❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 30 811
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, някоя получава ли спазми в корема от време на време? Вече съм в 15-та седмица и се случва от вчера от време на време да получа болка за кратко и отминава от самосебе си. Все пак предполагам, че матката се разтяга, но не помня с предната бременност кога започнаха тези състояния.

Вчера вечерта ми се случи за пръв път (също съм 15та седмица), целият корем ме стегна за 10тина секунди и размина. Доста се стреснах, попринцип ме боли ниско долу редовно от както съм бременна, лекарката ми предписа но-шпа. Но това определено беше по-различно.

# 571
Здравейте, досега съм от щастливките на които не им е било лошо. В 13-14 седмица съм но днес ми е много лошо и ми се повръща и имам разстройство. Може би е нещо вирусно и се чудя да ходя ли при личния, да изчакам 1_-2 дни да мине ….

# 572
Аз пък от тази нощ се събудих с болки ниско долу в корема, Пих нош-па, но едва намаля болката. Свързах се сутринта с АГ и ми изписа магнерот и ми каза, че ако до обяд положението не се подобри да й де обадя... Малко съм стресната, в 13-14 г.с. съм. Добре че днес не съм на работа, а ще си лежа, защото права не ми е комфортно. Изпитвам напражение. Надявам се всичко да е нараед и магнерота да свърши работа.

# 573
Момичета, някоя получава ли спазми в корема от време на време? Вече съм в 15-та седмица и се случва от вчера от време на време да получа болка за кратко и отминава от самосебе си. Все пак предполагам, че матката се разтяга, но не помня с предната бременност кога започнаха тези състояния.

Вчера вечерта ми се случи за пръв път (също съм 15та седмица), целият корем ме стегна за 10тина секунди и размина. Доста се стреснах, попринцип ме боли ниско долу редовно от както съм бременна, лекарката ми предписа но-шпа. Но това определено беше по-различно.

Момичета, в приложението FEIA, което ползвам пише именно от 15 г.с., че може да се получат тези т.нар. Бракстън Хикс контракции, които се водят подготвителни, траят кратно, не са силно болезнени и изглежда като втърдяване на корема за секунди. Нормално е няколко пъти на ден, но ако са повече от 4-6 за час и не преминават с почивка да се обърнем към АГ. Пише също да не се стряскаме, ако ги получим. Почетох доста, защото се наплаших, въпреки подробната информация и какво да очаквам. Все още съм 14 г.с. и не съм имала, но ще видим как ще е за напред. Възможно е АГ да предпише магнезий.

# 574

Момичета, в приложението FEIA, което ползвам пише именно от 15 г.с., че може да се получат тези т.нар. Бракстън Хикс контракции, които се водят подготвителни, траят кратно, не са силно болезнени и изглежда като втърдяване на корема за секунди. Нормално е няколко пъти на ден, но ако са повече от 4-6 за час и не преминават с почивка да се обърнем към АГ. Пише също да не се стряскаме, ако ги получим. Почетох доста, защото се наплаших, въпреки подробната информация и какво да очаквам. Все още съм 14 г.с. и не съм имала, но ще видим как ще е за напред. Възможно е АГ да предпише магнезий.

Много благодаря!

# 575
Какво може да де пие при температура. Знам за парацетамол мо не ми действа и в момента имам 38.1 Sad

# 576
Доколкото знам, само парацетамол. Иначе вече хомеопатия, бабини методи, компреси..
Ако имаш симптоми, може нещо за тях. Аз съм пила цинабсин, инфлуцид, тантум за гърлото и спрей с морска вода за носа. Това е на пръв прочит, за което се сещам.
 Бързо да ти минава. 🤞
Какво може да де пие при температура. Знам за парацетамол мо не ми действа и в момента имам 38.1 Sad

# 577
Здравейте,
Как се справяте със силно главоболие?

# 578
Момичета, днес имах ужасен ден. 😢
Сутринта ми започва с парене при пишкане, пих уринал акут и ми поразмина. (Случвало се е да имам цистит и преди бременността) Уж беше разминало, но към 20:00 пак почна да ме боли адски много при уриниране и имаше кръв (в урината), съответно се изплаших доста. Отидохме в спешното до Токуда (мислейки, че там ще ми помогнат) след чакане час и половина, и няколко молби от наша страна, излезна един доста нагъл доктор, който ми каза, че те в тяхното спешно нямали с какво да ми помогнат (имали много по-спешен случай) и щом мисля, че е цистит да си пия каквото имам в нас и ми тресна вратата. Разплаках се разбира се, и от самата болка и от притеснение. В крайна сметка решихме да отидем в Пирогов. Слава Богу там лекарите бяха много изключително мили и дори хората пред кабинета ме пуснаха да влезна преди тях. Дадох урина, излезна си цистит, предписаха ми Монурал и хранителна добавка и така… преди малко се прибрах.

# 579

Аз бях така почти 2 дни ,пих парацетамол на 6 часа и вечеря преди да си легна пих от нурофена на дъщеря ми и повече не съм вдигала температура .

# 580
annonymous, нищо не се препоръчва освен парацетамол. Ибупрофен и аспирин не препоръчват повреме на бременност без изрично позволение от лекар. Ако вдигнеш 38.5 се посъветвай с лекар, че тогава може да е опасно. Почивай колкото можеш и пий повече течности.
Mbj, миличката. За цистит съм чела, че сок от червена боровинка и вода с лимон могат да помогнат за по-бързо изчистване на бактериите. Но не съм имала толкова тежки ситуации както ти описваш, та не знам колко помага. Дано бързо размине. Disappointed Relieved
Мен от няколко дни ме е хванало някакво безпокойство и вечер почти не мога да спя добре. (може би и затова в 2ч пиша тука Smiley) Тъкмо се унеса нещо и сънувам какви ли не странни сънища, супер изтощаващо. Добре че не съм на работа и успявам да си доспя през деня.

# 581
Mbj999 и аз съм имала такъв цистит. Беше много остър и пих антибиотик но за мое учудване болкоуспокояващите помогнаха да не ми се пишка всяка минута

# 582
Mbj999 и аз съм имала такъв цистит. Беше много остър и пих антибиотик но за мое учудване болкоуспокояващите помогнаха да не ми се пишка всяка минута

На мен не ми изписаха болкоуспокояващи,  само антибиотик и някаква добавка с червена боровинка. Вчера ле болеше зверски, днес съм по-добре.

# 583
Здравейте мами, казаха ми че съм с риск за преекламсия, изписаха ми Аспирин.Всичко друго е в норма.Много ми е притеснено, има ли някоя от вас със същия риск?

# 584
Уф, много неприятно, бързо да минава.

Ако пак ти се наложи да ходиш по спешност, в Надежда има дежурен кабинет и са доста адекватни. Шейново също имат спешен кабинет.

На мен не ми изписаха болкоуспокояващи,  само антибиотик и някаква добавка с червена боровинка. Вчера ле болеше зверски, днес съм по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт