Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 59 851
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И младежът получи мейл, че е одобрен за това с безплатното пътуване. Но тепърва ще вникваме в детайлите, защото сега трябва да подава за Виена, че изтича срокът и да прави селф асесмънт тест. За общежития също трябва да подава, понеже е подал само на места и на едното е в листа за чакащи, на другото му отговориха, че не могат да му предложат нищо.
Това със сложността на матурите по математика не ме вълнува твърде. Каквато - такава. Мина. Макар и лесна и според него, пак си има някакви грешчици и не е ясно ще има ли 6, ще видим. Явно е на кантар.
И моите очи се напълниха покрай фейсбук, а и самия бал с хубави млади хора, добре облечени, добре изглеждащи, добри хора. Хубави вълнения.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 09:59 от zazu1

# 121
  • София
Но тепърва ще вникваме в детайлите, защото сега трябва да подава за Виена, че изтича срокът и да прави селф асесмънт тест. За общежития също трябва да подава, понеже е подал само на места и на едното е в листа за чакащи, на другото му отговориха, че не могат да му предложат нищо.

Zazu, за Виена пробвайте във VetMed Studenten Apartments. Получихме от тях много бързо оферта, по-добра от Stuwo. Ако искаш, пиши ми на лични за подробностите.

От класа на дъщеря ми цяла група тръгват на това пътуване с влаковете. Имат самолетни билети, резервации и план. Дано са здрави да го осъществят през юли.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 10:43 от elita

# 122
  • софия
Звънче и твоята дъщеря ли спечели карта за безплатно пътуване с влка? Моят син получи имейл, но на мен нищо не ми е ясно. Получи покана за среща в София на 14 или 20 юни за разяснения и практически съвети относно пътуването, но се чудим да ли да ходи.
Да. Безплатно е много силно казано. Безплатно е само пътуването с влак.
Приятели на дъщеря ми пътуваха миналата година. Не съм сигурна за отзивите. Сега четат някакви групи, в които има съвети за маршрути и други неща. Подозирам, че на моята няма да ѝ хареса, защото: 1. трябва да пътува с малко багаж, за да може да го носи, 2. трябва да планира и организира, за което няма опит и със сигурност ще има битови неудобства, с което не е свикнала. Но нека да опита. Няма как да придобият опит докато не започнат сами да отговарят.

# 123
Явно масово са одобрени на тази сесия, добавям двама в група. И той чете в някакви ФБ групи. Глупаво било да се започва от България, че много време ти изяжда измъкването с влак, така че ще е със самолет излизането. Аз го виждам втората половина на септември. Ще помагам и аз с плановете.

# 124
  • София
Линкът за балообразуване на СУ не работи. Не знам счупен ли е или са преместили на друго място в сайта балообразуването.

# 125
  • София
Може ли някакви линкове към тези групи?

# 126
Линкът за балообразуване на СУ не работи. Не знам счупен ли е или са преместили на друго място в сайта балообразуването.
При мен работи - https://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_ … iya/prilozhenie_2

# 127
  • София
При мен работи - https://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_ … iya/prilozhenie_2
Вашият да, този от първа страница изкарва това:

# 128
Моят син след 15 мин почва матура по химия ПП, притеснено ми е, защото му трябва много висока оценка. Чух се с него преди малко, били по списък 14, но само той се е появил, та той с 4 квестора ще прави матура Wink
Юли  и той с още 7 човека ще обикаля из Европа по тая програма, със самолет ще пътуват на отиване и връщане. Имат някакви резервации за спане, ама май не за навсякъде, но гледам да не давам акъл, че то опитът уж е най-добрия учител Wink

# 129
Такаааа, имам спомен, че коментирахте кога трябва да пуснем Декларация №7 за здравните осигуровки на децата. От нашето училище казват, че ще плащат до края на май. Ако има счетоводители, може ли на ЛС да питам нещо?
И още един въпрос - за получаващите стипендии - последната през май ли е? Нещо липсва комуникацията с училището ни.

# 130
  • софия
Цитат
За периода от завършване на средното до започване на висшето си образование или работа на трудов договор те трябва да внесат здравните си осигуровки за своя сметка в размер на 28,40 лв. месечно.  Причината за това е, че абитуриентите не попадат в нито една от категориите - ученици или студенти, поради което неотговарят на условията за здравно осигуряване за сметка на държавния бюджет, както и не упражняват трудова дейност, за която подлежат на здравно осигуряване на съответното основание по реда на Закона за здравното осигуряване. В тези случаи завършилите средно образование трябва да подадат декларация Образец 7 – за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителните вноски. Документът се подава до 25-о число на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението за осигуряване. Тогава е и срокът за плащането на тези вноски, напомнят от НАП. 
https://nra.bg/wps/portal/nra/actualno/abiturienti-plashtat-zdra … ez-letnite-meseci

# 131
Спокойно, има време

# 132
Аз съм запомнила, че и юни са осигурени децата от училище. Всяко училище ли си решава, не е ли на национално ниво докога се осигуряват?
За стипендиите също няма идея докога са, вчера са й превели стипендията за м.май.

# 133
На 9 стр. да благодаря за темата.
И да се включа в чакането на резултатите, че знам, че тук ще се чуе веднага.
Моят младеж започва работа от понеделник.
Остава УАСГ изпита. В понеделник следобед е регистриран с входящ номер над сто. Не знам дали са последователни. Или пък всички сто и няколко души са се регистрилали нетърпеливо.Grinning

И по темата от преди няколко страници: не разбрах ПП трета матура или ООП мат е била тегава?
Нелепо е сравнението между ООП и ПП. Материалът е друг при ПП. Оценките на децата за сложността най-често се влияят от това как те са се справили. Сложността се определя от това в колко стъпки се решава една задача и дали се иска някакво хитроумно съобразяване или се решава съвсем роботски.
Много ми се ще да видя хитри задачи на матура ООП, но силно не ми се вярва.
За 5,11 не знам какво да кажа. От една страна, предвид че това са топ 1400, които все пак са я избрали тази математика и с тази сложност, това звучи малко. Но като се замисли човек как с тези тестови въпроси по 4 точки, се дърпа назад от две-три разсейвания, без това да значи, че нещо не си усвоил. Ей го, моят е объркал сметката на 2 задача. Абсолютна нелепост.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 20:15 от solnichka

# 134
  • София
Solnichka, какво ще работи? Има ли други, които ще работят лятото? Моята е склонна, но всъщност само юни ѝ е свободен целия и то за 1 месец няма къде да я вземат.

Общи условия

Активация на акаунт