❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 30 908
  • 795
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, днес мина и моята фетална, но не много добре. Уж всичко си му беше наред и накрая изкараха 1:13,000 дуун което е ок и след 1 минута казаха че са объркали и , че било 1:3600 (което пак го водят нисък риск), което малко ме притеснява Sad
Бебето не искаше да се обърне, разхождах се, няколко пъти се връщах, но не ... не си промени позата.

По принцип има ли някой с подобен риск? Правих и в Геника, където излезе нисък риск. Може би кръвните са по-надеждни от ФМ+БХС?

# 511
Здравейте, днес мина и моята фетална, но не много добре. Уж всичко си му беше наред и накрая изкараха 1:13,000 дуун което е ок и след 1 минута казаха че са объркали и , че било 1:3600 (което пак го водят нисък риск), което малко ме притеснява Sad
Бебето не искаше да се обърне, разхождах се, няколко пъти се връщах, но не ... не си промени позата.

По принцип има ли някой с подобен риск? Правих и в Геника, където излезе нисък риск. Може би кръвните са по-надеждни от ФМ+БХС?

Пренаталните тестове са много по-надеждни от БХС. До колкото разбрах БХС-то е статистика и може да даде не толкова добри резултати, а да няма реален проблем. Ако искате си направете такъв и го обсъдете с Вашата АГ.

# 512
Ако си правила пренатален в Геника и е било нисък риск, както и е нисък риск на БХС няма от какво да се притесняваш. Пренаталният е доста по-сигурен от БХС, защото БХС е чиста статистика.

# 513
И аз съм на мнение, ако не си пуснала пренатален пусни за успокоение

# 514
Мами, някоя от Вас има ли проблеми с киселините? От както съм бременна ме мъчат много, има ли нещо което да ги облекчава?

# 515
Мами, някоя от Вас има ли проблеми с киселините? От както съм бременна ме мъчат много, има ли нещо което да ги облекчава?
На мен само Гавискон ми помага и понякога дъвченето на дъвка. 😂

# 516
  • 🌊
Гавискон, дъвчене на дъвка, често ядене на солети, седене и лежане на минимум 45 градуса, климатика надут в хладен режим.

# 517
Има ли мами на Клексан? Минах първата фетална и ми назначиха само Акард 150, но днес бях на преглед при друг АГ и тя ми изписа Клексан. Доста се изплаших, следящата ме АГ не е във възторг и не знам кой да послушам. Ако някоя от вас го приема моля да сподели по каква причина и при какви показатели и го назначиха...

# 518
Дами вие спите ли по корем? Аз съм в 10г.с.+4 и чувствам че това е най-удобната поза за сън, лично за мен. Нямам все още коремче и не ми пречи, но не знам дали е опасно за бебето ако го притискам напр. аз го правя и несъзнателно посреднощ.
и аз спя така, лекаря ми каза, че вече когато стане вредно на мен самата няма дами е удобно

Да иначе правих нифти про в геника миналата седмица и всичко е с нисък риск там

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 18:50 от annonymous 18

# 519
А защо са го изписали? По принцип е кръворазреждащо и се предписва като имат притеснения за тромбофилия, прееклампсия?

Има ли мами на Клексан? Минах първата фетална и ми назначиха само Акард 150, но днес бях на преглед при друг АГ и тя ми изписа Клексан. Доста се изплаших, следящата ме АГ не е във възторг и не знам кой да послушам. Ако някоя от вас го приема моля да сподели по каква причина и при какви показатели и го назначиха...

# 520
  • София

Аз съм на 0.4, както и Натаспин през ден. Имам тромбофилия, доказана след една загуба и една успешна бременност след това на тази терапия.
Ако нямате тромбофилия,  вариантът от нищото да ви го изпишат е лоши кръвопотоци към бебето или лоши кръвни резултати при изследвана  коагулация.  Трябва следене на 3 седмици на коагулацията: фибриноген, АПТТ, Д-димер и INR, като сте на инжекции. Аз лично бих слушала доктора, който го е изписал, за да го направи има причина.

# 521
Нямам доказана тромбофилия, не са ми изследвали коагулацията. Изписа ми го заради PI на маточните артерии , на лява 2.12, на дясна 2.28. Но доколко разбрах в ранна бременност е нормално да са високи, а след това да спадат. Приемам и Акард 150.

Аз съм на 0.4, както и Натаспин през ден. Имам тромбофилия, доказана след една загуба и една успешна бременност след това на тази терапия.
Ако нямате тромбофилия,  вариантът от нищото да ви го изпишат е лоши кръвопотоци към бебето или лоши кръвни резултати при изследвана  коагулация.  Трябва следене на 3 седмици на коагулацията: фибриноген, АПТТ, Д-димер и INR, като сте на инжекции. Аз лично бих слушала доктора, който го е изписал, за да го направи има причина.

# 522
Нямам доказана тромбофилия, не са ми изследвали коагулацията. Изписа ми го заради PI на маточните артерии , на лява 2.12, на дясна 2.28. Но доколко разбрах в ранна бременност е нормално да са високи, а след това да спадат. Приемам и Акард 150.

Не знам доколко ще помогне погледнах при мен тези стойности са 1.55 и 1.50.
Все пак се доверете на лекаря на който имате доверие. Специалистите по ФМ смятам са доста компетентни и правят повече измервания

# 523
  • София
Здравейте! Сега се прибирам от БХС+ ултразвук в Майчин дом. Да знаете,че взимането на кръв е безплатно, а за прегледа се плащат 60 лв. Бях при д-р Савова, много мила и внимателна. Всичко е наред с девойката ни, потвърди се пола. Има назална кост.Върви седмица напред - 13+6. След 3 седмици ме вика отново, ще правя още една ФМ, защото съм на 40 години. Пренаталния тест също е отличен, с ниски рискове и без отклонения.Откри ми мини миома, ще се разбера да ми я отстранят при секциото.Резултати очаквам до 3 работни дни. 🫶

# 524
  • София
Точно заради кръвопотоците ви е изписан. За първи път чувам,че е нормално да са високи в начална бременност. Бих се вслушала определено в този доктор.
Ако ще помогне за ориентир моите на последния преглед се движат около 1.12.

Общи условия

Активация на акаунт