СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 902
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Ако някой има възможност, може ли да качи в пощата или да ми прати на лично последните 2–3 ПИ по бел от Регалия? Благодаря предварително!

# 211
Децата вече получиха сл.бележки при нас:)

# 212

Продължавам да се чудя ще надгради ли двете пробни матури, той не споделя много какво му е в главата....
Какво значи да надгради на пробните матури?

# 213
На някои места ги дават в последния момент, за да не ги загубят.

# 214
  • София
Децата вече получиха сл.бележки при нас:)
Не мисля, че тези са окончателните. Те и в 12клас им раздаваха на 2 пъти. До днес или утре е срокът да се подаде заявление за явяване на проверка на способностите по ИИ, музика, спорт. После правят разпределение на тези деца по зали и училища (за разлика от БЕЛ и МАТ не са в собственото на тези изпити) и това също се отразява в служебната бележка. Изписват за всяко явяване дата, час, училище, зала.

Имам една молба - ако има някой с дете посещавало учебен център Милениум в София дали може да ми пише на ЛС. Бих искала да попитам нещо за графика на занятията. Говорих на място, но всички детайли ще са ясни чак август и ми е малко късно организационно.

# 215
  • София
Здравейте, мислех, че ще се справя без форума с пустото кандидатстване, но седмокласникът изобщо не ме улеснява - няма идея нито какво, нито къде иска да учи...
Имам един конкретен въпрос преди да ида да чета темата отначало - има ли някъде списък с училища, които са на едносменен режим?

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 15:12 от Jackobiana

# 216
Миналата година сме получили на 12.06 бележките с изх.номер. С таблица с описано място за явяване плюс номер на стая.

# 217
Здравейте, мислех, че ще се справя без форума с пустото кандидатстване, но седмокласникът изобщо не ме улеснява - няма идея нито какво, нито къде иска да учи...
Имам един конкретен въпрос преди да ида да чета темата отначало - има ли някъде списък с училища, които са на еднисменен режим?

Единственото, за което се сещам е платформата за достъп до обществена информация като вариант за искане на такава. Не знам да има някъде такъв списък към момента.

# 218
  • София
Миналата седмица бях на обща родителска среща за всичките 7ми класове. Казаха, че служебните бележки ще ги раздават буквално няколко дни преди изпитите.
Директорът обърна специално внимание на това как и къде се сгъват и запечатват листите от матурата. Каза, че ако не са прибрани в правилните пликове, няма как да се зачете резултатът на детето. Всичко това трябвало да го прави всеки ученик.
Малко притеснително ми звучи и се надявам децата да се справят. Надявам се и квесторите да помагат.

# 219
Видях в указанията, че за професионалните паралелки трябва медицинско. Кога се изисква и прикача и, ако желанието е по-надолу, задължително ли е да се качи такова при подреждането на желанията или как става точно......?

Видях сега, че може при записването да се предоставя, така че явно не е задължително.

# 220
  • София
Прикачва се при подаване на заявлението за участие в класирането, но може да се представи и чак при записването.

# 221
Прикача се при подаване на заявлението за участие в класирането, но може да се представи и чак при записването.

Аз го разбирам, че подреждам и пускам заявлението, а, ако приемат детето точно тази паралелка, мога да го представя при записването.

За всички професионални паралелки ли важи или има някакъв списък?

# 222
  • София
Да, не е задължително да се прикачи, но трябва да се представи при записването. За всички професионални паралелки важи. Дори и такива в НТБГ например.

# 223
Големият ми син представи медицинско, когато се записваше в училището. Не ми е ясно как може да се прикачи при класирането, а доколкото знам, не е и нужно.

# 224
  • София
Може да се прикачи при подаване на заявлението, предвидено е в самата платформа. До преди няколко години даже беше задължително да се прикачи, иначе не можеше да се участва в класирането за професионални паралелки. Сега вече може да се представи направо при записването.

Общи условия

Активация на акаунт