Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 402
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
5.15 БЕЛ и 6 по Математика, лично аз съм доволна. Той не толкова, но така или иначе БЕЛ не му трябва.
Остава да реши какво точно ще учи от списъка на "нещо с математика".
Виждам чудесни резултати и много се радвам, че расте едно прекрасно поколение. Или поне форумните дечица са умни, нямаме причина да се тюхкаме и да страдаме на тема "сегашните деца, а ние едно време".
Браво и успех на всички!

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 12:14 от Klemy

# 481
  • гр.София
MamaBlonde,   аз пък ви стискам палци за китаистиката, надеждата умира последна-).
Поздравления за всички!
Около дъщеря ми масово са с над 90 т по БЕЛ, но утре ще е интересно,като изкарат някаква статистика.

# 482
  • у дома...
Подозират, че тази година баловете за топ специалностите на СУ с балообразуване БЕЛ ще са на максималния.

# 483
  • софия
А колко години след завършване могат да се ползват оценките за кандидатстване?
Да знам, ако нещо не се получи с избраната чужбина 😣

# 484
Не можах да харвсам всички съобщения заради бъг на bg-mamma.
Браво, браво на всички отличници!
При нас очаквано.
След поредица от левашки грешки по мат, си намираме повод за празнуване в това, че е над средното Grinning
Смятам, че и университета е осигурен.

# 485
  • у дома...
А колко години след завършване могат да се ползват оценките за кандидатстване?
Да знам, ако нещо не се получи с избраната чужбина 😣
Докато не измислят друго балообразуване. Или не отменят матурите.

# 486
Тази година с ДЗИ  информатика прецакаха децата.  Постоянно са рестартирали системата, затова и помощният учител е стоял пред вратата. Като капак - третата задача, за да я стартираш, трябва да знаеш как се смята астрологично число, нещо което няма нищо общо си информатиката.
На първа страница балообразуването за СУ не отваря сайта, някой може ли да ми каже как се образува бала за ФМИ?
И учениците с ДЗИ ИТ бяха прецакани, направо съм във възторг, че толкова добре се е справил!

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ika_i_informatika

Надявам се да е ясно. Копирах таблицата от сайта на СУ, ето какво се получи:

кандидатстудентски изпити/държавни зрелостни изпити       
С коефициент 3,25:

1. ДЗИ¹ по математика

2. ДЗИ¹ по информатика

3. Оценки на лауреати от национални и международни олимпиади по математика и по информатика - по реда на чл. 24, ал. (1) и (2)

4. Оценки на първенци на национални олимпиади по математика и по информатика – по реда на чл. 24, ал. (9)

5. Оценки от националното състезание по елементарна математика „Проф. Борислав Боянов“ – по реда на чл. 29, ал. (4)

С коефициент 3:

6. изпит по математика

С коефициент 2,75:

7. ДЗИ¹ по информационни технологии

8. Оценки на лауреати от национални и международни олимпиади по информационни технологии - по реда на чл. 24, ал. (1) и (2)

9. Оценки на първенци на национални олимпиади по информационни технологии – по реда на чл. 24, ал. (9)

С коефициент 2,5:

10. ДЗИ² по математика

+ Оценка от дипломата за средно образование по Математика

Здравейте, аз мисля, че оценката от дипломата не се взема в предвид. В забележки е посочено, че ако в дипломата има оценка от ДЗИ се взема тя. Някой дали е запознат с това. Фигурира като забележка 3

# 487
Ако има оценка от ДЗИ математика, то тази оценка се взема за оценка от дипломата по математика.

# 488
Браво на децата! Доволни сме и ние. Хванал е 5 по БЕЛ (а тайничко се надявах на малко повече) и 5,75 по АЕ. Приет е още от декември месец и 12 клас си изкара супер лежерно, пълна почивка, направо си отживя. Ако някой ден реши да учи и в БГ, дано тази оценка по БЕЛ не му изиграе лоша шега, но да се надяваме, че няма да му потрябва.
Най-щастлива съм, че приключваме с МОН! Край, свърши сеееее!
Успех на всички деца в следващия етап от живота!

# 489
  • София
Ако има оценка от ДЗИ математика, то тази оценка се взема за оценка от дипломата по математика.
Това е вярно за определени специалности в СУ.
В ТУ, например, взимат оценката от дипломата без значение дали има държан ДЗИ или не, но ако има държан ДЗИ и той с по-благоприятна оценка от изпит в ТУ, ще вземат по-благоприятния резултат за кандидата.

# 490
И ние се разделяме с МОН, аз доволна. Сега остана да се подадат документи и до се запише студента.
Оценките от матурите нямат давност. Мъжът ми преди няколко години си ползва неговата от дипломата и нямаше проблем.

# 491
Нищо неочаквано при нас Simple Smile По БЕЛ всичко според възможностите, естествено очакваше повече, но ЛИС го е подхлъзнал. По АЕ липсват едни 3т, но той си знаеше, защото е надвишил броя думи.
Официално си чака дипломата и поема по пътя!

# 492
  • Пловдив
По БЕЛ всичко според възможностите, естествено очакваше повече, но ЛИС го е подхлъзнал.
скаридка Hug
И при нас така. Децата с ЛИС са с по-ниски оценки от тези с есе, това е справка между децата в неговия клас.

# 493
  • София-Велинград

Повече от прекрасно!

# 494
  • Някъде в Европа...
Колко е слънчева и празнична днес темичката ни! 🥳🥳🥳🥳
siska 79, благодаря от сърце, Сис! Поздравления и за прекрасната Божи! Силно се надяваме и стискаме палци да замине - там, където е сърцето й!
MamaBlond, силно стискам палци, не се отказвайте от мечтата...

Общи условия

Активация на акаунт