❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 27 440
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
Аз обожавам кафе, спрях го , че пия ли кафе ми се пуши цигара. Та не съм пила кафе и пушила вече 2ри месец и съм много горда , не съм очаквала,  че ще мога да ги спра .
Относно изследвания в 10та седмица ми назначиха кръв и урина . Базови изследвания , по това , което видях и разбрах някои левкоцити са ми малко по завишени. АГ-то ми каза " За бременна жена са супер " 🤣
Аз се следя в Щерев , за сега не са ми предлагали пакет , но честно казано предпочитам да бъда в частна клиника и да си плащам. Първото раждане на сестра ми бе в държавна и е най-големият и кошмар.  Втория път на частно и супер доволна. 
Та когато става въпрос за нещо толкова важно по-добре на частно , стига да имате възможност де .

# 76
Аз обожавам кафе, спрях го , че пия ли кафе ми се пуши цигара. Та не съм пила кафе и пушила вече 2ри месец и съм много горда , не съм очаквала,  че ще мога да ги спра .
Относно изследвания в 10та седмица ми назначиха кръв и урина . Базови изследвания , по това , което видях и разбрах някои левкоцити са ми малко по завишени. АГ-то ми каза " За бременна жена са супер " 🤣
Аз се следя в Щерев , за сега не са ми предлагали пакет , но честно казано предпочитам да бъда в частна клиника и да си плащам. Първото раждане на сестра ми бе в държавна и е най-големият и кошмар.  Втория път на частно и супер доволна.  
Та когато става въпрос за нещо толкова важно по-добре на частно , стига да имате възможност де .

Нека не заклеймяваме държавните болници. Имам възможност за частна и не бих. Няма да споменавам коя частна клиника след инвитро там пропуснаха една камара изследвания и накрая едвам изкара до 34г.с. близка защото те не бяха видели и пуснали изследвания които са стандарт дори не допълнителни.
Отделно моя близка със заболяване се лекуваше в една от най-предпочитаните частни клиники и получи ужасно нагло отношение от лекари които се държаха като с касичка, но не й като с човек.
Много от неонатологиите на държавна клиника са по-високо ниво от тези на частни. Има случай на отделена майка и бебе точно за това.
С първото си дете имам раждане с държавна клиника и престой над 10 дни в неонатология, от които 8 в интензивен сектор и цял живот ще съм благодарна за грижите за детето и мен. И дори като предлагах да си плащам за стая за да седя не се съгласиха и седях там за детето си за да му давам кърма, въпреки че можеше да ме изпишат на 3 ден. Нека всеки роди при лекар при който се чувства спокоен, това е най-важното и всички да са здрави.
Нека всеки намери своя лекар и най-вече човек

# 77
Аз се следим в частна инвитро клиника ,където ми беше инвитрото .Но и ще ходя при държавна лекарка в моя град ,за да може тя да ми издава болничните .А ще раждам в държавна болница ,където моя доктор изражда пациентите си .Така че ,аз не отричам никой .А и да не говорим ,че в частните болници цените са тройни ,а отношението не е по-добро .

# 78
И аз се следя при репродуктивната ми и отделно ще се запиша при още една  да се възползвам от болничните през здравна каса.
Относно раждането не мисля че трябва да се заклеймяват държавните болници, защото за мен е важно неонатология да е на високо ниво, всичко друго се преживява. Дори моята репродуктивна тъй като не изражда насочва към нейн колега който е в  държавна болница, а аз на тази жена и имам пълно доверие.

# 79
Здравейте, аз съм 7седмица и 5 ден, термин 20 Януари и тази седмица се чу сиилно сърчицето. От 5тата семица до 6тата и няколко дни бях ужасно зле, както без никакъв симтом, така с ужасяващо гадене. Вече спря, но ествствено всички миризми се усешат х1000 и понякога ми се гади Grinning На 27г. съм първа бременност и от години пуша мноого, когато ми беше лошо спрях и миризмата на обикновена цигара ми е ужасна, но на ужасмия айкос не и припалвам Sad ужасно зле се чувствам от това и де да имаше копче за спиране.  В коя седмица след 8ма видяхте вече по-ясно и оформено бебето?

