Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 631
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Тинтина, избра ли диван? Излезе ми реклама за един доста симпатичен и евтин, има мостра в Бургас. Помня че искаше ъглов, но всъщност защо ти е в малко пространство?

https://aiko-bg.com/product-66453010159?fbclid=IwQ0xDSwLUmeFleHR … XhevEWg3i7W6hkO_Q

# 511
Привет, някой дали е ползвал тази боя Maxipol - 7 м2 на литър 2 ръце е покривността
https://marmag.bg/maxima-boya-interiorna-bqla-15l
покрива ли на 2 ръце, ако някой има опит с нея моля да сподели - търси се бюджетно решение. Другия вариант ми е Витекс ниския клас Вито или сребърни йони. За под наем питам, НС, 225 м2 имам като площ за боядисване. Водя битка със себе си да го направя чисто бяло, искаше ми се стените да са нещо неутрално беж/ яйчена черупка или подобно, но нали уж било по-добре чисто бяло, благодаря.

# 512
Ако е първо боядисване, задължително грунд преди боядисването, защото нова шпакловка попива повече боя, т.е. налагат се повече ръце. Тук са препоръчвали и разреден латекс за първа ръка, вместо грунд.

# 513
Благодаря, знам за грундирането, особено при НС, търся бюджетно решение за избор на латекс.

# 514
  • Варна
Бюджетно викаш за йоните… за мен бюджетно е декоратор. 😂 сребърните йони на леко не са ми много бюджетни. Купувам само на промоция. Иначе съм много доволна от тях, само това ползвам. Не обичам да разреждам. Последно с 2 ръце покрих в бяло цвят тъмна сьомга и средно зелено. Покривала съм и тъмно сиво, пак само с 2 ръце.

# 515
И ми изскочи току-що някаква евро-статистика за имотите в ЕС - продажби и наеми. За информация

https://business.dir.bg/ikonomika/balgariya-e-vtora-v-es-po-rast … rvoto-trimesechie

# 516
  • Бургас
Тинтина, избра ли диван? Излезе ми реклама за един доста симпатичен и евтин, има мостра в Бургас. Помня че искаше ъглов, но всъщност защо ти е в малко пространство?

Благодаря Диди, но самият кът предполага да е ъгъл, малък ъгъл, но да могат да се настанят удобно повече хора, т.е. поне един да е легнал и един седнал. На този диван само един може да полегне, или двама да седят. Иначе цената е супер привлекателна.
Хвърли ме в размисъл, ама ако взема и фотьойл, пак ще стане цена като за ъгъл... Но пък може да е по-уютно. Ще го мисля още.

# 517
Един глас и от мен за лекото със сребърни йони. Много добре се държи, даже по добре от другото жилище боядисано с боя от Сан Марко.
Повече пари за вносна боя не давам, нашите са по плътни, издържливи и лесни за работа.

# 518
  • Варна
Моята логика е, че в малко жилище за един или максимум двама души няма нужда да организираш холов кът за много хора. Двама ще могат да си седнат на право диванче. Ако много държиш, можеш да допълниш с малък пуф (до 50 лв) или примерно табуретка - има много красиви и седят като акцент в интериора. Има и от онези практичните сгъваеми, дето вътре са като кутия за съхранение, а отвън са с дамаска. Онзи ден имаше в Кауфланд по 15 лева. Като студентка имах такава и си я мъкнах от квартира в квартира, но след около 10 години употреба се разпадна.

# 519
Като заговорихте за бои - само АРТЕКОЛОР от Захарна фабрика (няма ги по веригите). Не знам обаче като цени дали не идваха по-скъпи. Миещи се, боядисва се супер лесно с тях, без да се виждат следи от мечета и валяци, и ако трябва да се пребоядиса само петно - пак не си личи, че е наслагвано. Това е боята! Имахме един майстор, който категорично отказваше да работи с друг латекс Satisfied А и мъжът ми каза, че повече с друга боя не иска да боядисва. Измъчи се преди време с Леко сребърни йони в две от стаите. На места останаха по-светли петна, при отсичането също - пълен ужас.

# 520
Като заговорихте за бои - само АРТЕКОЛОР от Захарна фабрика (няма ги по веригите). Не знам обаче като цени дали не идваха по-скъпи. Миещи се, боядисва се супер лесно с тях, без да се виждат следи от мечета и валяци, и ако трябва да се пребоядиса само петно - пак не си личи, че е наслагвано. Това е боята! Имахме един майстор, който категорично отказваше да работи с друг латекс Satisfied А и мъжът ми каза, че повече с друга боя не иска да боядисва. Измъчи се преди време с Леко сребърни йони в две от стаите. На места останаха по-светли петна, при отсичането също - пълен ужас.
Чудех се дали и бяла оттам да поръчам.

# 521
Обаче идва скъпо Артеколор, 5.80 лв на кг, като си сметна всичко излиза като Витекс Еко/ Класик или Спирит. Бюджетния на Максима питах ако някой е ползвал Maxipol, не Леко сребърни йони.

# 522
Ами, то е едно помещение 24 кв.м. като партер, до спирка . Искаше ми се повече, ама айде
Rumka обзаведено ли е?

# 523
да, с легло 120 и разтегателен фотьойл, малка кухня + пералня със сушилня на AEG с термопомпа, малък хладилник, гардероб двойка + скрин, маса с 2 стола. Банята е просторна, честно казано. И две открити етажерки, които събират доста багаж.
Изуми ме човекът като каза че щели да си донесат ГАРДЕРОБ, понеже аз не виждам къде може да се вмести този гардероб. Но .. каза че ще изхвърли излишните му кофа, метла и лопата и моп. Имал си. Имал приятелка, двамата са по-възрастни, но каза че са слаби и мястото щяло да им стигне.

# 524
  • Варна
Нали беше “сам мъж, работи охранител”?

Да хвърля, ама като се изнася, ще ти купи ли нови?

Общи условия

Активация на акаунт