❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 28 682
  • 795
  •   1
Отговори
# 750
На мен шийката ми я мериха при регистрацията за ЖК и беше 44 мм, след няма и седмица на първата фетална казаха 38, зачудих се кое е вярното, щото за толкова кратко време едва ли да се смени много. Но след това не са ми я мерили. На феталната ми казаха и че плацентата ми е ниско, ама ще се вдигне и да не я мисля изобщо и от тогава и за нея нищо не съм чувала, ама щом не са ме предупреждавали нещо да се пазя сигурно си върви ок. След 2 седмици съм на втората фетална и там ще видим.
Тия дни пътувах 5 часа с влак и 6 часа с кола и изобщо не съм се тревожила.
То на мен нито кръвно, нито тегло, обиколки и т.н. неща, дето се мерят, никой не ми е мерил, пишат си по шаблон някакви числа, дори не ме питат Grinning ама като гледам как се паникьосват хората, май по-добре, на мен не ми дреме, щом нямам проблеми Grinning Ако тръгна да го мисля, сигурно ще си ги докарам.

# 751
Днес бях на женска консултация - по ПМ  съм в 18 г.с - бебето е 270 грама и рита върху пикочният ми мехур (чудих се защо ми се ходи до тоалетна през 30 минути). Още с миналата бременност (в Надежда) ми мерят при всеки преглед шийката,  сега е 48 мм с коремен ехограф.

Иначе от 3 дни съм с кръвно 90 на 60 и по цял ден съм в облаците, АГ ми каза че е нормално- време, хормони 🫣 Айрян, кола и нещо сладко под ръка да имам.

# 752
И защо ти е това секцио? Наясно ли си с всички последствия? Щерев държи най-нисък процент секцио в София и им е политика на болницата, така че очаквано и евала, че не е съгласен, ако няма индикации. Интересно защо си се насочила натам, ако искаш секцио. Thinking Иначе никъде не е казано да се следиш където ще раждаш, но за планирана операция си трябва уговорка.

Мое лично решение е дали ще раждам секцио или нормално. Лекар съм така че съм доста добре запозната с рисковете и на ДВАТА вида раждания. Всеки сам решава как да протече раждането на детето му.

# 753
За килограмите аз съм 16+4 и съм качила 1кг до сега, спазвам режим заради висок риск от гестационен диабет. Бебето върви седмица напред, така бях и с предната бременност.
Мерят ме всеки месец реално на консултацията по ЗК килограми, обиколка на корема и кръвно.

# 754
Шийката ми я измериха на прегледа в 15 г.с., тоест миналия понеделник, беше 48мм или 45мм, не запомних кое от двете.

Плацентата има голяма вероятност да се вдигне, да, и въпреки че на този етап не е голям проблем, че е ниско, казаха без полови контакти и без натоварване.

Силно се надявам да се вдигне, защото аз пък хич не искам да раждам секцио, при все че имам две нормални раждания.

В 16+1 съм в момента, плюс 500 грама съм, бебето върви седмица и два дни напред, но не ми е местен термина.

# 755
И на мен не ми мерят кръвно, кг, обиколка на корем... Иначе за шийката, в този срок, всичко над 30 е добре.
Иначе и при мен има разлика, веднъж за една седмица от 41 я премериха на 34.
Зависи как и кой я мери,.може да има разлика.

# 756
Шийката не са ми мерили досега или поне не знам, нито за плацента съм питала.. единият АГ ми каза по-нататък се мерила шийката, сега нямало смисъл (тогава бях 12-13 г.с.).
Щях да питам с вагинален или коремен ехограф се измерва?

# 757
Шийката не са ми мерили досега или поне не знам, нито за плацента съм питала.. единият АГ ми каза по-нататък се мерила шийката, сега нямало смисъл (тогава бях 12-13 г.с.).
Щях да питам с вагинален или коремен ехограф се измерва?
При мен сега в 16+0 бях на преглед я измери с вагинален

# 758
  • Бургас
На мен до сега нищо не са ми споменавали за дължината на шийката.
Попринцип на моята АГ и както и при морфологията при Калев им казах, да не ме затормозяват с информация, която не разбирам само да ми казват ако нещо има проблем и трябва да правя нещо аз.
Да разбирам ли, че са ми я мерили и всичко е наред.
Или е практика и да не мерят аг-тата и да трябва ние да си изискваме това.

Тя се мери вагинално. Правили ли са ви такива прегледи?

# 759
Здравейте, коя седмица или кога ви е втората фетална.

# 760
На мен до сега нищо не са ми споменавали за дължината на шийката.
Попринцип на моята АГ и както и при морфологията при Калев им казах, да не ме затормозяват с информация, която не разбирам само да ми казват ако нещо има проблем и трябва да правя нещо аз.
Да разбирам ли, че са ми я мерили и всичко е наред.
Или е практика и да не мерят аг-тата и да трябва ние да си изискваме това.

На мен също, и аз се чудя цял ден защото всички в темата си знаят? На мен ли не я мерят или просто лекарката не ми обяснява

# 761
На мен ми я измериха на ФМ само и не са ми я мерили преди или след това. В документите пише “дължина на ендоцервикса” възможно е да са ви я измерили и да не са споменали, но се мери вагинално. 
LastShade, и аз съм така с кръвното особено, ако ме напече малко слънцето 😆

# 762
На мен ми я измериха на ФМ само и не са ми я мерили преди или след това. В документите пише “дължина на ендоцервикса” възможно е да са ви я измерили и да не са споменали, но се мери вагинално. 
LastShade, и аз съм така с кръвното особено, ако ме напече малко слънцето 😆

Моята ФМ беше само с ехограф, предполагам че не са я измерили?

# 763
Може и трансабдоминално да се мери т.е. през корема с ехограф. Най-добрия начин е трансвагинално, тоест най-точния.
При мен различно я мерят.
MissBabyJane, съмнява ме на ФМ да не са я погледнали. Виж си документите

Иначе лекарите че не обясняват, не обясняват, ама може и да позабравят. Това е едно от най-важните неща, които трябва да се следят в началото (лично мнение), питайте си ги на прегледите.

# 764
Ще проверя по документите, благодаря

Общи условия

Активация на акаунт