❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 30 944
  • 795
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, някоя от вас има ли болки като при цикъл ниско в корема и кръста? Вчера на обяд се появиха болки в корема, но реших, че е нормално е ще отшуми. Не само че не отшумяха, но и се засилиха и се преместиха към кръста до вечерта.  В един момент кръста ме заболя ужасно и се чувствах точно сякаш ще ми дойде. Притесних се и отидохме до Надежда. Слава богу всичко е наред с бебчето, не видяха нищо притеснително и ми дадоха но шпа и магнезий. Първа бременност ми е и не знам кое е нормално и не, направо се чувствам като параноичка, че се плаша от всяка болка… Днес влизам в 15 седмица.

Имам периодично, от както съм бременна. Предписаха ми но-шпа. Понякога е долу ниско в яйчниците, а после се мести в кръста. Доста е неприятно. 😕

# 496
  • София
Здравейте, нахлувам в темата ви чак сега - иначе ви чета от много дълго време. 3-та бременност ми е, имам един мисед, открита тромбофилия след него и след това момиченце януарче, което в момента е  на 4 години. Терминът ми е 29-ти януари и ще е момче, да има разнообразие Simple Smile  Правихме пренатален тест в Селгенетик и всичко е отрицателно, минах и фетална при д-р Богданова в Оскар, тя ми е и проследяващата, както и предишния път.
На инжекции съм за разреждане на кръвта, витамини, магнезий още от началото в големи дози, защото предишната бременност бях със скъсена шийка и контракции в 5-ти месец и се наложи да лежа до края. Надявам се този път на по-лека бременност и да си споделяме и да си помагаме с каквото можем. От предишната януарска тема имам доста майки, с които си станахме приятелки във времето и до ден днешен събираме дечицата да играят. Лека бременност желая на всички Flowers Hibiscus

# 497
Момичета, някоя от вас има ли болки като при цикъл ниско в корема и кръста? Вчера на обяд се появиха болки в корема, но реших, че е нормално е ще отшуми. Не само че не отшумяха, но и се засилиха и се преместиха към кръста до вечерта.  В един момент кръста ме заболя ужасно и се чувствах точно сякаш ще ми дойде. Притесних се и отидохме до Надежда. Слава богу всичко е наред с бебчето, не видяха нищо притеснително и ми дадоха но шпа и магнезий. Първа бременност ми е и не знам кое е нормално и не, направо се чувствам като параноичка, че се плаша от всяка болка… Днес влизам в 15 седмица.

И аз от няколко дни имам периодични болки в целия корем буквално като при цикъл и започнах да си пия магнерот. Вчера бях  а ФМ и д-р каза, че всичко е наред.

# 498
Ох да, аз от началото имах болки и някак го приемах за нормално. Но понеже бяха затихнали и сега пак се появиха в 11 седмица малко се притесних, усещам като тежест ниско долу и върху шийката сякаш. Или си въобразявам, защото нямам търпение вече да я измерят и да знам колко е зле...

# 499
Аз съм при д-р Бодурска. Още от край време си ходя при нея за всякакви неща. Пази досиета на пациентите си. Винаги обеснява всичко подробно. Мила, внимателна. Дава личния си телефон и можеш на Вайбър да й пишеш, ако имаш въпроси или да й изпратиш изследвания и да те насочи какво да правиш. Връзка повреме на работа с акушерка Горанова също имаш. Като цяло съм много доволна от нея.

Може ли да дадете мнение за докторката, аз също съм от Плевен и се бях насочила към нея. Бях запазила и час, но по непредвидени обстоятелства не мога да отида
Да.

Аз днес бях на ФМ. От провинцията съм, та май е безмислено да ви споменавам име. Тя си ми следи всичко + че при следващото посещение ще ме Рег. при нея за женска консултация. Но не изражда.
Всичко се видя, бебето се развива добре. По принцип се водя по аменорея 12+1, но по биометрични данни на бебето е 13+0. Видя пишката на бебето и даже ми направи снимка.
С вагиналния ме прегледа, за да измери шийката на матката. И там всичко е наред.
Относно БХС съм леко разочарована, защото ще излезе след 10 дни, тъй като АГ ме насочи към Медицинския университет и че ще ми е безплатно изследването.
Другото, което АГ ми спомена е за протеиновия papp-a. Че има вероятност да започна прием на аспирин, ако резултата е под 1. Някоя дама дали знае нещо по подробно?! Това влияело на артериите, които подхранвали плацентата, да няма налягане (дано съм го разбрала правилно и не съм се изразила... глупаво).

За Плевен ли става въпрос?

# 500
Дами вие спите ли по корем? Аз съм в 10г.с.+4 и чувствам че това е най-удобната поза за сън, лично за мен. Нямам все още коремче и не ми пречи, но не знам дали е опасно за бебето ако го притискам напр. аз го правя и несъзнателно посреднощ.

# 501
Сложете си възглавница на корема или си купете такава за бременни.
 Ще се впечатлите от удобството. Аз спя с такава от около месец, защото имам навика да се обръщам нощно време и да спя по корем или да си премятам единият крак на една страна.

