Бързи рецепти за вечеря🍲

• 1 371
  • 7
  •   1
Отговори
В една от темите се заговори, за това как жените нямаме време да готвим и залагаме на готови храни, но истината е, че има доста рецепти, които се приготвят за 30-40 минути. Аз откакто родих приготвам вечеря супер бързо, тъй като времето за готвене ми е ограничено. Винаги се старая да е здравословно, тъй като съм с инсолинова резистентност. Вие имате ли такива бързи рецепти?
Аз най-обичам да приготвям:
1. Крем супи
2. Булгур със зеленчуци
3. Салата табуле с риба или месо
Всичко се приготвя за по 30-40 минути.

# 1
На мен ми е интересно как за 20-30-40 минути се приготвя месо, айде рибата ако е почистена може да се изпържи за толкова време. Или на скара, но аз предпочитам ако е риба да е скумрия в доматен сос и няма начин да стане за половин час.
Супата от какво е? Подготовката за приготвянето влиза ли в тези минути?
За 30-40 минути мога да издържа кюфтета, ако каймата ми е била подготвена предварително, картофи, яйца или да правя едни спагети, таратор и салата, като последните не искат готвене.
За да е полезно мисля, че е добре да се даде рецепта и време за приготвяне.

# 2
На мен ми е интересно как за 20-30-40 минути се приготвя месо, айде рибата ако е почистена може да се изпържи за толкова време. Или на скара, но аз предпочитам ако е риба за е скумрия в доматен сос и няма начин да стане за половин час.
Супата от какво е? Подготовката за приготвянето влиза ли в тези минути?
За 30-40 минути мога да издържа кюфтета, ако каймата ми е била подготвена предварително, картофи, яйца или да правя едни спагети, таратор и салата, като последните не искат готвене.
Кюфтета, кебабчета, пържоли на тигана стават доста бързо. Купуване от месарница. От рибен магазин взимаме изчитена риба (често и филета сьомга от голямите магазини, тя става за 10 минути макс). Крем супа правя от зеленчуци. Нарязвам ги и ги слагам да се варят, през това време върша друга работа, а накрая само я блендирам.

# 3
Когато нямам време, правя някаква вариация на зелена салата с пиле (примерно Цезар с пиле). Купувам от пакетираните и измити миксове от зелени салати, приготвям пилешко филе на тиган за 10-на минути и оттам нататък импровизирам. Може да сложа авокадо, краставици, чери домати, моцарела, т.н. (каквото имам налично).

# 4
Няма такова нещо , като нямам време- има липса на организация и липса на гъвкавост.

Скрит текст:
Има и едни такива готвещи,...аз им казвам„ тръскащи ръце“.
Първо режат, после бъркат, чак тогава почват да готвят...

И в онази тема казах- имала съм екстрени случаи, когато разбира се, ММ ми помагаше много, но не е задължително. Готвя често и със заготовки- примерно сварила съм домашна кокошка, в тенджерата под налягане от предната вечер.

Заради това, че са много заети дъщерите ми, през деня имат по-бедно хранене,та вечер - винаги имам супа.
Ядат предимно пасирани супи, каквито са тукашните, затова съм купила машина за супа.
3 моркова и 2 малки картофа нарязани на две натри, шепа спанак, сол, вода - няма и 5мин.работа, после машината вари, пасира, и свири готово след точно 20мин.
Скрит текст:

Готвя много яхнии- с месо, без месо, макар че повече с месо.
С доматен сос, с лучен сос, фрикасета...
Ако ще готвя яхния нарязвам лук, моркови и чесън, слагам на котлона, и докато започне да загрява, вече съм нарязала месото и картофите,..примерно... 10 минути заготовка, в тенджерата под налягане са още 15мин.
Ако не е яхния- във фурната. Едни бутчета овъргаляни в подправки, са 5 мин работа- после фурната.

Гарнитури- такова ни е храненето, че имаме или ориз, или боб, или пюре, или картофи, нахут доста ядем, грах също, по-рядко брюкселско зеле, миксовете „китайски зеленчуци“ също доста често.
Или на тиган с капак- задушени(ползвам предимно замразен грах, или варени в буркан нахут и боб), оризът в оризоварка- за 15-20мин всичко е готово.

Остава само една салата.
От пристигането ми вкъщи, до готовност на вечерята , много рядко минава повече от 45 мин, но хайде- 1 час.
В който час, най-общо около 15-20 мин съм в кухнята активно.

# 5
Аз съм по много бързите приготовления . Не мога да описвам рецепти , защото всичко правя както дойде.

# 6
На мен всичко,  което готвя ми отнема максимум 40 мин. Изключвам бавно задушени меса. Днес за 30 мин. едновременно направих палачинки и супа. Често правя п,ица, че дори и майонеза. Не се сещам какво е това нещо, което се готви с часове.

# 7

Общи условия

Активация на акаунт