Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 628
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Кофа, метла, лопата и моп =30-50 лв Не е драма, дано да е читав и да си плаща наема на време.

# 526
За мен е по-важно без "кофа, лопата, мо Дп и метла" каква хигиен ще подържа в жилището? Дано се задържат за по-дълго време, защото явно след тях ще има чистене, надявам се да не е фатално положението. Да не се окаже жилище за приятели на час? Но, и това може да не е проблем.

# 527
Ей, вие Simple Smile
Просто от тия работи има по две, затова иска да изхвърли по един брой. Аз бях оставила по един брой, и от предната наемателка има по един брой подарък.
Може би не се изразих много точно в предното съобщение:-)
Ами, ще го видим. Изглежда кротък и възпитан човек.

# 528
  • Варна
Определено не се изразяваш добре.
Първо каза, че щял да хвърли твоите, понеже имал свои. Сега - че в жилището имало по 2 от всичко.
Първо бил сам работещ, после се оказаха двойка.
Не знам, не знам… възрастна двойка да ми живее в някакво малко партерче на подпазарен наем… не ми звучи особено надеждно. Дано опасенията ми са напразни.

# 529
  • София
Didi168, няма нищо съмнително.
Около мене има няколко двойки 55 - 65 г, живеещи заедно на изгоден наем. Работят - тя готвачка, чистачка и подобно, той - охранител, строител, шофьор. Живеят си скромно, поддържат си наетото. Кой се развел, на коя децата и пораснали и отстъпила имота, трети от прованса и се намерили тук - случаи различни. Но си живеят заедно, доволни са от избора. Нямат намерение тепърва да се размножават, малко имотче им е достатъчно.
Не всеки над 50 г. е заможен с няколко градски, селски и морски имота и заплата над средната.

# 530
  • Варна
Не казвам всеки да е с по няколко имота, но ми е странно двама възрастни да не могат да си наемат нещо по-прилично, а делят по 300 лева наем за партерче. Или им е временен вариант, или наистина съвсем нямат средства, което поставя под въпрос дали ще плащат редовно наем и сметки. Абе дано греша.
И така и не разбрах защо човекът първо е казал, че е сам.

# 531
  • España
Имам въпрос : когато давате  под наем , запазвате ли си ключ от квартирата ?

# 532
  • Варна

Да. И наемателите го знаят.

# 533
Уточнява се в договора. Аз нямам ключ.

# 534
Колкото повече (и по-прости) хора на по-тясно и некомфортно, толкова повече потенциални разправии, караници, раздели.
Аз имам една малка мансарда в Бургас (около 30квм). Винаги е била проблемна с наемателите. От няколко години се задържа някакъв софийски бизнесмен, ползва го от дъжд на вятър. Но наемът е смешен и не е вдиган сигурно от 10г. Към 250лв. Не е лукс, но не е и коптор. Скромно НС. Има и отделна мини кухня и хубава тераса към парк. Почти няма скосове. Има и асансьор.
Иска ми се да го повиша със 100ина лв поне, но наемателят ще гракне, такъв типаж е. Евентуално да го махна и да търся нови, но нямам време изобщо да се занимавам.

# 535
  • España
Колкото повече (и по-прости) хора на по-тясно и некомфортно, толкова повече потенциални разправии, караници, раздели.

То и това “не е гаранция” . Аз имах една квартирантка , пет години живя в квартирата , като никога и за нищо не сме имали проблем , поддържаше изящна чистота и уют в жилището , на заминаване даже остави и подобренията , които си беше направила , остави и депозита , за да имам за професионално почистване след нея ….абееее накратко казано : красота ! Никога не съм се интересувала с какво се занимава , беше от тези “направените мадами” , често пътуваше по света …. Иначе скромно момиче , омъжи се за чужденец и замина….
След нея дойде една персона от артистичния ни хайлайф , уж интелектуалка , с големи претенции…. След една година престой , остави жилището в покъртително състояние ( буквално изтърбушено , все едно , че са живели банда клошари…) и беше взела абсолютно всичко , което е можела да изнесе през вратата….включително пердета ; капак на тоалетна чиния ….да не говорим , че не си плати последния месец….депозита не може да покрие и една десета от ремонта, който се наложи да правя след нея ! Проблемът е , че мина време , докато се върна в България и всичко загуби давност… То не знам поп ли да викам след нея да освети апартамента…..екзорсист ли…..Жива и здрава да е ….Пари се изкарват , харчат, губят и пак , и пак ….

# 536
  • Бургас

И аз.
Ключ имам, в договора го пише. И мога да вляза в тяхно отсъствие при форсмажорни обстоятелства.
dany, грехота е. Като не ти се занимава, дай аз ще се занимая. 500 лв. спокойно можеш да взимаш. Само срещу половин наем комисиона ще ти увелича благосъстоянието Simple Smile

# 537

И аз.
dany, грехота е. Като не ти се занимава, дай аз ще се занимая. 500 лв. спокойно можеш да взимаш. Само срещу половин наем комисиона ще ти увелича благосъстоянието Simple Smile

Ето една бизнес ниша за КАН, да бъде и клуб за взаимопомощ по градове, при жилища в друго населено място.

# 538
Майтап, майтап, но наистина "малко помощ от приятел" е добра идея, когато става дума за друг град, за някаква специфична ситуация.
Мисля, че Аззи постави добри основи за формирането на много приятна общност, която може да бъде и полезна на хората в нея точно в такива моменти.

# 539
Включвам се в групата за взаимопомощ. Имам време и желание!!!
Ключ имам задължително. Лято. Чужденците наематели в отпуск . Бойлера ни протекъл. Обаждат се съседите под нас. И ако нямах ключ става сложно - ключар, но беше 21 часа. Та ключ си трябва.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 10:30 от kriakla

Общи условия

Активация на акаунт