СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 917
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Счупената ръка не е основание за допускане до допълнителната дата. Само болничен престой, карантина и изолация са.

# 256
  • ту тук, ту там
А ако е счупена водещата ръка? Очаква се да пише с другата ли? Ох, дано не ми се налага да разбирам! 🙏
Съжалявам за пострадалото дете, дано се възстанови бързо и да отминат всички притеснения! 🤗

# 257
  • софия
Питахме за олекотен. Казаха, че счупването на китката на позволява. То и този гипс не е такъв проблем, ама психически много ни натежа ситуацията. Сега си говорим, че дясната ръка и главата ( защото е ударил и главата си и имахме консултация за нея) са наред, така че е малкия дявол и продължаваме напред. Благодаря ви за подкрепата!

# 258
  • София
А ако е счупена водещата ръка? Очаква се да пише с другата ли? Ох, дано не ми се налага да разбирам! 🙏

Резонни въпроси, но основанията за втора дата са лимитивно и изчерпателно изброени в наредбата и счупен крайник не е сред тях, освен ако има хоспитализиране по време на НВО.

# 259
alessundri, неприятно, но го успокой младежа, че наистина е малкия дявол и не е от значение за изпита. Малко по-трудно ще му е, но ще се справи. Бързо да се възстановява и успех на изпитите. Предвиди му удобни дрехи, за да се справя с една ръка.
И както винаги тук повтарям да са живи и здрави децата, това е само училище. Важно е, но има и по-важни неща в живота.

# 260
https://ruo-ruse.bg/wp-content/uploads/2024/05/2.1.-%D0%B8%D0%BD … 92%D0%9E-2024.pdf

Това е инструктажът за учениците, има и за квестори - публикувани са навсякъде. Може да го прочетете на децата, чете се и в стаята в деня на НВО, предполагам и в училище преди това им се обяснява. Има видеа как минава изпитът. Не се притеснявайте Simple Smile

# 261
alessundri, мен ме стегна главата като прочетох какво ви се е случило, та мога да си представя в какъв шок и ступор сте били. Малкото дяволче е, щом не пише с тази ръка. До матурите ще свикне с гипса и няма да му представлява голям дискомфорт. Пожелавам бързо и пълно възстановяване!

Моята дъщеря имаше няколко проекта за предаване тази седмица + тест по физика + класно по БЕЛ, а днес и по МАТ. Държи се , действа по план. Мечтаем си всичко да мине успешно и да си отдъхнем.
В Понеделник стиснете едни палчета за малката ми дъщеричка Two Hearts

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 10:01 от rose_tattoo

# 262
Това медицинско е поредната никому ненужна формалност, направена да разходи хората и да събере такси. Не знам да са върнали някого, заради лошо медицинско, едва ли някой го и чете, освен, че и не би могъл да го разчете даже и да иска.

Какво представлява медицинското?

# 263
Преди няколко години моята малката скочи от един клон на едно дърво и си счупи свода на стъпалото. В Пирогов тогава ми предложиха да платя 200 лв за пластмасов гипс, лек, който да се носи с една обувка или да и сложат обикновен, който беше много тежък, завършващ с една черна гума като копито. Предупредиха ме, че с копитото ще бъде почти обездвижена за 25 дни.
Аз платих парите, сложиха лекия, прибрахме се и на следващия ден тя тичаше с гипса и го счупи. Върнахме се в Пирогов, гипсираха я наново, докторът го намота дебело, но след седмица Магарето пак счупи гипса и аз се вбесих, взех алуминиево тиксо и го намотах около пукнатината. После я дебнех да не завира моливи вътре да се почесва, да не се възпали. Не издържахме до 25 ден, отидохме да го свалим на 20-я, докторът се съгласи, но не можа да среже тиксото, толкова яко го бях намотала. Извика един санитар, аз държах детето де не мърда, а те размотаваха тиксото. Казаха ни тогава, че не искат да им се появяваме повече.
Тогава останах с впечатлението, че този пластмасовият гипс е по-чуплив и е за ръце по-подходящ, отколкото за крака.

