❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 28 691
  • 795
  •   2
Отговори
# 765
Моята шийка я мериха на ФМ с коремен ехограф, думите на д-р бяха “всичко е наред” и не съм питала повече. След 2 дена съм на преглед, но док винаги ме преглежда и вагинално, така че предполагам си я мери😅

# 766
  • София
Моята последно я мериха в 13-та седмица 60 мм и повече не са. Ще попитам и аз след 2 седмици на прегледа. Килограми и обиколка на корема не са мерили още. Моят корем е доста голям вече сигурно може да мина и за 6-ти месец, макар, че съм в 19 седмица още 😅

# 767
здравейте, днес бах на преглед и мериха head circumference (HC), femur length (FL), and biparietal diameter (BPD), Abdominal Circumference (AC) като някои отговарят на 17+5 а други на 16+3 .... не е ли малко голяма разликата. Иначе днес и на мен ми измериха шийаката и казаха, че уж е ок - 38.6

# 768
Гледах по листа от феталната морфология, но никъде не намирам да пише размер на шийка

# 769
Гледах по листа от феталната морфология, но никъде не намирам да пише размер на шийка

А на снимките дали има нещо? И при мен не пише, но имам снимка, на която е мерена. Сигурна съм, че са ти я премерили ма ФМ 🤍 Кога ти е следващия преглед, ще питаш АГ, не се филмирай.

# 770

А на снимките дали има нещо? И при мен не пише, но имам снимка, на която е мерена. Сигурна съм, че са ти я премерили ма ФМ 🤍 Кога ти е следващия преглед, ще питаш АГ, не се филмирай.

Гледах снимките, но нищо не им разбирам, според мен са на бебето само. Иначе има някакви стойности и съкращения, но нямам представа. Да ще се опитам да не се напрягам излишно, предполагам, че АГ-то ми я следи, досега всеки преглед е бил и с ехограф и вагинален.

# 771
Сигурна съм, просто, понякога не са многословни, особено когато всичко е наред!

# 772
  • 🌊
Аз помолих изрично да я измерят. Провери дали имаш снимка на нещо неясно с горе-долу еднакви тонове. Не знам дали е нормално, но на първата фетална беше 4+см, на преглед при гинеколог е 3.17

# 773
MissBabyJane, и аз мисля, че ако имаше нещо притеснително щяха да ти кажат. Спокойно особено ако всеки път те преглеждат с вагинален ехограф ❤ Мен последно с вагинален май ме гледаха около 8г.с. и после веднъж на ФМ. 

Аз днес бях на преглед в 17г.с. и за 4 седмици бебето се е удвоило на размери, но явно е срамежливо и нищо не ни показа на 3Д ехографа освен едно ухо 😆 Странно ми стана колко е активно, а аз още нищо не съм усетила. Даже като се разписахте тук, че ги усещате вече се бях притеснила малко 🤞🏻

# 774
Здравейте, на вас изписах ли е късен БХС. На мен ми казаха само фетална морфология без БХС

# 775
На мен също само ФМ за 20та седмица

# 776
БХС се прави само веднъж, няма нужда да се повтаря.

# 777
Здравейте , минавам да кажа , че очаквам още едно Момиченце. Ще връзвам панделки🩷. За шийката ми я мерят всеки път , аз не наблягам много на нейните размери , защото с 1вото ми дете родих с шийка 44. Не беше изобщо скъсена , и пак ми се плиснаха водите... Сега пак е стабилна мисля , че беше 42. И аз вече леко усещам , бебето. Явно , защото съм с втора бременност толкова рано 15г.с.  Аз в началото качих много бързо 3/4кг , ама сега се ограничавам и за месец и половина 800 гр съм качила.  Желая , ви лека и спокойна бременност 🥰

# 778
Здравейте, аз съм в 20 гестационна седмица. Шийката ми я мериха преди две седмици и беше скъсена 25 мм. Докторът каза, че засега няма да ми прави серклаж. Има ли и други момичета в същото положение?

# 779
Здравейте, аз съм в 20 гестационна седмица. Шийката ми я мериха преди две седмици и беше скъсена 25 мм. Докторът каза, че засега няма да ми прави серклаж. Има ли и други момичета в същото положение?
Спокойно , трябва да лежиш максимално и да внимаваш много. Наистина, при скъсена шийка,трябва лежене.  Много майки срещнах в отделението с този проблем,  на малка част им направиха скрелаж . На другите не бяха , и  издържаха до месеца в който , трябва да си родят . Напълно здрави доносени бебета си имат. Даже приятелката ми преноси със шийка 28 . Максимална почивка само за тоалетна и баня , и ако се налага терапия в болница, Аг ще предцени.  Но тези стойности , не могат да ти гарантират , че ще родиш по рано , или пък , че няма да родиш рано. Има много други неща и това е много относителни. Бъди спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт