Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 728
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Диди,ако се наложи част от стена да къртите,виж нещо от типа на Кай Nove декор с малките квадратчета. Това е само пример и едва ли е точно размерът на твоите плочки, но със сигурност има нещо сходно,което да превърне от дефекта ефект. Една нова баня вече е 5-цифрена сума и би бил доста краен вариант.

# 151
Само като съвет за правещите ремонт на сифон  с по-стари плочки. Минете по складове и магазини на КАЙ и подобни, по-невзрачно изглеждащи магазини. Примерно - Сико на Подуене, по Данаил Николаев и подобни. Често имат останали по няколко квадрата от различни серии плочки отпреди десетилетия. Попитайте къде има стари плочки и поровете.
Освен това, че са с различен дизайн, често старите плочки са и с различен размер. Преди години, като затворихме/усвоихме балкон, трябваше да търсим подови плочки с размер 33 см. примерно, такива вече нямаше. За да продължим настилката в кухнята и банята. За част от усвоената част имахме останали няколко плочки от наш ремонт, но около 10-12 плочки купихме точно от някакъв магазин на Данаил Николаев. Не са същите като дизайн, но е близък и не се откроява драстично.

# 152
  • Бургас
И аз там намерих плочки с подобни размери.
Исках да "усвоя" склада, който вече имах, не ми стигаха 2 кв.м, майсторът отиде там и намери подобни.

# 153
Между другото, стари модели плочки съм намирала и във фейсбук групите за ремонти - направи си сам тип. Постваш снимка на плочката от твоята баня и каквото знаеш за нея / производител, размери. Има много хора, купували са повече и са ги запазили. Ако става въпрос за няколко плочки само, вероятно е да се намерят.

# 154
Същото щях да предложа,  но там и много подигравки се сипят че не си правели сметката правилно и нам-какво-си ...

# 155
  • Бургас
И що ни изтриха г-жа Тухларска?
Понеже тези дни се готвя за всякакви сценарии, вижте какво ценно съдебно решение намерих.
С две думи - наемодателят сменил ключалките на наемателя - на търговски обект, не жилище, т.е. не е маловажен случаят, осъден е за самоуправство на шест месеца пробация и подписка, щото е с чисто минало, а съдът е счел за смекчаващо вината обстоятелство некоректността на наемателя.

https://www.court-pz.info/2016_1/0070d815_58011916.htm

Дет се вика - Дай Боже всекиму Simple Smile Иначе стой го чакай да се изнесе и си търси дължимото.

# 156
наемателят е изпъден? А кой дето 6 месеца трябва да докладва - наемателят или собственикът?

# 157
  • София
Според мене и според прочетеното собственика на имота е на пробация защото е сменил ключалката и не допуска некоректния наемател. Последния се е оплакал, че няма достъп и е завел дело.
А за неплатения наем и режийни ще трябва да се води гражданско дело между двамата. И накрая като го спечели собственика ще вземе на босия цървулите.
Тинтина,  какво  е намерението на твоето традиционно семейство?
Ще освободят ли на време?
Дано да нямаш проблеми с тях.

# 158
Няколко дена не бях влизала в темата и като прочетох предложението за сбирка си викам, айде, пак изпуснах Simple Smile Следя и се надявам този път да успея да дойда. Изпуснах апартамента, който показа Ази, но се надявам на сбирката да го покаже Heart Eyes

# 159
  • Бургас
Тинтина,  какво  е намерението на твоето традиционно семейство?
Ще освободят ли на време?

До пето число трябваше да платят наема на месеца в предизвестието. До днес превод нямаше. Писах на мама, че от днес тече срок от пет дни, в който ако парите не постъпят, договорът се счита за прекратен предсрочно и ще трябва да се изнесат десет дни по-рано. Писах и че я харесвам и държа на нашите добри отношения, но не мога да кажа същото и за дъщерята. Била имала проблеми, затуй била нервна. Всички имаме Simple Smile Пита защо цял наем, нали щели да се изнесат преди края на месеца. Напомних какво пише в договора и в какъв вид се връща апартамента. Да не говорим, че са с един депозит и той не е актуализиран.
После дъщерята звъня да ми се кара защо пиша на майка й, и в съседската група, тон държа. Затворих й.  Но в крайна сметка ще се изнесат, убедена съм, защото имиджовите щети върху майката са сериозни, а и самата тя вижда, че съм права.

Истерясали са, защото няма нищо читаво за под наем, а каквото излезе е по-скъпо поне с 200 лв. от моя апартамент и се наема веднага.
После пак звъня дъщерята, но вече не вдигам - няма какво да си кажем повече.
В случая много помогна договорът, защото явно се чувстват притиснати.

Не съм много съгласна, че ще вземеш "на босия цървулите", защото вече всеки човек има сметка и някакви официални доходи.
Готова съм и дело да водя, ако има щети и ще наложа запор за предварително обезпечение. Ей така, за спорта, а и да се научат младите, че светът не се върти около тях.
Но не вярвам да стигнем дотам. Майката плати последния наем, видях парите по сметката.

# 160
Мисля си, че голям червен светофар е ако майката на потенциален наемател му търси жилище.

# 161
  • София
Мисля си, че голям червен светофар е ако майката на потенциален наемател му търси жилище.

Да, така е.
Но ако и на майката е писнало да и висят на главата и иска да се почувства малко по-спокойна, да си разполага с времето и къщата, а те не се активизират - какво да прави? Да ги остави в детската стая и да им слугува?  Ако не започне търсене няма да се освободи от порасналото си дете, неговото дете и детето на сватята ....

# 162
  • Бургас
Няма лесно решение. Съжалявам я жената, но съм й казала, че им прави мечешка услуга. Макар че на нейно място сигурно и аз така бих постъпила. Те не бяха у тях. Бяха у мащехата на зетя, която ги изгони баш преди щерката да роди. Щяла да продава апартамента, лоша жена! Още тогава трябваше да ми светне, ама бях в кофти ситуация - ако откажа, могат да правят напук на новите наематели, ако приема - стана ясно.
Бащата пък не харесва зетя, цени си спокойствието човекът и не ги ще у тях.
Ама и те не щат де да е - крайни квартали не ги устройват, мебели "от соца" не ги устройват...
И аз в един определен период от живота си се върнах при майка ми с подвита опашка, ама поне не сме тормозили някой наемодател. Много емоции вкараха, а не е нужно - не се разделяш с мъжа на живота си. Това е само апартамент, при това чужд.

# 163
Апартаментът си е дом за наемателите и даже е хубаво,че така са си го приели. Казват,че като загубиш нещо,тогава го оценявяш. Ти не искаше ли да го продаваш този апартамент? Може би ще го искат.
Когато жилището е в непосредствена близост като такава ценност - майка, издържаща младо семейство и гледаща детето да си отдъхнат,а като бонус и на ниска цена, трябва да осъзнаваш късмета си.
При нас традиционно семейство с деца беше наело тристаен за бабата да гледа децата. За един период го пуснаха,че им се досвидяха. След няколко месеца наеха двустаен за същите пари.

# 164
  • в пералнята
Изначално такъв тип хора, толкова зависими от родителите си, не са добра идея за наематели.
Дете имат, чакат на тъщата да им търси жилище и да им плаща наема... Поколението Питър Пан - все още не пораснали, на които всички са им длъжни.

Общи условия

Активация на акаунт