Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 547
  • 757
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Зависи какъв е точно проблема, може да е възможно, може да не е.

# 16
Здравейте, напоследък се чудя дали да не инвестирам в гараж, който да отдавам под наем. Мислите ли, че си заслужава? Може би нещо в центъра, би трябвало да е вървежно. Няма особена поддръжка, не се нуждае от обзавеждане, купуваш и пускаш. Имате ли представа как е търсенето на гаражи? Досега не съм се занимавала с това, само с апартаменти.

# 17
Търсенето е огромно, но и цените на гаражите са съизмерими с цената на жилищна площ. Всв пак зависи и от квартала.

# 18
Илейн, този апартамент за 140к е двустаен, предполагам?

# 19
  • Бургас
Много скъпи станаха гаражите.
А наемите - 170-200 лв.
Гаражи и паркоместа не купувам повече самостоятелно. 
Няма избиване. Само ако аз ще живея и имам нужда.

# 20
Илейн, този апартамент за 140к е двустаен, предполагам?
Да, двустаен е.

# 21
Дори в Манастирски ливади са по 35-40 хил гаражите. Наемите са по 150-200 лв. И за мен са много нерентабилна инвестиция.

# 22
До нас строят София проджект. Бях леко шокирана от цената на гаража, уж двоен, но трябва да изкараш едната, за да излезе другата. За 69К 🤦. Как се избива това!

https://www.sofiaproject.com/properties/48-sofiia-centarstrandja-115

# 23
  • Бургас
Не се избива. Просто не се купува за инвестиция, а за живеене. Но дори и така, цената е ... Sad

# 24
Как гараж за 150-200? При нас, Младост-4, паркоместата са по 200+! При това все още има къде да се паркира навън. Свободн паркоместа за наемане няма. И с по 50 лв. да го вдигнат, пак ще има желаещи.

# 25
При нас са по толкова. Един съсед е пуснал за 330 лв обява и втори месец няма желаещи, а е на 20 м от ул. Пирин в в зона без свободни места за паркиране нон стоп.

# 26
  • София
Здравейте, напоследък се чудя дали да не инвестирам в гараж, който да отдавам под наем. Мислите ли, че си заслужава? Може би нещо в центъра, би трябвало да е вървежно. Няма особена поддръжка, не се нуждае от обзавеждане, купуваш и пускаш. Имате ли представа как е търсенето на гаражи? Досега не съм се занимавала с това, само с апартаменти.
няма да намериш нещо свестно, на свестна цена. Хрумнало ми е от години. Много по -добра инвестиция от тази в апартамент... по- ниска цена, никакви разходи за обзавеждане, всеки търси гараж... за под наем, за продажба, лесно се реализира

# 27
Моите гаражи все още са на 130лв. До колкото чувам паркоместата в района са на сходни цени, 140, до 150.
Моите са малко малки, и не всеки ги харесва и му се събира колата.
Вероятно мога да ги вдигна на 150 и да намеря хора, но имам 100 други задачи, и не ми се търсят точно сега нови хора, ако тези напуснат. А и Ст Град се опразва лятото. След 3 месеца сигурно ще ги направя на 150.

Много рядко на хората им се дава пари за наем на гараж.
То и за наем на апартамент масово се смята, "че са подарък", но за гаражите това важи с по-голяма сила.

Абсурд е (за мен) да купувам гаражи на тия цени за наеми.
В новия строеж ще се помъча да купя 1 бр (за 25к), 2ен, но на височина, но защото имаме 7 тристайни и може да трябва склад, а и може аз да се преместя да живея в тази сграда в далечно бъдеще

# 28
Рядко на някого му се дават пари за нещо, да. 😊 Може би при нас има значение, че голяма част от семействата са с малки деца. Възрастен човек може и да не придиря къде ще паркира, да не му пречи, че ще стърже лед от стъклата зимата или че ще се изпоти лятото, докато климатикът охлади, но това упражнение с бебе и 3-годишно изглеждат по различен начин.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 14:52 от krasimilo

# 29
krasimilo, точно казано. В зелена зона сме. Около нас стари кооперации. От месец и половина не мога да отдам паркоместо.

Общи условия

Активация на акаунт