Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 726
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Didi, теч около сифон е много често срещан проблем, който в повечето случаи има и евтино решение без или само с частично къртене. Понякога е нужно само да се подмени сифонът и да се префугира. Консултирай се с читав майстор. У нас имаше такъв теч от сифона на съседа отгоре, човекът разкърти само около сифона и вече няма теч.
Вкъщи също имах проблем с влага в коридора, причина беше утаяването на вода от изядена фуга от препарати. Като префугирахме, проблемът се реши.
Не бих къртила цялата баня.
Вече има много плочки, можеш да съчетаеш и без да стои като кръпка.

# 136
Диди, и ние имахме ремонт заради сифона. Изкъртиха го него и плочките около него,префугираха банята. Ние бяхме извикали термокамера и се видяха проблемните фуги.
Относно обявите на second - първо че са вложени доста средства в завършване,но и строителят е един от по-скъпите и добрите,който продаваше на доста по-високи цени самите ап.,сравнено със стандарта за района. Но ходих там да го гледам преди дупка още - това е в нищото,буквално нищото. Може би се е изменил обликът на района,но тогава нямаше улица от нито една страна,камо ли магазин,аптека и т.н. Това е Малинова долина в частта откъм Св.Климент Охридски и Околовръстното. Та според мен наемът е висок,с оглед на това,че 100% наоколо почти всичко е кал и ремонти и бетон.

# 137
И на мен ми казаха за Микроцимента се появяват пукнатини - особено в нови сгради.

# 138
Масовия вкус се “тренира” дълго време.
И съм впечатлена, че няма само най-евтинджос неща, напр това много ми допадна
https://m.imot.bg/obiava-2c174852472146494-dava-pod-naem-dvustae … a-studentski-grad

https://m.imot.bg/obiava-2c174706347158162-dava-pod-naem-dvustae … a-studentski-grad

И на мен ми харесват, особено първия. Много ми допадат изпълнения в тъмно синьо, един от любимите ми цветове. Но в Малинова долина да вложиш толкова много пари за довършване не ми се струва далновидно и печелившо. Не го харесвам този квартал, наистина е само кал и ремонти. Не разбирам как някой би избрал да живее там, или поне докато няма изградена инфраструктура, което вероятно ще отнеме доста време.

# 139
След като спирката на метрото е потвърдена (активна е в момента и 280)
И
Ако мястото на сградата е това
Съвсем в обозримо време ще има комуникация, а плочките няма да се сменят в близките поне 10-12 год, да не кажа и повече

Не че ги защитавам, щото изобщо не знам какви са и що са, но мястото има някакъв бъдещ потенциал, не е грандиозно по-скъпо от на Dany, и има шанс да се.наеме. Аз мисля че дори в студентски някой би оценил по-добро изпълнение и имота определено се откроява сред морето от евтино оборудване

# 140
  • Варна

Ето я проблемната баня. Бях забравила че има фризове и горе. Май не мога да измисля кърпежа, ако се наложи да къртим  нещо различно от под.

# 141
  • Бургас
Не че ги защитавам, щото изобщо не знам какви са и що са, но мястото има някакъв бъдещ потенциал, не е грандиозно по-скъпо от на Dany, и има шанс да се.наеме. Аз мисля че дори в студентски някой би оценил по-добро изпълнение и имота определено се откроява сред морето от евтино оборудване

Естествено, че ще се наеме.
Ама то и на dany ще се наеме, а бюджетът на неговото изпълнение е поне три пъти по-нисък от този.
А наемът е сходен.

# 142
Second,иди да ги минеш тия 7 минути и ще разбереш защо няма да го наемеш. То няма отстояние, всичко е сграда до сграда,а единствената забележителност е НСА на 7 минути. Уау. Евентуално някой работещ около Ринг мола може и да се навие.
Сравнението с на dany1 имотите не е уместно по никакъв показател. Все едно да сравняваш Мария Луиза с Витошка и да кажеш "е,това на Женския е чисто ново лукс,айде да го пусна 300 лв отгоре спрямо подобен на Витошка". И качеството на строителството,и довършителните работи,и размера на сградите - нищо общо.

