СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 24 009
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Пише и паспорт, ако има.

# 136
Да, всеки учител си гледа предмета и не им дреме особено, че децата започват да изпушват точно когато не трябва.
Поради тази причина, за да съхраня все пак психиката на детето, му казах, да се фокусира над БЕЛ и МАТ.
Имаше една драма с химията и изпитвания и контролни и зъбене от страна на учителката, че ще му остави 4. Викам му: "Чудо голямо. Айде малко по-спокойно. Да пише каквото ще."  Някак си отдъхна.
То направо ще се разболее човек от толкова стрес и напрежение.
Че чак и по музика - проект!Ами няма да го прави и точка.
И аз искам да е свършо вече всичко.

# 137
  • ту тук, ту там
Има, не са го искали, не сме представяли.

# 138
На нас го искаха паспорта. Ако така или иначе детето има, нека да се вземе, че да не стават излишни спорове....

# 139
Може, ако кандидатствате в две различни области. В едната да се запишете, а в другата да играете за предно класиране.
Има въпрос? Ако на 1 класиране дете не е прието никъде на 2 го приемат ,не по първо желание, записваме и подаваме молба за 3 или ако искаме за 3 не се пази мястото от 2?
Ако на 1  класиране е прието  и подадена молба за 2 ,а искаме да чакаме 3 знам че не се пази място.
Малко объркано дано  ме разберете. Да минават тези матури ,че вече ми идва в повече .

Попълваме желания.
Приемат ни според тях на първо класиране: може да се запишем или да участване на второ класиране за по-предните желания.
Не ни приемат на първо класиране: автоматично участваме на второ.

Не сме доволни от второ класиране или не сме приети на второ: кандидатстваме за трето класиране. Редим наново желания според наличните свободни места, останали след второ класиране.
По този повод защо разбрах, че може да се запишеш на 1класиране И да участваш на 2ро.

# 140
milenaka, не съм сигурна,че е точно декларация или е някакво заявление, но се подава май в училището, в което си приет на първо класиране.
При нас и по математика не са взели целия материал. Но са им заявили, че ще ги оформят сред като излязат резултатите от НВО. Честно казано вече нямам сили да се разправям.

# 141
  • София
А ако не си приет на първо класиране, автоматично продължаваш на второ без декларация/заявление, така ли? Всъщност при такъв вариант не правиш нищо, защото преди второто даже и желанията не могат да сменят, нали така?

# 142
Че те ще излязат, когато вече трябва да са оформени. Ако не се лъжа на 1 юли.

# 143
  • Бургас

Нашите са на "По жицата" и приключват с материала по литература, по български и математика започват преговор. Днес мина класното по математика, другата седмица е по БЕЛ.

# 144
  • София
За участие във второ класиране се подава заявление в училището, в което детето е прието на първо класиране. Ако не е прието никъде на първо класиране - статус "некласиран кандидат"  нищо не се прави, участва автоматично на второ класиране.
На трето/четвърто класиране могат да участват само кандидати, които не са записани в нито едно училище по ДПП /незаписани изобщо или записани, но отписали се преди подаване на заявлението за трето/четвърто класиране/.

# 145
milenaka, не съм сигурна,че е точно декларация или е някакво заявление, но се подава май в училището, в което си приет на първо класиране.
При нас и по математика не са взели целия материал. Но са им заявили, че ще ги оформят сред като излязат резултатите от НВО. Честно казано вече нямам сили да се разправям.

Само се заяждат с децата. Знам, че доскоро е било практика, но сега резултатите излизат късно. И може би е по-добре. Познато дете - отличник, беше с 39С на матурата по мат и заради резултата си на НВО, получи и ниска оценка за срока. При все многото шестици.

# 146
https://most-learning.net/moodle/file.php?file=%2F46%2FKand.v_8k … mneva_2025.05.pdf

Тук е описано всичко за кандидатстването...

При нас не е взет целият материал също...

Почват с класни и контролни, напрежението расте, резултатите от пробните при нас не са това, което ни се иска...но каквото, такова...

Днес правих сравнение за бала на някои паралелки, че четох и инфото за класирането...Скок с по 10-15-24 т ( между мин. баловете 2023/2024., говоря  за елитните. Отивам да гледам за останалите:blush:

Допълвам: това да чакаш резултати от НВО и да оформяш ученик е абсурдно. Та нали оценката от училище вкл. общото представяне за цялата година. Много нечестно е това.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 16:30 от Compass

# 147
Яз съм наясно, даже в РУО-то съм се консултирала. Но те упорито продължават да говорят глупости на децата и да ги стресират. А факта, че може да не вземат целия материал остава на заден план. По нито един от трите предмета не са взели още всичко, имат 1 урок  по БЕ, две произведения по литература, а по математика са взели признаци на успоредник.

# 148
Класните по БЕЛ и МАТ минаха...ядосва се, че по БЕЛ има 5- ми той и на ПИ не изкарва по 100т., та оценката поне е реална. Надявам се да не остане с 5 за годината, текущо се справя чудесно.
И аз съм му казала да е фокусиран върху БЕЛ и МАТ. Слава Богу при нас са много разбрани и не ги тормозят. "По жътва" не са взели още, уж го чел, но го бил забравил...и го бъркал с "По жицата"- теза на ПИ по БЕЛ...е, аз как да съм спокойна, че на НВО няма да му изскочат всички произведения от главата...Пффф...

# 149

Общи условия

Активация на акаунт