СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 948
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Явно осем са с нпмг. Добре, шест на шест. Да приемат в пети клас четири или пет и да оставят един или два класа за външни деца с отделен изпит. Така ще е справедливо, според мен.

Отделно не разбирам какво и е специализираното на математиката, за музика да, балет ок, но математика?

# 76
Здравейте! Бихте ли ми казали при балообразуването след 7-ми клас оценката по балообр. предмет от 7- ми клас ли се взема, или осреднена от 5,6 и 7-ми клас?

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 14:28 от smyrfieta

# 77
От 7 клас

# 78
В последните три години задачата е била за преразказ от името на неутрален разказвач. При тази задача проблем е глаголното време - трябва да бъде сегашно, а много деца пишат в минало свършено време.

# 79
Според мен първо трбява да се подобри драстично преподаването и възможностите за учене на математика и едва тогава да се ограничава прием. Не е добре да се ограничава приемът в четвърти клас, дори и да не се класират след седми клас, тези три години усилено учене на мат, са голямо предимство за децата.

# 80
Явно осем са с нпмг. Добре, шест на шест. Да приемат в пети клас четири или пет и да оставят един или два класа за външни деца с отделен изпит. Така ще е справедливо, според мен.

Отделно не разбирам какво и е специализираното на математиката, за музика да, балет ок, но математика?

Съгласна съм, че трябва да се промени пропорцията на класовете. За мен има и друг проблем. В момента от 5-ти клас влизат главно момчета, класовете са с около 20 момчета и 5-6 момичета. След 7-ми клас пропорциите малко се коригират, защото влизат момичета ( благодарение на БЕЛ ), за сметка на отпаднали момчета. За мен това е добре, въпреки че няма квоти, се е намерил баланс, който е важен за средата, в която растат децата. С новите промените, МГ- тата ще станат почти само класове от момчета. Малкото влезли момичета от 5-ти клас, не е ясно дали ще останат след 7-ми, а на тяхно място ще дойдат още момчета ( заради трудния изпит, който ще трябва да се държи за малкото освободени места). Разбира се, момичетата при това положение ще вдигнат още повече бала на езиковите гимназии, които са на квотен принцип и разликата в баловете между двата пола ще стане не 20т, а поне 30-40т. Абе с две думи, момичетата ще бъдат яко прецакани за елитните гимназии, а МГ-тата ще станат мъжко царство.

# 81
Всичко това няма да се случи на вашия набор. Vache ми намекна, че да се пише за шестокласници е офф-топик, вие последните страници само промените обсъждате, на мен ми е важно и интересно и ви чета с кеф, но реално погледнато това не ви засяга 🤣

# 82
Всичко това няма да се случи на вашия набор. Vache ми намекна, че да се пише за шестокласници е офф-топик, вие последните страници само промените обсъждате, на мен ми е важно и интересно и ви чета с кеф, но реално погледнато това не ви засяга 🤣

Като имаш и по-малка дъщеря, те засяга. Даже ти става някак гадно, че едното дете ще е прецакано и няма да има същите условия на кандидатстване като другото. Но да, фокусът на групата е друг и повечето хора наистина не ги засяга.

# 83
Няма лошо, който го интересува нашия набор, да чете. Все пак всяка година седмокласната тема е най-активната. Но, да, измества се фокусът и повечето пропускаме доста страници с неща, които не засягат пряко децата ни.

# 84
  • here and now
Изпуснала съм всички теми тази година...
Искам да попитам как става кандидатстването след 7-ми клас, присъствено или онлайн?
Попрегледах първа страница, видях графика, но отговор на въпроса си не открих.
Благодаря предварително.

# 85
В смисъл подреждането на желания ли?

Става онлайн.

Само участието във второ класиране се заявява лично в училището, в което детето е прието на първо класиране. И, разбира се, записването.

# 86
  • here and now
Благодаря. А детето трябва ли лично да присъства или може родител да я свърши тази работа?

# 87
Ако детето няма 14, само родител е достатъчно. До 14 са недееспособни и не могат да правят волеизявления, те нямат никаква стойност. Ако детето има 14, трябва да присъства и то (по принцип).
Благодаря. А детето трябва ли лично да присъства или може родител да я свърши тази работа?

# 88
  • here and now
А какви са вариантите да не присъства?
Очертава ѝ се ходене в чужбина за 2 месеца и не иска да го пропусне.

# 89
Доколкото помня от миналогодишната тема, зависи от приемащите в училището -гнездо, но ако няма 14, никой не може да ви задължи да присъства, тъй като родителят прави всички действия и волеизявления от името на детето, то няма право, в смисъл нямат стойност неговите волеизявления. На 14 вече е ограничено дееспособно и мисля, че трябва и неговото съгласие.

Общи условия

Активация на акаунт