# 143
Искаш да ми кажеш че бароко строят три пъти по добре от идея билдингс? Така ли😅
Аз понякога ходя в района, доста сгради вече са позавършени там, ако не са - сигурно скоро ще се завършат. Тези с големите блокове откъм кл.охридски ще изградят улицата доколото разбрах и ще се очаква някакъв пробив и там.
Дори на стрийт вю-то има изградени тротоари и настилка, а то е преди 10 месеца.
Пък и според моето лично виждане на барокото където минава рейса под терасата, т маркета с всичката съпътстваща дандания, на мен ми се струва по-непримамливо

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 18:05 от second

# 144
Не,Идея строят много по-добре от Бароко, според градските легенди. Сградата е на 6 етажа,на Бароко стандартно са доста повече,има май с по 900 апартаменти в сграда. Обаче на Бароко са на ключови места,има отстояния,до всяка една сграда има каквото се сетиш - от обществена пералня,дюнери,до детска градина. Обичайно има и възможност да се паркира наоколо или поне безплатен паркинг,а при Идея всеки парцел е частен и улицата е колкото за една кола. Определено ти трябва и паркомясто,защото градският транспорт там не е много развит. А и който дава 700 евро наем за 50 кв.м. в нищото едва ли е с градския (лично мнение). Та двата апартамента са двустайни в един административен район и ново строителство. Но от там насетне няма нищо общо.
Не казвам,че Бароко е топ,но просто в тази затънтена част на Малинова не е яко според мен.

# 145
Като прясно ремонтирала 2 стари бани от - до, с къртене до тухла и подмяна на инсталации, категорично плочките са ви най-малкият разход. Само за чували и извозване на отпадъци платихме повече… Трудът определено е най-скъпото нещо.

Сега по неволя май ще правим и трета баня. В гаража под единия апартамент, който е отдаден, има теч. Съседът е викнал хора за обследване с термокамера и са казали, че тече около сифоните и цялата плоча е прогизнала. Договорът на наемателите за щастие е до август. И без това исках да ги сменяме, а сега имаме и неоспорим мотив.
Та имаме 2 - 3 месеца да планираме ремонта. Плочките са в стил Кай около 15 годишни. Леко демоде, но чисти и прилични. Не е някакъв 50 годишен коптор, все пак сградата е НС. Мивка, бойлер, батерии, шкафове са изцяло ок и мислим да си ги запазим и монтираме отново. Не знам дали да изринем всички плочки или да изкъртят само пода и евентуално една стена с проблемна тръба, и да намерим някакви плочки, които ще се съчетаят добре с настоящите. Ще седи малко като кръпка, но пък ако успеем да намерим подходящ дизайн и ни излезе на половината пари, при все че ще можем да вземем същия наем, защо не…
Ние категорично няма да се връщаме там след време, даже е по-вероятно да го продадем апартамента и да купим другаде, та не мисля вариант “ако ни се наложи да си го ползваме сами”.
Кой вариант за ремонт бихте избрали?
Металните сифони се разяждат от препаратите на 8-10г.
Един майстор ми подмени 2-3 сифона, кърти само 4те плочки около него и подменя сифона с пластмасов.
има няма 100ина лв и 2 часа работа.
Ама като искате да къртите цялата баня, кой ви спира.
Уловката беше да се намери такъв нестандартен размер, който е спрян от производство. Май беше 30х30. Е, намерихме някакви остатъци в някакъв магазин в "Дружба". Други плочки, друг цвят, ама си ходеха чат - пат (зелено и бежово)

Едит бонус, снимка на сменения сифон с плочките:
Скрит текст:

Чакам да ми кажете, че цветът не си ходи. И сигурно знаете какво ще ви кажа.
Това е едностайния, дето италианката остави погром, а след това го дадох на 950 на украинци.
И пердетата решихме дружно, че са ужасни.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 18:50 от dany1

# 146
  • Бургас
Отказали сме се да казваме, че цветът не си ходи Simple Smile

Според мен наемателите не мислят за качество на строителство и не отдават значение как е построена сградата. Масата наематели, средният клас. Гледат да е по-евтино, да ги устрои локацията, да е чисто и да е що-годе нормално обзавеждането, не "от соца".

# 147
И силиконът около тоалетния блок е за смяна, но това се оказва, че няма значение , щом е нает. 😊

# 148
Браво от мен че сте намерили решение, ходи не-ходи нали се е отдал - крайният резултат е важен имота да е отдаден, останалото са подробности. И аз залитах по разни детайли и ненужни харчове, но вече се превъзпитах щом купих моноблок за 140 на промоция вместо за 310 лв имам напредък. Забелязвам че има много добре направени апартаменти - за мен направо луксозни с поръчкови мебели и скъпо лед осветление, всичко вградено в банята и т.н. и си висят неотдадени, докато други по-обикновени по-бързо се отдават с малка разлика в наемните нива примерно 100 -200 лв но но не висят с месеци като уж по-направените затова ...браво от мен, че нямаш празно какво значение имат плочките и пердетата щом се отдава.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 20:52 от НаБабаДетето

# 149
  • Варна
Моята баня е с два сифона. Това са 8 плочки. В 2 квадрата баня това на практика е почти целия под… Освен това две от тях са застъпени от прага за душкабината, който по спомен също пропускаше малко вода от душ зоната в сухата зона. Леко по-сложно е. Нямам представа какви са сифоните, не сме ги слагали ние. Иначе знам, че трябва да са пластмасови и в новите ни бани сложихме именно такива.

Общи условия

Активация на акаунт