Тоскана, Италия /Тема 3/

• 3 479
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
И аз се бях подготвила за страшни жеги през юли, а и в темата имаше няколко такива поста за зверски юлски жеги и припадащи хора, но всъщност, докато сме били във Флоренция, в България е било по-топло.

# 61
Ние бяхме през юли и не бих казала,че жегите бяха нетърпими,а и аз съм с ниско кръвно.В Рим също преди години също бяхме през юли и тогава ми се стори много по жега,но там е по на юг.В Пловдив жегите са по неприятни,поне за мен(и аз съм пловдивчанка),та не го мисли толкова.Ние също бяхме с детето и с обществен транспорт и успяхме да видим освен Флоренция и Сиена и Пиза,но според нас Флоренция е толкова интересна,че не ни стигнаха трите нощувки там.
В интерес на истината и аз не разбирам по каква причина жегите тук не ми понасят, а в същото време ако съм край морето, дори и с високи температури, съм доста по-енергична и сякаш ми няма нищо..
Да, мисля да си го планираме, пък каквотакова. Иначе в Рим бяхме на 40 градуса, през август и за мен беше ужасно..но най-тежко ми понесоха температури от по 43 в Севиля, точно по същото време..
Флоренция (минимума и е 3 дни) и Сиена също е разкошна, но Сан Джимияно е моето скрито съкровище. Сега искам да видим по-малки градчета, селца, като Монталчино, Монтепулчано,Арецо...и т.н
Миналата година с кемпера минахме през някои но не успявахме да спрем на доста, с ограничено време/

# 62
Здравейте 🙂 ,
планирам престой във Флоренция и много ми се иска да направя еднодневна разходка до Сиена и Сан Джиминяно. Интересува ме дали някой е пробвал да стигне дотам без кола под наем – примерно с автобус или комбинация влак + автобус.
Възможно ли е да се обхванат и двете места в рамките на деня и доколко е удобно? Ще се радвам, ако споделите личен опит или съвети 🙂🙏

# 63
  • София
Удобно е, повечето сме го правили.
Влак Флоренция - Поджибонси и оттам има автобус 130 за Сан Джиминяно. Със същия автобус от Сан Джиминяно в обратната посока към Сиена ( може директно , може и аналогично да се слезе на гарата в Поджибонси и оттам влак до Сиена ). От Сиена влак до Флоренция.

# 64
Едно въпросче..
Дали има шанс да попадна на нещо интересно от такъв сайт? Или на място да се ориентираме?
Ще пътуваме с кемпер, но искаме да отседнем за някой ден на подобно място и да се потопим в истинската Тоскана.
Понеже не мога да планирам ден и чак, кога ще стигнем до там, искам да букна както се казва ден,два преди да пристигнем. Разглеждах в букинг, но там цените за много високи.
https://en.agriturismo.it

# 65
Здравейте! Бих искала да попитам някой, който е пътувал с нощния полет от София до Пиза /23:45/, дали може да сподели как се е справил с придвижването и късното настаняване в приличен хотел /в града или до летището/, ако нощувката е била само една, с цел на следващия ден да се придвижи към Флоренция? Четох, че PisaMover, през летния период, работи до 01:00 през нощта и превозва до централна гара и че може да се ползва Radio taxi, но с предварителна заявка, иначе не е съвсем сигурно. Освен това в Booking трудно намирам места за отсядане, които приемат пътуващи толкова късно, заради което се колебая дали си заслужава изобщо резервирането на късен полет. Благодаря на отзовалите се!

# 66
Здравейте! Бих искала да попитам някой, който е пътувал с нощния полет от София до Пиза /23:45/, дали може да сподели как се е справил с придвижването и късното настаняване в приличен хотел /в града или до летището/, ако нощувката е била само една, с цел на следващия ден да се придвижи към Флоренция? Четох, че PisaMover, през летния период, работи до 01:00 през нощта и превозва до централна гара и че може да се ползва Radio taxi, но с предварителна заявка, иначе не е съвсем сигурно. Освен това в Booking трудно намирам места за отсядане, които приемат пътуващи толкова късно, заради което се колебая дали си заслужава изобщо резервирането на късен полет. Благодаря на отзовалите се!
Аз пътувах с майка ми юли месец с късния полет. Освен всичко друго, полетът закъсня с излитането с около час, което допълнително ни забави. Щом кацнахме на летището в Пиза веднага излязохме навън вляво от изхода и застанахме на спирката на такситата. Общо взето идваха на конвейер буквално едно след друго, имаше много чакащи пътници. Успях да хвана едно и директно ни закара до адреса, в центъра на града. Взе ми 20 евро, може и да е скъпо, обаче в този късен час хич не ми се разправяше с Pisamover. Иначе предварително се бях уговорила с хазяйката,  че ще пристигнем късно през нощта. Нямаше проблем, ключът си беше оставен на уговореното място и си влязохме.
Още когато таксито ни закара до квартирата, директно попитах за резервация за пътя на връщане, тъй като тогава трябваше да гоним ранния полет сутринта. Шофьора ми даде визитка и ми каза да се обадя от предния ден, за да се уговорим за часа, в който таксито да ни чака. Никакви проблеми не съм имала, всички бяха изключително мили и отзивчиви.
Ако имате още въпроси, питайте, ако мога, ще помагам.
Хубаво изкарване ви желая!