# 264
Май е време да се заключат колелета, кънки, тротинетки и др. подобни по тавани и мазета.

Какви спомени ми върна това? Хахаха
Когато аз се подготвях да кандидатствам след 7. клас (преди мноооого години) и майка ми реши да ме изгони от нас малко да се разсеям. Извади ме пред вратата на апартамента и я хлопна зад мен. И започвам аз отвън да се моля поне нещо да ми даде, кънките примерно. Отваря се леко вратата и през процепа долитат само едни гуменки и ми викат иззад вратата: Точно преди изпита с кънки, само през трупа ми! Satisfied Satisfied Satisfied

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 13:27 от TheFuture

# 265
Когато подаваме заявление за участие в тестване на способностите, трябва ли да получим входящ номер за това заявление и ако - да, от кого? Притесняваме, че училището на сина ми, няма да си свършат работата, а паралелката, която ще ние първо желание, задължително изисква да се яви и на такъв изпит. Как мога да разбера, дали изобщо е подадено това заявление, защото в местното РУО ми отговориха, че "В служебна бележка за явяване се отбелязват всички изпити на които трябва да се яви синът Ви. Тя е изведена и подписана от директора и се  получава от училището , малко преди изпитите.". В същото време обаче, срока за подаване на въпросната бележка е до днес и някак на ми се струва логично да разбера два дни преди евентуалната дата, че някой не си е свършил работата и да не знам как да реагирам.

# 266
  • София
Когато подаваме заявление за участие в тестване на способностите, трябва ли да получим входящ номер за това заявление и ако - да, от кого? Притесняваме, че училището на сина ми, няма да си свършат работата, а паралелката, която ще ние първо желание, задължително изисква да се яви и на такъв изпит. Как мога да разбера, дали изобщо е подадено това заявление, защото в местното РУО ми отговориха, че "В служебна бележка за явяване се отбелязват всички изпити на които трябва да се яви синът Ви. Тя е изведена и подписана от директора и се  получава от училището , малко преди изпитите.". В същото време обаче, срока за подаване на въпросната бележка е до днес и някак на ми се струва логично да разбера два дни преди евентуалната дата, че някой не си е свършил работата и да не знам как да реагирам.

Когато прочета подобно нещо, се разтрепервам, защото се боря с училището на сина ми за какво ли не вече 3 години...

Отидете днес на място в училище и си искайте копие на заявлението с входящ номер на него, дали ще го подадат към РУО няма да разберете днес, но ще може да проверите другата седмица и ще можете да докажете, че сте го подали в срок. Успех 🍀

# 267

Когато прочета подобно нещо, се разтрепервам, защото се боря с училището на сина ми за какво ли не вече 3 години...

Отидете днес на място в училище и си искайте копие на заявлението с входящ номер на него, дали ще го подадат към РУО няма да разберете днес, но ще може да проверите другата седмица и ще можете да докажете, че сте го подали в срок. Успех 🍀

За съжаление не мога да излизам от работа, но и синът ми ходи вчера при секретаря в училището си, за да го иска, но там му казали, че те ще подадат заявлението и така то щяло да получи входящ номер. От това разбирам, че явно РУО ще сложат входящ номер, а не училището. Обаче по този начин аз няма как да имам доказателство, че изобщо е подадено. Пък нашето училище от типа, които виждам, че сте споменавали някъде по-назад, което умишлено пише по-ниски оценки, за да задържи семокласниците си и за осми клас при тях. Та затова така се притеснявам, защото не съм убедена, че ще си свършат работата.

# 268
Здравейте, искам да пожелая още малко търпение и упорита работа на кандидатстващите. Сигурна съм, че скоро всички ще има с какво да се похвалите тук Simple Smile
Тъй като аз следващата година (а времето ще мине неусетно) ще съм на ваше място, бих искала да помоля за съвет и препоръка. Кои помагала, които използваха децата ви смятате за най-полезни? В момента има Панаир на книгата и бих искал да закупя някои от тях. Благодаря на всички и успех на децата!

# 269
  • София
В предишната тема има много помагала. Ако помня правилно и в темата преди нея. Всъщност, в доста теми са коментирани. В тази тема в момента се печем на друг огън.

Общи условия

Активация на акаунт