Прогноза за времето

• 1 942
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Аз ползвам accuweather и съм доволна.
Познава в повечето пъти.

Дали ще вали в София- зависи в коя част. Имам случаи слизам от метрото в моя квартал и вали, а на НДК преди 10 минути нито облак! В една част може да вали, в друга част на същия град да не вали.
Аз също ползвам Акку, но като часове при мен греши понякога, сигурно щото не съм в голям град като София.

Аз го ползвам и в други градове, и в чужбина, случвало ми се е да греши. Не е до София и не София.

# 16
Случвало ми се е в Павлово да завали сняг, чак ми затрупа колата около 5 см. Потеглих към кв. Изток. На НДК  снегът се изгуби, валеше дъжд, след Орлов мост нямаше и дъжд, абсолютно сухо беше.

# 17
Ползвам ,,Синоптик" за локация близка до моята и ,,Метеоблу " където следя най-вече тенденцията на движенията на дъждовните облаци. На втория сайт неплатено може да се гледа 3 часа напред, като го рестартирам през известно време(понякога през 10-15мин.) защото има изменения които не ги отчита ако просто го държите отворен на устройството. Рестартирам и Синоптика но там по-бавно променят прогнозата.
В момента са отворени и двата защото обещават пак някаква гръмотевична буря/или доста дъжд да мине насам, а и ми предстои пътуване  точно в посоката на завъртане на голяма маса подозрителни облаци, които вчера се движеха по същия начин и изсипаха голямо количество вода.

# 18
  • Fairbanks, Alaska
Метеорологията не е гадаене. Непрекъснато се измерват температурата и налягането в различни населени и ненаселени места, скоростта на вятъра, скоростта на движение на циклоните, има и международен обмен на информацията, спътникови снимки.......Някога Любка Кумчева говореше за барично поле без градиент. Сещате ли се какво означава това?

Като пример ще посоча Русе. Той се намира на 72км от Букурещ и на 320км от София. За него е по-вярна букурещката прогноза за времето.
Аз съм в чуденка как точно се измерват температурите, например в Бургас. Доста често съм се натъквал на куриози-вятър от изток, морската вода е 10 градуса и съответно на въздуха също ще е 10. Но в бюлетина в YouTube, пишат примерно 18 градуса в 17 часа. Как са измерени, при условие че източният вятър много трудно сменя посоката си....

# 19
Не, водата твърде бавно си променя температурата, за разлика от въздуха. Земята и тя бавно, но не колкото водата.

# 20
  • Fairbanks, Alaska
Когато в Бургас духа вятър от изток, при нас се мерят едни от най-ниските максимални температури. Въпреки, че пече слънце през целия ден, температурата няма да превиши 10 градуса. Вятърът не позволява това да стане. Морският климат си има свои специфики...но как при цял ден с вятър от изток, са измерени 18 градуса? За 18 градуса вятърът трябва да духа от сушата. Говорим за средата на март, когато бяха онези топли дни.

# 21
В accuweather следя прогнозите за нашия квартал, нашия град, както и изобщо като пътуваме нанякъде. Имат и съвсем краткосрочна прогноза по минути за два часа напред, но и в нея се е случвало да сгрешат. В "рискови" дни гледам да съм подготвена за дъжд - я с чадър, я с качулка, с подходящи обувки...

# 22
Защо повечето време не могат да улучат дали ще вали?

1.Подкупени са от производителите на чадъри.
2. Купили са си дипломите.
3. Защото все още методите им не са достатъчно прецизни.
4. Защото извънземните ни крадат дъжда.

Заради едно от тези ще да е Simple Smile

# 23
  • Банско
Не гледайте български сайтове, гледайте AccuWeather. Те са били най-точно винаги, когато съм проверявала.

Също така за да не влачите чадър и яке, а и да сте с мокри крака, си купете един тънък китайски дъждобран и едни найлонови обувки с цип(пак китайски, много са удобни). Тези двете не заемат много място, от найлон са и са почти вечни и предпазват достатъчно.

# 24
Когато в Бургас духа вятър от изток, при нас се мерят едни от най-ниските максимални температури. Въпреки, че пече слънце през целия ден, температурата няма да превиши 10 градуса. Вятърът не позволява това да стане. Морският климат си има свои специфики...но как при цял ден с вятър от изток, са измерени 18 градуса? За 18 градуса вятърът трябва да духа от сушата. Говорим за средата на март, когато бяха онези топли дни.

Обикновено под температурата има едно нещо - "усеща се като"/"feels like". Освен това, измервателните уреди са в едни "къщички" и не са директно изложени на вятър, слънце и други атмосферни условия.

# 25
  • София/Севлиево
В телефонът ми има вградено едно приложение AccuWeather и в него гледам-в над 95% от случаите прогнозата(дори дългосрочна) е вярна...

# 26
Днеска пишеше, че няма да вали, оставих чадъра вкъщи,бях с неподходящи за дъжд обувки.
Изведнъж почна да вали, намокрих се хубавата.

# 27
За България не знам да дават за градовете по квартали прогнози, факт е че в София често вали само в някои квартали.

# 28
  • Варна
Има едно приложение, което ползват на корабите. Много подробно, с много данни и познава. Направено е за професионално ползване от морските лица, но забравих как се казва.
Обаче, за да имаш достъп до информация за всеки час се плаща.
Безплатната версия дава, мисля, през 3 часа.

# 29
И аз съм с AccuWeather, невинаги познава. Обаче забелязвам друго - това непознаване се появи някакъв момент, преди който прогнозите бяха по-точни. Кажат, че ще вали и наистина вали. Вече не е така и ми е странно какво стана.

Общи условия

Активация на акаунт