Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 734
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Това не е въведено към момента.

# 181
Не е, ама докато се начуди какво да прави, и докато се намери купувач, може и да стане Wink

# 182
Питането ми беше относно размер на наема Simple Smile
А за догодина нищо чудно да си приемат промени в законите.

# 183
  • София
А аз имам казус.
Според вас съпоставими ли са като наем малък двустаен в топ център, Народен театър, (50кв) СС и голям двустаен в Гео Милев до 31-во училище, с голяма тераса (80кв + 14кв) НС с идентично обзавеждане?

Чудя се за кое по-лесно ще се намерят наематели.
За срещата пишете лично на Azzy или на някой, който вече знае.
Тинтина, направо ще си отдъхнеш като се изнесат твоите. Любопитно ще е, ако можеш да разбереш къде какво са наели и на каква цена.

Абсолютно са съпоставими.
Говорили сме за разликата в нормативната уредба за площообразуването СС и НС, даже мисля, че ще са относително близки по светла площ, разликата ще е в терасата.
Има пазар и за двете, прекрасни локации, ако трябва да отговоря като конкретна пазарна ситуация бих цитирала последните сделки в Лозенец и Иван Вазов- отдадоха се с незаначителна разлика, абсолютно несъпоставима с вложения капитал за ремонт.

Разбира се, аз ремонтирам някои с цел пазарна капитализация, особено за имоти, които със сигурност бих искала да останат в портфолиото ми дългосрочно, наемът е само страничен бонус. Но експериментът в Лозенец показа недвусмислено, че при определени експертни познания би могло да се постигне доста висока ефективност по отношение вложен капитал за интериор/ доходност от наем. Което е много важно за ситуации, в които има чудене  и маене колко пари за ремонт да се оставят и дали да се вложи всички в имота и прочее.

Има спад определено в наемите- лек, с около 10 процента, убедена съм, че есента ще се навакса.

Напомням за срещата, всички са поканени, вчера съм увеличила резервацията, но смених мястото от градината вътре, защото по прогноза дават дъжд, но прогнозата се сменя всеки ден, така, че ако в понеделник все още имаме хубаво време, ще се опитам да сменя, ако има места отвън, все още.

# 184
Попадна ми един апартамент, който има сходна кухня/хол на този, дето обсъждахме преди няколко страници. Кофтито е, че няма цена. Но поне са си написали "най-ниска цена в района" (за Люлин) и "достъпен лукс", каквото и да означава това.
Скрит текст:
А това е предишния. Без корекция в наема ще си отвиси още доста.
При него няма снимка от прозорците към входната врата, спестили са я, защото едва ли изглежда добре (широко).
https://www.imot.bg/obiava-2d174885560372053-dava-pod-naem-trist … sofiya-darvenitsa
Има разлика във входния коридор. По-широк е люлинския, за сметка на кухнята, но са вкарали там трапезната маса. Там обаче възглавниците на дивана са доста кофти смачкани, има нещо като петно, а плафоните нямат стъкла. Но може пък наемът да е 1/2 от дървенишкия

За срещата е малко вероятно да се включа, че започнах да ходя на едни курсове от понед до четв.

А, липсващите стъкла на плафоните:
Скрит текст:

# 185
Да споделя един цветен апартамент за продажба, който ми попадна и ми направи силно впечатление. Супер ефектен, най-малкото за краткосрочно отдаване под наем. Вложеното обзавеждане реално и довършителните дейности не са въобще много капиталоемки, но резултатът ми напомня на имотите на Azzy (любимата ѝ маса също я има). Може на някого да послужи за вдъхновение при довършването на инвестиционен имот, разбира се има и хора, които харесват цветното и биха прекарали всеки ден сред тази палитра.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 15:42 от drago_2008

# 186
  • в пералнята
Доста интересно е направен. Колко му искат?

# 187
Това е някъде в идеален център - на първата снимка на прозореца се вижда сграда с колони, като на Министерски съвет или подобни.
Старо строителство е, с високи тавани и много врати (преходни помещения).

# 188
Кухнята изглежда много непрактична, иначе привлича окото определено.

# 189
  • Бургас
Първото нещо, което ми хрумна, са отпечатъците от пръсти върху златния хладилник Simple Smile
Иначе и на мен много ми харесва, макар че не е точно "моето".

# 190
  • Варна.
Интересно е направен,
на мен ми е чудно, защо вратата към гардеробното е с прозрачни стъкла, както и защо не са отрязали черчеветата от касата на вратата, която са махнали.

# 191
300000 евро е цената. Мария Луиза 35.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 11:14 от drago_2008

# 192
  • в пералнята
Намерих го в букинг, на Мария Луиза.
Ами не ми харесва локацията... Иначе е интересно направен, но за там определено не си заслужава 300к.

# 193
Е, аз го пуснах заради дизайна и изобретателността - с не много висок бюджет да се постигне доста добър ефект.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 07:56 от drago_2008

# 194
  • España
Здравейте ! Отдавна не съм писала в темата….
Имам апартамент в София , който до скоро отдавах под наем дългосрочно , но от тази година съм решила да пробвам краткосрочно . Не живея в България и за това започнах да гледам в интернет сайтове  на фирми за управление на имоти . Основно ми трябва за почистване и организиране на дейността (документално) . Сградата има рецепция , където може да се дава и взема ключа . Краткосрочно ми е добре , за да мога и аз да си го ползвам, когато се прибирам в България . Въпросът ми е дали има някой от вас опит с тези фирми за управление , препоръки ; предимства ; недостатъци и тнт ? Изобщо , ще се радвам да споделите мнения по тази тема и също кое е за предпочитане : краткосрочно или на годишен договор ?

Общи условия

Активация на акаунт