Прогноза за времето

• 1 941
  • 38
  •   1
Отговори
Защо повечето време не могат да улучат дали ще вали?
Има ли програма или платформа, която да показва вярна информация?
Свалила съм почти всичките програми за времето от Гугъл Плей, никое от тях не позна точно.
В търсачката също показва неточна информация.
В ефирната ТВ също казват, че щяло да вали не вали или дават слънчево, а вали.
Нося чадър, излишен товар си правя или пък нося леки обувки, които от малката вода ми намокрят краката.

# 1
Ами за съжаление това не е точна наука. Аз се водя по "Даливали" на БТВ почасово е разписано времето и често се актуализира информацията.

# 2
Защо повечето време не могат да улучат дали ще вали?

Предполагам сте голям човек и като такъв е редно да се замислите "как работят нещата"? Ами поинтересувайте се как и въз основа на какво се изготвя прогнозата на времето. Що е то синоптик /и не, не е кльощава кака, която посочва облачета по екран/ и какви са работните му задължения.

УЛУЧАТ?!?

Ако ли не ви се занимава да навлизате във толкова големи сложнотии, то приемете, че кристалното им кълбо се замъглява при влажно време.

# 3
Зависи каква точност очакваш. Например "В София ще вали в 14 часа" може да означава, че в Надежда се изсипва порой, на Ректората прекапва колкото да направи асфалта хлъзгав, но да нямаш нужда от чадър, а в Горубляне не капва нито капка.

# 4
  • Пловдив
Форека и Windy следя аз, но за съжаление не винаги става това което прогнозират. Трябва да се следят почасовите прогнози и като цяло прогнозите от два-три дни.
Както се шегуваме с приятели откакто Минчо Празников и Любка Кумчева се пенсионираха никой не знае какво ще е времето.

# 5
Каква точност очаквам? Очаквам да ми каже дали ще вали изобщо следващия ден.
Ех, очаквам и за всеки час, но понеже не е точна наука, не се доверявам толкова на часовете.
Миналата седмица пишеше, че ще има гръмотевици, изключих тока вкъщи, затворих прозорците, нищо не заваля.

# 6
  • София
Аз го карам на - излизам на балкона и гледам. Нося малък сгъваем чадър доста често.

# 7
И аз ненавиждам да нося чадър и накрая да се окаже, че нямам нужда от него. Днес беше такъв случай.

# 8
  • София
В северна София вече е слънчево.

# 9
  • Телиш/Плевен
Аз се информирам от Фейсбук страницата на Меteo Bulgaria.

# 10
Аз гледам yr.no
Топ сайт

# 11
  • Melmak
Аз ползвам accuweather и съм доволна.
Познава в повечето пъти.

Дали ще вали в София- зависи в коя част. Имам случаи слизам от метрото в моя квартал и вали, а на НДК преди 10 минути нито облак! В една част може да вали, в друга част на същия град да не вали.

# 12
Аз ползвам accuweather и съм доволна.
Познава в повечето пъти.

Дали ще вали в София- зависи в коя част. Имам случаи слизам от метрото в моя квартал и вали, а на НДК преди 10 минути нито облак! В една част може да вали, в друга част на същия град да не вали.
Аз също ползвам Акку, но като часове при мен греши понякога, сигурно щото не съм в голям град като София.

# 13
Аз също ползвам Акку, но като часове при мен греши понякога, сигурно щото не съм в голям град като София.
Имаш два варианта. Първият е да се преместиш в град където "сайта' познава. Вторият вариант - да си вземеш нов часовник. Сегашният може да избързва или да изостава.

# 14
Форека и Windy следя аз, но за съжаление не винаги става това което прогнозират. Трябва да се следят почасовите прогнози и като цяло прогнозите от два-три дни.
Както се шегуваме с приятели откакто Минчо Празников и Любка Кумчева се пенсионираха никой не знае какво ще е времето.

Павлета знае. Simple SmileSimple Smile
Каква точност очаквам? Очаквам да ми каже дали ще вали изобщо следващия ден.
Ех, очаквам и за всеки час, но понеже не е точна наука, не се доверявам толкова на часовете.
Миналата седмица пишеше, че ще има гръмотевици, изключих тока вкъщи, затворих прозорците, нищо не заваля.

Как сте изключили тока? Най-сигурното е да се извадят щепселите на ел.уредите, защото мълниите могат да преминат през всякакви прекъсвачи.

Метеорологията не е гадаене. Непрекъснато се измерват температурата и налягането в различни населени и ненаселени места, скоростта на вятъра, скоростта на движение на циклоните, има и международен обмен на информацията, спътникови снимки.......Някога Любка Кумчева говореше за барично поле без градиент. Сещате ли се какво означава това?

Като пример ще посоча Русе. Той се намира на 72км от Букурещ и на 320км от София. За него е по-вярна букурещката прогноза за времето.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 01:04 от vl

Общи условия

Активация на акаунт