Тя още си е красавица и без роклята Sunglasses
Ние бяхме езикова паралелка, болшинството момичета и кавалер почти никоя нямаше, а момчетата ни от класа никоя не искаше Joy

# 4
  • София
Десет години са доста време за преодоляване на училищни комплекси.
И да, на бала моята рокля беше сред най-евтините, без нови бижута, грим и прическа. Не е нещо, което да си струва размислите 10 години по-късно в стил "гроздето е кисело".

# 5
Има деца, които не ходят на бала си и то не защото не могат да си го позволят.
Понеже търся в момента официална рокля за себе си и доста разглеждах, да си кажа мнението, че дори много скъпите рокли по нищо не се различават от тези на по-нормални цени. Отваряйки сайт на известна българска дизайнерка, без да споменавам име, все едно отворих  китайски сайт - същите модели, същите цветове, дължини, дантелки, перушинки. 1 към 1.
Само цената е различна с разлика от няколко стотин до няколко хиляди.
Вчера гледах и абитуриенти и да ви кажа честно, не си личеше коя рокля е за 5000, която за 500, коя за 150.

Моя приятелка отиде на бал с рокля от НМ за 100 лева и беше страхотна, най-красивата от випуска си.
Моята рокля пък дори беше шита по поръчка, майка ми така се беше амбицирала. Но и до ден днешен аз не я харесвам тази рокля и не смятам, че си заслужава грижите, нервите и парите.
Вече е много лесно, може да се поръча онлайн рокля, която дори ви я шият по ваши размери и понеже е от чужбина има там някакво мито, но може да се каже, че до към 300 лева ще излезе всичко и роклята ще е уникална, няма да има втора такава и ще е точно по мярка и ще е много хубава.
Все пак говорим за рокля, която ще се носи няколко часа, да не забравяме това.

# 6
Аз бях с рокля за 100 лева (това преди цяла вечност), а всички казваха че е най-стилна и ефектна.Имаше тогава скъпи, кичозни рокли. С обръчи, страшна работа.

# 7
Честно казано, ако днес съм абитуриентка бих поръчала от китайски сайт и с остатъка бих си направила кратка екскурзия с приятелки или гаджето, ако е налично.

# 8
Всичко е до приоритети.
Важното е , че ти за себе си знаеш, че си направила правилния избор.
И семействата, които взимат пари на заем за да направят баловете и те смятат че са направили правилния избор...

# 9
Моят бал беше преди много години. Роклята ми беше хубава и скъпа. Така прецениха родителите ми и аз съм им благодарна. Дъщеря ми си избра нещо средна ръка, аз само платих. Ама те баловете в Германия не са като в България. Не мисля, че е важно колко струва роклята.

# 10
Това, че из медиите и социалните мрежи се набляга на тези момичета, които пръскат луди пари за рокли, не значи , че всички го правят. Просто маркетингов трик , за да си пръскаш парите за глупости. Много момичета са с евтини рокли на бала си. Има и много хубави рокли втора употреба.

# 11
Ами ето причина сега да си купите скъпа булчинска рокля 😄. Това в кръга на шегата. Важното е, че сте имали бал, роднини, приятели, които са с Вас. С годините споделените мигове с любимите хора остават най-важното.
Ще постигнете много и някой ден ще гледате с усмивка на това.

# 12
  • Пловдив
На роклята пише ли и колко струва, че такъв зор дали е евтина? Важното е как изглежда. Ако не изглежда "евтино" в оня смисъл (нискокачествено), значи става.

Цитат
Не им ли махате етикетите преди да се облечете?
А, точно. Цялата тая драма "всички държат на лъскаво и скъпо, а аз..." ми се вижда измислена.

На въпроса - моята рокля през 1993 г. беше шита по поръчка и ушиването и струваше 800 тогавашни лева. За плата не знам, но беше памучно кадифе. Повече не съм я обличала. Сега не бих избрала такава, но това винаги го има. Не бях хубава и не са ми казвали, че съм хубава. Шивачката, съседка от квартала, даже ми каза: "обичаш да си хапваш", нищо, че тя самата и двете и дъщери, малко по-малки от мен, бяха също кръглички. Не съм ходила на гримьор, ходих на фризьор само за да ме подстриже. Като обобщение - роклята ми струваше немалко пари за тогава, но да съм получила комплименти - не съм. Grinning

Между другото, бях 64 кг при ръст 169 и да, на фона на другите си бях дебела. Сега е на гости приятелче на щерката, няколко месеца по-малко от нея - то на 10 точно, тя на 10 и половина. Претеглиха се заедно и обявиха, че са точно сто килограма. От тях щерката е 36. Другото дете е едро и по-високо от нея, но не е достигнало моя ръст.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 12:30 от Магдена

# 13
Моята беше евтина, но много си я харесах. Беше точно каквото търсех. Имах съученичка със скъпа доста рокля, която и до ден днешен като гледам снимките ми грознее(роклята).

# 14
Прекалено много се влияеш от хорското мнение. Всичките ти теми се такива. Вероятно и хората около теб са причина. Нито преди повече от 25 години, нито сега ме интересува мен и хората около мен кой за колко пари е облечен.
И тогава си имаше момичета със скъпи рокли, шити по поръчка, грим и фризьор. Купих си рокля и обувки, които можех да нося и след това. Роклята спрях да я нося, че ѝ избеля цвета. Грим, прическа, букет … всичко си направих сама. Закараха ме нашите с нашата обикновена кола. И тогава имаше коментари кой как изглежда.
Сега след толкова години бих направила същото.
Работя усилено по отношението и възпитанието към детето ми за да може 10 години след бала си никога да не си задава въпроси за цената на роклята.
Успокой се, момиче. Бъди себе си, всички останали вече ги има.

Общи условия

Активация на акаунт