# 80
Аз спрях цигарите от момента в който започнахме опитите и дори не ми липсват( пушач от 15 години съм) а кафето никога не ми е било страст така или иначе 😅 единственото нещо което по принцип обичам, но вече буквално не мога без него е шоколада 😂 буквално на това живея вече 1 месец

# 81
И аз се следя при репродуктивната ми и отделно ще се запиша при още една  да се възползвам от болничните през здравна каса.
Относно раждането не мисля че трябва да се заклеймяват държавните болници, защото за мен е важно неонатология да е на високо ниво, всичко друго се преживява. Дори моята репродуктивна тъй като не изражда насочва към нейн колега който е в  държавна болница, а аз на тази жена и имам пълно доверие.

Привет, може ли да ме просветлиш за това с болничните през здравна каса, че доста се обърках след всички изчетено по форумите - лекар частна практика не може ли да издава? Аз се следя на две места и двете частни и досега не ми се е налагало да ползвам болничен, но ако се наложи ще трябва да ходя при трети лекар с НЗОК  или?

# 82
Всички следящи АГ могат да издават болнични, просто моята клиника е само за Инвитро и няма право да дава повече от 45 дни и за това ми трябва друго АГ, предпочитам по здравна каса от финансова гледна точка, така че би трябвало всичко да не наред, но си питай.

# 83
Не заклеймявам държавните болници . От личния опит и разочарование на мои много близки хора , аз за себе си предпочитам да ги избягвам. Най-важното всъщност е да си спокоен и да вярваш на специалистите,  които си избрал.

Аз обожавам кафе, спрях го , че пия ли кафе ми се пуши цигара. Та не съм пила кафе и пушила вече 2ри месец и съм много горда , не съм очаквала,  че ще мога да ги спра .
Аз се следя в Щерев , за сега не са ми предлагали пакет , но честно казано предпочитам да бъда в частна клиника и да си плащам. Първото раждане на сестра ми бе в държавна и е най-големият и кошмар.  Втория път на частно и супер доволна.  

Нека не заклеймяваме държавните болници. Имам възможност за частна и не бих. Няма да споменавам коя частна клиника след инвитро там пропуснаха една камара изследвания и накрая едвам изкара до 34г.с. близка защото те не бяха видели и пуснали изследвания които са стандарт дори не допълнителни.
Отделно моя близка със заболяване се лекуваше в една от най-предпочитаните частни клиники и получи ужасно нагло отношение от лекари които се държаха като с касичка, но не й като с човек.
Много от неонатологиите на държавна клиника са по-високо ниво от тези на частни. Има случай на отделена майка и бебе точно за това.
С първото си дете имам раждане с държавна клиника и престой над 10 дни в неонатология, от които 8 в интензивен сектор и цял живот ще съм благодарна за грижите за детето и мен. И дори като предлагах да си плащам за стая за да седя не се съгласиха и седях там за детето си за да му давам кърма, въпреки че можеше да ме изпишат на 3 ден. Нека всеки роди при лекар при който се чувства спокоен, това е най-важното и всички да са здрави.
Нека всеки намери своя лекар и най-вече човек

# 84
Здравейте! Веднъж вече ползвах болничен от 3 дни като бях на частно и ми взеха 15лв. От регистратурата на медицинския център ми казаха, че ако искам да изляза в болничен до края на годината трябва да плащам по 50лв на лекарска комисия за всяко продължение на болничния на всеки 30 дни. Тази част с плащането може ли да абъде избегната ако АГ работи с НЗОК? Доколкото знам болничните са към НОИ и нямат нищо общо с касата + за болничен от комисия трябва да се ходи само в МЦ или болница, където има такава комисия.
Всички следящи АГ могат да издават болнични, просто моята клиника е само за Инвитро и няма право да дава повече от 45 дни и за това ми трябва друго АГ, предпочитам по здравна каса от финансова гледна точка, така че би трябвало всичко да не наред, но си питай.