# 67
florin4eto, много Ви благодаря за подробния отговор и за ценните съвети!

# 68
Здравейте и от мен! Догодина през лятото сме решили да направим едно пътешествие из Тоскана (имаме и повод - 15г брак) и започвам отрано проучванията. Пътували сме из Италия, но все служебно. И тъй като трябва да имам отправна точка, въпросът ми е - самолет и рент а Кар или тръгваме оттук с нашата кола ( с преспиване по пътя - къде?), вие как мислите? Плюсове, минуси? Времето няма да ни притиска - ще имаме две седмици, може и повече. Двама шофьори сме и един тийнейджър. Ще се върна да прочета и предишните теми.

# 69
Здравейте и от мен! Догодина през лятото сме решили да направим едно пътешествие из Тоскана (имаме и повод - 15г брак) и започвам отрано проучванията. Пътували сме из Италия, но все служебно. И тъй като трябва да имам отправна точка, въпросът ми е - самолет и рент а Кар или тръгваме оттук с нашата кола ( с преспиване по пътя - къде?), вие как мислите? Плюсове, минуси? Времето няма да ни притиска - ще имаме две седмици, може и повече. Двама шофьори сме и един тийнейджър. Ще се върна да прочета и предишните теми.

Разбира се, че рента кар и самолет.
Каква е идеята да блъскате толкова път със собствената кола?

# 70
Ами няма да се занимавам със застраховки и депозити на рент а кара и да й треперя да не я одраска някой от нас някъде. И няма да сме ограничени откъм багаж като пропуснем самолета. Евентуално да разгледаме нещо още по пътя…

# 71
Ами няма да се занимавам със застраховки и депозити на рент а кара и да й треперя да не я одраска някой от нас някъде. И няма да сме ограничени откъм багаж като пропуснем самолета. Евентуално да разгледаме нещо още по пътя…

Aми то затова е застраховката Simple Smile
За да не й треперим на колата.
За мен колата е средство. Не бих губила дни в пътуване вместо да разгледам нещо смислено.
Реално по пътя - ще гледаме нещо за което не се отклоняваме много и което не отнема много време.

Ние редовно ползваме рента а кар - където и да пътуваме. Това е варианта реално да използваме времето.
Багажа никога не е бил проблем. Ако толкова много неща купим за обратно, винаги можем да доплатим куфар.

# 72

Aми то затова е застраховката Simple Smile
За да не й треперим на колата.
За мен колата е средство. Не бих губила дни в пътуване вместо да разгледам нещо смислено.
Реално по пътя - ще гледаме нещо за което не се отклоняваме много и което не отнема много време.

Ние редовно ползваме рента а кар - където и да пътуваме. Това е варианта реално да използваме времето.
Багажа никога не е бил проблем. Ако толкова много неща купим за обратно, винаги можем да доплатим куфар.
Има логика, затова и още го обмислям.

# 73
Да си побутна въпроса.. че наближава..
Някой правил ли е такъв тип настанявания? Иска ни се да имаме поне 2 дни пълен релакс, в някое селска къща, с гледки към лозята.

https://en.agriturismo.it[
Скрит текст:
Едно въпросче..
Дали има шанс да попадна на нещо интересно от такъв сайт? Или на място да се ориентираме?
Ще пътуваме с кемпер, но искаме да отседнем за някой ден на подобно място и да се потопим в истинската Тоскана.
Понеже не мога да планирам ден и чак, кога ще стигнем до там, искам да букна както се казва ден,два преди да пристигнем. Разглеждах в букинг, но там цените за много високи.
https://en.agriturismo.it

# 74
Правили сме, но отдавна и не мога да препоръчам... Супер беше.
За колата - ако имате 4 дена за път и искате да видите неща по пътя - с вашата кола. Ако ще минавате възможно най-бързо - по-добре самолет. То си е до ваш избор. Кола под наем взимате с пълна застраховка и не се тревожите за повреди. Глоби може да натрупате и по двата начина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт