❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 30 803
  • 795
  •   1
Отговори
# 585
Уф, много неприятно, бързо да минава.

Ако пак ти се наложи да ходиш по спешност, в Надежда има дежурен кабинет и са доста адекватни. Шейново също имат спешен кабинет.

Mbj999 и аз съм имала такъв цистит. Беше много остър и пих антибиотик но за мое учудване болкоуспокояващите помогнаха да не ми се пишка всяка минута

На мен не ми изписаха болкоуспокояващи,  само антибиотик и някаква добавка с червена боровинка. Вчера ле болеше зверски, днес съм по-добре.

Благодаря, ще го имам предвид! Дано не се налага, но все пак.

# 586
Ходила съм в спешния кабинет в "Надежда", когато получих първото си кървене в 7г.с. Идват да те прегледат две акушерки, без лекар. Да, внимателни и любезни са, но нито видяха отлепянето и хематома, които моята си АГ видя на следващия ден, нито апаратурата им е добра.

# 587
Аз съм с противоположно впечатление. Ходих два пъти - в 10г.с. заради хематом, който видяха и беше потвърден на следващия ден от моята лекарка и в 15 г.с. заради болки, които не се оказаха нещо сериозно. И двата пъти бях прегледана от доктори - първият д-р Войнова, вторият път д-р Колева и с тях имаше и акушерка.

# 588
И аз съм ходила на два пъти до кабинета в Надежда, имаше 2 акушерки и 1 лекарка и двата пъти, да апаратурата не е от най добрата но при мен си видяха и хематома и отлепването. Ако ми се наложи пак бих отишла там, бяха доста адекватни и веднага като им се обадих слезнаха да ме прегледат.

# 589
Здравейте! Знаете ли за колко време излиза резултата от БХС и къде трябва да го получа?
Споменаха нещо за някакъв SMS.с инструкции, но не съм сигурна, понеже бях развълнувана заради ФМ и не разбрах. ❤️

# 590
Здравейте! Знаете ли за колко време излиза резултата от БХС и къде трябва да го получа?
Споменаха нещо за някакъв SMS.с инструкции, но не съм сигурна, понеже бях развълнувана заради ФМ и не разбрах. ❤
Зависи къде сте пуснали БХС

# 591
Споменаха нещо за някакъв SMS.с инструкции, но не съм сигурна, понеже бях развълнувана заради ФМ и не разбрах. ❤
Зависи къде сте пуснали БХС
Клиника "Оскар" преди 3 дни.

# 592
БХС излиза в същия ден, обикновено няколко часа след изследването, аз дадох в 8ч и в 11 ч беше излязло, но бях в щерев. Предполагам си е като всички стандартни кръвни изследвания.

# 593
В Оскар на мен ми излезна след 3 раб дни, в петък ми беше прегледа, сряда ми пратиха смс с парола и юзър нейм да си проверя резултатите.

# 594
Момичета, някой от вас пътувал ли е скоро или при предишна бременност на далеч? Имаме планирано море в южна Гърция в края на септември и се чудя дали е удачно да ходя?
Досега в България пътувах без проблем по 4-5 часа до родния ми град, шийката на феталната се води със запазена дължина.
Ще питам и следящия само да се срещнем... много ми тежи този междинен период, в който няма до кого да се допитам особено. Благородно завиждам на тези, които си имат "техния" лекар от години.

# 595
Аз пътувах вече няколко пъти командировка и на почивка и нямах проблем. АГ ми каза, че щом се чувствам добре и бременността върви безпроблемно, мога да си пътувам плувам и тн.
Даже изрично ми каза да не се залежавам, понеже не съм болна, а бременна.
Единствено да не стоя много на слънце ми каза и да се хидратирам добре.
Но за пътуването не съм имала проблеми нито с колата нито с влака, единствено със самолет ми беше по-гадно при кацането.

Момичета, някой от вас пътувал ли е скоро или при предишна бременност на далеч? Имаме планирано море в южна Гърция в края на септември и се чудя дали е удачно да ходя?
Досега в България пътувах без проблем по 4-5 часа до родния ми град, шийката на феталната се води със запазена дължина.
Ще питам и следящия само да се срещнем... много ми тежи този междинен период, в който няма до кого да се допитам особено. Благородно завиждам на тези, които си имат "техния" лекар от години.

# 596
Здравейте мами, казаха ми че съм с риск за преекламсия, изписаха ми Аспирин.Всичко друго е в норма.Много ми е притеснено, има ли някоя от вас със същия риск?

Здравей радвай се , че толкова рано си почнала терапия и бъди сигурна , че всичко ще е наред. Аз съм ви разказвала , че с първата бременност имах преклампсия , която се отключи внезапно в 31г.с(никой не ми беше казал , за риск нищо не ми беше предписано  тогава за преклампсия , а е трябвало точно да пия аспирин или венозно , или допегит (хапчета за кръвно). И издържах само 3 седмици , това не го казвам да те плаша , а де се зарадваш , че си в добри ръце и са реагирали на време. Въпреки , че краят е успешен с три годишно живо , здраво момиченце,  високото кръвно много пречи на бременност и е опасно за теб и детето.
Трябва да НЕ ядеш солено, да избягваш стрес , спорове с Мм , всичко възможно което може да ти вдигне кръвното. И да го следиш поне три пъти на ден . То може и изобщо да не ти се вдигне , нищо че имаш риск . Да не излизаш на топлото.
Аз сега още не съм минала прена и не ми казаха да ли имам риск , но този АГ ме предупреди без никакви алергени , като яйца , прас , мляко,  кашкавал и лук. Без сол , кола , кафе, избягване на топлото време и мазното ядене. Повече месо за протеин , следене на кръвното налягане. Без стрес , иска да съм много спокойна , защото един път почне ли се покачва. За високо кръвно приемат 140/90 и тогава трябва да се обадиш на АГ . Надявам се да съм ти била полезна . Ако имаш въпроси може и на лс .

И аз пътувам и с двете си бременности , то сега сме едва в началото и не мисля,  че ще има проблем . Преди седмица бяхме на море , сега съм при родителите си , а те са на 6 ч път от нас. Аг , позволи защото всичко е наред. То ако нямаш , кървене , отлепване,  зацапване или други неща, които те задължават да лежиш  по време на бременност , мисля , че няма проблем.

# 597
Здравейте момичета, да се представя и аз! Първо бях писала във февруарската тема, но се оказа че терминът ми е за края на януари. Освен това ще е и секцио, така че ако всичко е наред, ще съм януарска мама. На 40 години съм, това ми е четвърта бременност. Имам три момичета.

Тъкмо да се включа в темата за кръвното и прееклмсията. С всяка от предишните бременности имах проблем през третия триместър. Кръвното ми стигаше до 90/95 долна граница. Горната беше в норма. По тази причина ми направиха секцио през първата бременност в 36+4. С другите две издържах малко повече. Сега преди няколко дни започнах отново да вдигам кръвно. В 14 г.с. съм, което означава че е рано за кръвно провокирано от бременността. Обикновено се покачвало след 20 г.с. Бях на кардиолог преди три дни и ми даде много ниска доза от едно лекарство - 2х125мг на ден плюс кардиоаспирин. След няколко дни съм отново на преглед, за да видим дали трябва да се увеличи дозата. Много, много ме е страх дали ще успея да завърша тази бременност благополучно.

Да се включа и относно пътуването. Преди да забременея резервирахме ваканция в Гърция заплащайки билети за кораб и къща под наем за близо 20 дни. Сега обаче ме е страх да тръгна. Живея в Италия и пътуването щеше да е кола няколко часа, кораб цяла нощ и после пак кола за няколко часа. Аз вече съм си решила, че няма да тръгна, но въпреки това ми е интересно да чуя различни мнения. Какво мислите? Много ме е яд, че децата няма да могат да се радват на морето, както и ние да си починем. Тук при нас навсякъде море, но жегата е адска, навсякъде е народ и просто нямам желание в последния момент да търся. В Гърция имам и роднини и щяхме да се видим. Евентуално седмица на планина може да огранизираме.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 02:23 от Anastasiya_S

# 598
Здравейте, по темата за морето имам въпрос за банските. На повечето места пише че трябва да са цели, но аз много мразя цели бански защото задържат мокро а и не са ми удобни на бюста. Чудя се ако не се пека или стоя с тениска дали е проблем да е е цял банския. Отделно ми казаха 50 фактор … слънцезащитно Sad

# 599
Няма проблем да е половинки банския ако не си печеш корема на слънце и като цяло избягваш корема да се пече на пряко слънце дори и с цял бански да си.
Слънцезащитата я препоръчват особено за лицето защото при бременните от хормоналните промени (увеличаване на прогестерона и естрогена) има по-голямо производство на меланин, което може да доведе до хиперпигментации - кафеви петна по кожата.

Здравейте, по темата за морето имам въпрос за банските. На повечето места пише че трябва да са цели, но аз много мразя цели бански защото задържат мокро а и не са ми удобни на бюста. Чудя се ако не се пека или стоя с тениска дали е проблем да е е цял банския. Отделно ми казаха 50 фактор … слънцезащитно Sad

Общи условия

Активация на акаунт