# 85
Здравейте! Веднъж вече ползвах болничен от 3 дни като бях на частно и ми взеха 15лв. От регистратурата на медицинския център ми казаха, че ако искам да изляза в болничен до края на годината трябва да плащам по 50лв на лекарска комисия за всяко продължение на болничния на всеки 30 дни. Тази част с плащането може ли да абъде избегната ако АГ работи с НЗОК? Доколкото знам болничните са към НОИ и нямат нищо общо с касата + за болничен от комисия трябва да се ходи само в МЦ или болница, където има такава комисия.

И аз не съм наясно и се опитвам да разуча каква е схемата, но доколкото разбрах няма значение с какво работи лекаря, а на каква лекарска комисия ще отидеш. Имало държавни и частни комисии. В държавните не се плаща, но има някакъв по-сложен процес и повече чакане и някои лекари предпочитат да пращат директно на частна, където само се плаща х сума (навсякъде различна) и отиваш и си го взимаш. Та сигурно можеш някак и на държавна комисия да отидеш, но не знам как става. Чувам само отзиви, че не си струва усилията и затова не можах да науча подробности.

# 86
Здравейте, записвам се с термин на 27.01
Вече видяхме ембриона и тупкащото сърчице, но се притеснявам.
Имам предишни два мисед аборта и едно неуспешно инвитро и сега не можем да се зарадваме истински. Паниката се усеща.
На какви изследвания се ходи преди и около 12г.с.? Какви са тези генетични, за които четох? Защото с мъжа ми сме правили и сме ходили по такива тестове, но не ги знам за детето.
Ще съм благодарна на помощта!

# 87
Честито, Деси! 😊 Пожелавам този път всичко да е наред! Паниката я разбирам напълно - и ние всеки ден се лашкаме между радост и крайно притеснение, но просто трябва да го избутаме, няма друго решение.

С генетичните тестове тестват дали бебето има някаква хромозомна аномалия. На нас ни препоръчаха Nifty Pro, но има още много, които покриват различни аномалии. Може да се изследва от 10 г.с. като се взима кръв от теб, не е нещо инвазивно или страшно. Най-добре обсъдете с доктора си кой е най-подходящ, особено ако имате някакви изменения в кариотипа или други притеснения.

# 88
Честито, Деси! 😊 Пожелавам този път всичко да е наред! Паниката я разбирам напълно - и ние всеки ден се лашкаме между радост и крайно притеснение, но просто трябва да го избутаме, няма друго решение.

С генетичните тестове тестват дали бебето има някаква хромозомна аномалия. На нас ни препоръчаха Nifty Pro, но има още много, които покриват различни аномалии. Може да се изследва от 10 г.с. като се взима кръв от теб, не е нещо инвазивно или страшно. Най-добре обсъдете с доктора си кой е най-подходящ, особено ако имате някакви изменения в кариотипа или други притеснения.

Благодаря. Като цяло нямаме изменения в кариотипа, което доста ме успокоява, но знам ли, дали пък да не се застраховам... Ще го обсъдим с АГ, когато се видим отново, а аз до тогава ще чета за тези тестове, за да се информирам. Стискам палци на всички! ❤️

# 89
Здравейте , може ли да се включа във вашата група. Бременна съм с второ дете с термин 03.02 . Първото ми момиченце се роди преди 3 г , преждевременно,  секцио и се очаква това бебе да си е Януарче с планова операция към края на Януари.
Видяхме сак и жълто тяло , на 12 съм пак на преглед. За сега нямам големи оплакваня , само напрегнати гърди и световъртеж.  Искрено се надявам да сме заедно до 36г.с  поне, и да не преминавам  пак през кошмара наречен "преждевременно раждане" . Родих момичето си 33 дни преди термин , заради проклампсия развита в 32 седмица и повече от две седмици не издържа. Не го пожелавам на никого. И така тогава също бях с термин 12.12 , но дъщеря ми е родена 09.11. Търсех група за мами февруари с термин 2026 , ама не я открих.

Общи условия

Активация на акаунт