Дами вие спите ли по корем? Аз съм в 10г.с.+4 и чувствам че това е най-удобната поза за сън, лично за мен. Нямам все още коремче и не ми пречи, но не знам дали е опасно за бебето ако го притискам напр. аз го правя и несъзнателно посреднощ.

# 502
Аз да и то несъзнателно се завъртам през нощта по корем, дори да не искам и питах АГ дали е опасно. Каза ми, че на този етап не е и ще си усетя сама кога , ще ми стане неудобно вече сама ще си заставам така,  че да не притискам корема.

# 503

И аз предимно спя по корем, а вече съм в 15 г.с. Мъча се постоянно да заставам настрани, как ли не се въртя, имам и възглавница за бременни U-образна, но каквото и да правя накрая се събуждам по корем, защото нищо друго не ми е удобно. С възглавницата единственото, което постигам, е да си кача единия крак високо на нея и леко отварям някакъв ъгъл да не съм съвсем хоризонтално, но пак съм си по корем. Изобщо не виждам как ще се науча да спя по друг начин. Вчера четох една статия, че имало бременни, които спели така едва ли не до края, само си намират как да си направят дупка за корема, иначе не било опасно както е по гръб примерно, защото се притиска кръвоносен съд.
За коремче вече си имам някакво, който знае, че съм бременна, ще го види, обратното - по-скоро не, ама то и аз лятото ходя само с разкроените си рокли, панталони не обувам, та те доста скриват. Ама реално същия корем имах и преди 6 месеца, като не бях бременна, а подута Grinning

# 504
Спя си по корем 12+5 съм и нямам коремче (днес съм си с нормалните дънки от преди да забременея). С предната бременност също си спях, АГ тогава каза, че ще си покаже бебето с ритане в по напреднала бременност ако не му е комфортно (както и по-гръб)

# 505

Абсолютно не искам да те плаша или нещо такова, ще кажа това, което ми се случи на мен. Такива болки получих в 8ма седмица, когато ми констатираха разлепянето на плодния сак и ме "диагностицираха" с повишен тонус на матката. Оттогава съм на магнезий, но шпа и алеракт и повече не съм имала подобни проблеми.  Усещането преди това беше буквално като че ли всеки момент ще ми дойде. И аз си мислих,че е нормално докато не видях зацапването. Понеже знам,че вървим заедно с теб от друга страна не би следвало в 15та седмица това да е причината, така като имплантацията е завършила и плацентата се е развила. Всичко ще е наред! 🤗

# 506
Благодаря! Аз също започнах магнезий и но-шпа и днес като че ли съм по-добре, поне кръстът не ме боли толкова със сигурност. Моята първа мисъл също беше разлепване на сак, но ме гледаха много обстойно и казаха, че не виждат нищо притеснително.

За спането по корем - по принцип аз спя само по корем, но някак естествено се случи от няколко седмици все да спя настрани. Бях чела, че в началото не е проблем да спиш по корем, но като започне да расте бебето става некомфортно така или иначе. То пък егати по корем не може, по гръб не можело, защото се притискало някакво важно кръвоснабдяване за бебето, изобщо...

# 507
Спокойно, на някой места пише, че и на дясна страна не се препоръчвало да се спи.  😆
Аз искам да се оплача, че намалих Утрогестан и преживявам всички симптоми на бременността отново 🫩 Не ми се мисли като го спрем.

# 508
Здравейте, момичета.

При мен от неделя се появи леко розово зацапване (в събота влязох в 14та седмица). При прегледите не се видя активно течение, матката и плацентата са добре, но продължава течението на моменти. Предписаха ми магнерод, но-шпа и циклогест. Отвреме на време и аз усещам пристягания на корема, болки в кръста,  но ми казаха че бебето расте, следователно и неговият дом нараства и ако не се пронизващи не е притеснително, но при дискомфорт - но шпа и магнезий.

# 509
Здравейте!
Много се радвам, че резултатите от пробите са отлични! И така да бъдат до края Simple Smile

Не се включвам редовно във форума, но видях, че няколко пъти се споменава гестационен диабет. На мен ми излезе много висок риск от гестационен диабет. Пробата, която ми правиха е: вземат кръв на гладно, дават ти да пиеш глюкоза и след 1 час пак ти взимат кръв. Тъй като резултатът беше позитивен, ми направиха пробата пак, за да потвърдят имам ли диабет в момента. Втория път обаче пробата беше 3 часа като пак ми дадоха глюкоза и ми взимаха кръв на всеки час, за да видят как реагира тялото. Оказа се, че всичко си е наред.

Друг доктор ми обясни, че при някои бременни излиза висок риск, когато ядат здравословно и изведнъж им дадат да пият голямо количество глюкоза и тялото просто не е свикнало. Каза ми, че дори и да се покаже диабет накрая, да не се стряскам много, че в повечето случаи се контролира много добре.
Няма да се стресираме бъдещи майки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт